Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Magnat czy Blaupunkt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Magnat czy Blaupunkt

Witam Mam pytanie:
    Który wybrać wzmacniacz Magnat Xcite 600 czy Blaupunkt THA 280. Wzmacniacz mogę mieć za około 200zł i nie wiem czy się któryś nada do zasilenia subwoofera na PowerBasie s-6c.

Pozdrawiam.

Są siebie warte.

Sub na s-6c?

Jak tak to dadzą radę.

Skomentuj

Jeszcze mogę mieć Magnata Rave 560 za trochę ponad 200zł

Skomentuj

Za 250zł masz magnata RX44 - przyda się jak zrobisz jakiś subwoofer a nie pseudo subwoofer :)

Skomentuj

jak do sluchanie muzyki to zaden z powyzszych...
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

za 200zl masz axtony - lepsze od blaupunktow i magnatow a nadal tanie i latwo dostepne
            chociaz za 200zl to mozna juz ciekawa okazje trafic

Skomentuj

dokładnie mi sie udalo za 170 z przeyłką CARPOWER POWER-1/1000D wylicytowac :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez dimon93 Zobacz posta
                dokładnie mi sie udalo za 170 z przeyłką CARPOWER POWER-1/1000D wylicytowac
                Jak sprawny, to pozazdrościć, jak uszkodzony, to współczuć - kto Ci D klasę naprawi? :P

Skomentuj

dzwięku na wyjsciu nie ma ale mam tu szpeca majstra od audio :) kumplowi magnata 1000 classic naprawił za dosłownie flaszke :P

---------- Post dodany o 09:10 ---------- Poprzedni post o 09:09 ----------

mówil że mił juz podobny przypadek koszt ok 60 zl

Skomentuj

No dobra, magnat 1000 to klasa AB którą i pewnie ja bym naprawił, jednak carpower to klasa D, i bałbym się używać jej naprawianej, zwłaszcza na niższych niż 4 ohmy impedancjach.
                    Owszem, masz teraz mocny wzmacniacz na suba, a masz do niego zbudowaną instalacje? Taki wzmacniacz pobiera do 80A - jakie masz kable, jaki aku, jaki alternator?

Skomentuj

znalazł przyczyne jakis duperel z robocizna 120 to nie duzo
                      kable 35^ masa i prad od alternatora bezposrednio do aku też ok 35^
                      altek fabryka był 55 obecnie 80 mam zamiar włozyc 120, 140 od passata b4 lub b5 tylko potrzebuje łapy pod alternator od golfa 3 1.4 + koło pasowe na wieloklin
                      kodensator dietz 1f
                      planowałem zrobic 2 obwód drugi aku i alternator itp :P ale nie wiem gdzie to upchnąc i nie takiej łapy zeby 2 altki podlaczyć :p

Skomentuj

Zamieszczone przez dimon93 Zobacz posta
                        znalazł przyczyne jakis duperel z robocizna 120 to nie duzo
                        Czyli łącznie 300zł, a za tyle można było jakiegoś lepiej grającego mono kupić :P

A no to porządnie podchodzisz, cieszę się!

Skomentuj

zawsze można sprzedac obecnie gram na http://www.theloudest.co.uk/?section...product_id=104 :P powiem ze spory prawie 2 peyingi alieny L)

Skomentuj

Jak to AB to nie ma się co dziwić. A rozbierałeś z ciekawości? :P

Skomentuj

był na gw ale przez otworki duże kondensatory widac :P bede wkladał carpowera to go rozkręce :Pi porzuce foto Z:)

---------- Post dodany o 21:31 ---------- Poprzedni post o 21:29 ----------

podepne wtedy pod niego sub a pod loudesta przód i tyl

Skomentuj

Hmm skoro mówisz że jest 2x większy niż peying alien (jeszcze zależy który, ale pewnie 2h30 czy jakoś tak) to coś mi tu nie pasuje, alien jest potężny - a moc mają tą samą.
                                No to czekam na fotki :)

Skomentuj

powiem że potrafi z siebie dużo dac po ok 3h graniaa na fulll niezauwarzyłem utraty jakości dzwięku i poparzyłem sie nim :) a peying im cieplej tym słabiej raz się pezpiecznik zaczoł się miekki robic :P

Skomentuj

Lightsound z tym poborem pradu przez wzmaka to bym nie przesadzal
                                    u mnie przez 3 lata graly 3 wzmacniacze o poborze max 200A na kablu 20mm2 i bezpieczniku 30A i jeszcze nigdy sie nie spalil
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zależy jak kto słucha, ostatnio u mnie gościłem dwa rodki - r680i (wykorzystane 4 kanały przy 4 ohm) i r1900n, w 1 ohm, i poszedł mi 80A - ale raczej przez to, że był w oprawie AGU, a to zło, więc zmieniłem na mini anl, ale już nie robiłem testów, bo szkoda mi karoserii, jeszcze jakaś szpachla odpadnie albo coś :P

Skomentuj

Nie na temat...
                                        zapraszam na naprawy blacharskie :P
                                        Last edited by lklukasz; 02.05.2012, 21:19.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X