Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budżetowe car audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budżetowe car audio

Witam.
    Kuzyn prosił mnie od wybranie jakiegoś sprzętu (radio + przód) do 500zł do golfa 1 Cabrio.
    Radio jak najbardziej może być używka (wymagania mp3, wyjście na suba).
    Co do frontu to myślałem nad GMS 1602 ew Helix'y DB 62.1,
    Doradźcie coś proszę.

a sa te GMSy jeszcze dostepne?

ja polecam ama + mission od lklukasza - naprawde warto
    co do radia to juz niech koledzy sie wypowiedza

Skomentuj

dobre są te ama? bo sam się zastanawiam

Skomentuj

Dobre, ale trzeba przygotować sobie trochę auto, bo na słabym radiu i bez mat w drzwiach nie ma żadnego potencjału...

Skomentuj

Ja mam u siebie WF amy i ten głośnik dobrze zainstalowany dobrze zasilony potrafi zastąpić suba :)

Skomentuj

Właśnie zastanawiałem się nad tymi amami, nie wiedziałem jedynie czy jest już dostępna zwrotka (btw, jaki mniej więcej koszt). Co do radia i wzmacniacza, to radio na pewno idzie do wymiany, a wzmacniacz jakiś tam jest, jutro będę wiedział dokładnie jakie rozmiary głośników (mówił ze "normalne więc założyłem 165) i jaki wzmacniacz. Co do wytłumienia, do do końca maja musi się obejść bez niego, potem będziemy coś kombinować. Mógłbyś Pawle napisać coś o tych beymach o których wspominałeś w innym temacie? z tego co pamiętam to też w granicach 300zł były.

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
              Mógłbyś Pawle napisać coś o tych beymach o których wspominałeś w innym temacie? z tego co pamiętam to też w granicach 300zł były.
              zdecydowanie bierz ama + mission

Skomentuj

Co do wytłumienia, do do końca maja musi się obejść bez niego, potem będziemy coś kombinować.
                Najczęściej oznacza to, że przyzwyczai się do łupanki i wytłumienia nie zrobi wcale, a z doświadczenia wiem, że robiąc wytłumienie otrzymujesz 50% jakości gratis.
                Radzę dołożyć po 30 zł na drzwi i wycisnąć nawet z budżetowych głośników "coś" więcej.

Skomentuj

Właśnie zastanawiałem się nad tymi amami, nie wiedziałem jedynie czy jest już dostępna zwrotka (btw, jaki mniej więcej koszt).
                  pytaj lklukasza, u niego dostaniesz komplet, a cena za zestaw jest naprawdę przyzwoita. W mk1 nie było 165mm głośników, ale to nie problem zamontować na dystansie. Napisz jaki rok tego auta albo najlepiej wstaw foto tapicerki.

Skomentuj

Zamieszczone przez EmilM Zobacz posta
                    Ja mam u siebie WF amy i ten głośnik dobrze zainstalowany dobrze zasilony potrafi zastąpić suba :)
                    Emil no teraz to już przesadziłeś :):)

Skomentuj

Zamieszczone przez teodor Zobacz posta
                      Emil no teraz to już przesadziłeś
                      wcale nie - wszystko zalezy od upodoban sluchajacego i od wielkosci suba

Skomentuj

Dorwałem dzisiaj golfika w łapy i dowiedziałem się następujących rzeczy:
                        Głośniki na przodzie to Helix blue 52 MkII, 12cm. Kuzyn nie chce ingerować w tapicerkę, chce zostawić auto maksymalnie w oginale jak tylko się da, więc niestety zestaw od Łukasza odpada. Myślę cały czas nad jakims zestawem odseparowanym. Nie ma szans na montaż głośników wysokotonowych w słupkach, jest przewidziane na nie miejsce w drzwiach na wysokości klamki. Co polecicie w zamian, w sumie te Helix'y jak na mój gust grają całkiem ok, no ale miło byłoby usłyszeć jakieś sugestie od Was na temat ewentualnej alternatywy (nie słyszałem zbyt wielu 12cm). Docelowo w bagażniku będzie subwoofer, ale to już trochę później. Głośniki przednie będą zasilane ze wzmacniacza ok.2x60W.Poniżej wrzucam zdjecia drzwi, moim skromnym zdaniem bez przeróbki tapicerki nie wsadzi się tam nic większego,no ale mogę się mylić.
                        Zdjęcia:

Skomentuj

a nie ma w podszybiu moejca na glosniki?

Skomentuj

Niestety nie ma. Na drugim zdjęciu nad rączką od szyby widać kawałek czarnego plastiku. Własnie w tym miejscu jest zamontowany tweeter.

Skomentuj

golf mk1 to takie specyficzne auto głośniki w drzwiach to i tak już luksus, kiedyś było tylko na środku deski jajko.

jeśli właściciel auta nie chce ingerować w wygląd to chyba na początek bym radził zrobić porządnie drzwi i niech zostawi póki co te helixy. myślę że jakby trochę pokombinować to te 13-tki można fajne posadzić na dystansie. Gdy wtedy będzie niezadowolony można pomyśleć nad zmianą głośników. Takie moje zdanie

Skomentuj

No właśnie też mam ochotę zostawić te Helixy, bo grają naprawdę przyjemnie. Namówię go chyba na wytłumienie drzwi bo i tak muszę poprawić tapicerkę, która jest niemiłosiernie luźna i głośnik miota nią podczas grania.

Skomentuj

Emil no teraz to już przesadziłeś :):)
                                  Gargamel tak ma ze czasami sie rozpedzi nie myslac ,wpierw .Co do amy +mission to niezła mysl.

Skomentuj

Zamieszczone przez mankowski Zobacz posta
                                    Gargamel tak ma ze czasami sie rozpedzi nie myslac ,wpierw .Co do amy +mission to niezła mysl.
                                    Synku,tak się skład że mam taki zestaw u siebie i nikt mi nie powie że to zagra dobrze bez suba.Poza tym czytaj ze zrozumieniem.

Skomentuj

Synku,
                                      lepiej dowiedz sie do kogo piszesz...

tak się skład że mam taki zestaw u siebie i nikt mi nie powie że to zagra dobrze bez suba.
                                      w takim razie proponuje poprawic montaz woofera! bo mi by wystarczyl bez suba ;] (oczywiscie mowa o ama + mission)

Skomentuj

Synku
                                        :flapper::flapper: Dzięki za komplement :) A wiesz na czym polega prawidłowy montaż i zasilenie głośników ?a to tylko dwa z wielu elementów .... jak już ogarniesz to możesz się zdziwić co ten kpl. potrafi . Na marginesie nie mam ostatnio suba i wcale nie płacze z tego powodu a przód mam za ok .... Hmmm 450 zł w detalu :) zeby nie bylo nawet 3wey .

Skomentuj

Czaruję...
                                        X