Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najtańsze radio mp3 usb

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Najtańsze radio mp3 usb

Witacie.
    Mam w samochodzie starszego Kenwoda na cd, ale potrzebuje też mp3
    No i moje pytanie brzmi czy ten pionier za 200zl jest wart tych pieniędzy?

Pionner MVH-1400UB
    szukam właśnie czegoś takiego za małą kasę a żeby miało usb mp3 i wyjście rca najlepiej dwa
    no ten model niby ma to wszystko ale co wy o nim sądzicie?

Reszta to morel tempo6 plus 8"stx grube kable i blaupunkt 460

Jeżeli faktycznie zależy Ci wyłacznie na mp3, to radio jest ok. Jakość znośna. Panel da się sciągnąć, nie ma tylko Cd. Ustawień bardzo mało i blado wypada przy
    niewiele droższym Sony http://allegro.pl/sony-cdx-gt450u-su...280218182.html

Które ma wiele więcej ustawień, napęd CD, jakość stoi o dziwo dużo lepiej niż ten piooner, posiada ubogą ale da się już coś na tym ustawić korekcje czasową, rozbudowany eq, filtry HPF i LPF.

Sony bardziej opłacalny w stosunku jakości/ceny, osobiście polecam wśród radii do 300zł.

Skomentuj

ahaa no w sumie.... tyle że ma jedno wyjście rca i za bardzo nie ma jak posterować wzmakiem, filtry odpadają bo steruje z jednego rca całym systemem.
      A pionek nie ma podstawowego eq? niskie średnie wysokie ? wtedy sub na jednym torze sobie odcinam przód na drugim, na cd mi nie zależy w ogóle

Skomentuj

Miałem już niejedno radio SONY i dzisiaj już bym nie kupił takiego radia...
        Dołożyłbym chociażby do kenwooda http://allegro.pl/nowe-radio-kenwood...297113578.html

Skomentuj

Blaupunkt ma wejścia hiinput przecież, więc w czym problem żeby podpiąć i przód przez RCA i a suba przez tył? ew. blaupunkt też ma filtry, więc można zastosować rozgałęźnik Y i po sprawie.

Do sony byłem zniesmaczony także, ale takich sony dużo montuje i złego słowa nie mogę powiedzieć, na pewno najlepsze radio w tej kwocie co podałem. Zwłaszcza jak ktoś chce zasilić przód i tył z radia - mocy ma sporo jak na radio. GT44 już nie jest takie ciekawe i dużo gorzej brzmi. Ten model 450 jest wyjątkowy który mnie bardzo przekonał.

Co do kenia, po prostu gra. Podstawowe rzeczy ma, ale tak jak pisze, soniak wypada dużo lepiej.

Wszystkie te radia są dostępne w MediaMarkt jak coś

Skomentuj

mam pociągnięte dwie pary rca więc jedynie jakiś przetwornik hi->rca a na jakości nie stracę wtedy ?
            przód by poszedł niby z radia i fajnie by sie go wysterowało a tył z rca no w sumie spoko rozwiązanie jak dla tego soniacza
            to może rzeczywiście wezme sony tylko czy jakość dzięku mi nie spadnie?
            a macie jakiś prosty schemat takiego konwertera hi low?

220k w szeregu i 10k równolegle?

Skomentuj

hmm na jakości zawsze się straci, jeżeli wkłada się coś w tor sygnałowy, chociaż na takim sprzęcie jak masz, bym się raczej nie przejmował tym.
              Raczej zrobił bym odwrotnie - tzn przód podpiął pod wzmacniacz, a tył pod radio - morele wolą grać pod wzmacniaczem.

To co podałeś, może być - ale same rezy wyjdą Cię ok 4zł + pewnie wysyłka, a ładne zapuszkowane z gotowymi wejściami chinch zaczynają się od 15zł w zwyż...

Skomentuj

miałem na myśli to że od radia przez rca puścić sygnał na subwoofer (bede mógł sterować subem z radia) a z wyjścia na głośniki poprzez konwerter hi->low do wzmaka i dopiero na morele. Bo tylnych głośników narazie nie zasilam bo są do wymiany.

a co do właśnie konwertera to rzeczywiście jest to szybsze=lepsze wyjście.

Skomentuj

Aha, to chyba że w ten sposób, teraz rozumiem, jednak nadal uważam, że wolałbym puścić morele przez RCA, a suba przez konwerter, bo na morelach usłyszysz różnice pomiędzy konwerterem a rca, a już na tym subie nie usłyszysz różnicy. A regulacje miałbyś przez fader, w radio da się ustawić żeby tylne kanały były jako sub, tzn miały odcięcie LPF.

Skomentuj

LightSound a co sądzisz o radiach JVC za około 350-400zł. Mają teoretycznie wiecej ustawien podójne wyjscie RCA etc. To juz dzwiękowo wyzej od wspomnianego przez Ciebie sony??
                    Kiedys miałem JVC z 1bitowym BB, niestety przy dachowaniu padło:angry:

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                      w radio da się ustawić żeby tylne kanały były jako sub, tzn miały odcięcie LPF.
                      da się tak? dobre by to było

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                        LightSound a co sądzisz o radiach JVC za około 350-400zł.
                        Ehh za tyle to da się kupić używkę, która już na prawdę gra, a nie próbuje grać :P Tzn może na niskim pułapie cenowym reszty osprzetu dla przeciętnego będą te różnice nie do wychwycenia. Dlatego wzięło się powiedzenie, "bierz które Ci się bardziej podoba wizualnie". Mnie tanie JVC nie przekonują - mają bardzo słabą dynamikę, owszem, sam mam radio JVC ale jest to kd-sh1000 które jak było nowe, to kosztowało sporo i był to najwyższy model na rok 2008. Ma procek DSP, aktywną zwrotnice, brzmi całkiem nieźle, jednak daleko im do dynamiki Alpiny, jednak nie ostrzy tak góry, a ja lubie tytan czy alu na górze, przez co po prostu alpine z nimi się gryzie. Nawet łagodna 7878r którą miałem i tak nie bardzo grała z metalem na górze :P Obecnie poluję właśnie na w 100% sprawną 7878r lub clariona 958 - ten mój był grzebany.

Jeżeli chodzi o nowe w tym przedziale - zaintestesuj się Clarionem CZ202Ex (x kolor), ma 2x rca, dość solidna końcówka mocy, brzmienie dynamiczne i nie ostrzące.

Jak używane:
                        szukaj alpine z serii cda-98xx, ew. pioneer z serii powyżej 6800 którego miałem, i mogę powiedzieć, że szersza scenę budował niż obecne JVC. Tak samo z clarionem - dxz858 to bardzo fajne, tanie i dobre radio. Wszystkie z tym panelem co ono są najlepsze :P

Zamieszczone przez bonzo Zobacz posta
                        da się tak? dobre by to było
                        Użycie tylnych głośników jako subwoofera
                        — Rear Bass Enhancer
                        Funkcja Rear Bass Enhancer wzmacnia tony
                        niskie przez zastosowanie filtra
                        dolnoprzepustowego (strona 18) w dźwięku
                        kierowanym do tylnych głośników. Funkcja ta
                        pozwala tylnym głośnikom spełniać rolę
                        subwoofera, gdy subwoofer nie jest podłączony.
                        1 Podczas odtwarzania / słuchania radia
                        naciśnij przycisk wyboru.
                        2 Obracaj pokrętło sterujące, aż pojawi
                        się napis „RB ENH”. Wówczas naciśnij
                        pokrętło.
                        3 Obracając pokrętło sterujące, wybierz
                        ustawienie „1”, „2” lub „3”. Naciśnij
                        pokrętło.
                        4 Naciśnij przycisk (BACK).
                        Wyświetlacz powróci do normalnego trybu
                        odbioru / odtwarzania.

Skomentuj

http://allegro.pl/radio-samochodowe-...294981579.html
                          PHILIPS CEM 2000X/00
                          a ten philips ? czy jednak zdecydowanie te sony?

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                            niewiele droższym Sony http://allegro.pl/sony-cdx-gt450u-su...280218182.html

Które ma wiele więcej ustawień, napęd CD, jakość stoi o dziwo dużo lepiej niż ten piooner, posiada ubogą ale da się już coś na tym ustawić korekcje czasową, rozbudowany eq, filtry HPF i LPF.

Sony bardziej opłacalny w stosunku jakości/ceny, osobiście polecam wśród radii do 300zł.
                            A jak to radio ma się do CLARIONa CZ200E? Mój brat z clariona jest bardzo zadowolony. Wczoraj sam u siebie podpiąłem pod AMY od lklukasza i nie było źle, ale oryginalne gdny od golfa IV na basie nie radziły sobie nic gorzej (swoją drogą co tam siedzi dokładnie?)..
                            Sam muszę kupić jakieś radyjko i na dzień dzisiejszy ten Clarion wydaje mi się najlepszą propozycją (używki 200-250zł).

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              ale oryginalne gdny od golfa IV na basie nie radziły sobie nic gorzej (swoją drogą co tam siedzi dokładnie?)..
                              Bo te wooferki w golfe są ok, przeważnie ludzie są niezadowoleni po zmianie na zestaw ze sklepu z przedziału 200-300zł. To są wooferki w których palce maczał ETON, tak ten ETON. W bogatszej wersji, a może i Twojej, są Eton G4.

Co do radia, już powiedziałem - Soniak ma ciekawe funkcje, które pozwalają na słabym systemie "polepszyć" dźwięk. Z tym modelem Clarka nie miałem styczności, ale 202E mnie nie przekonał.

Skomentuj

Masz gdzieś przy sobie więcej informacji o konkretnych modelach tych głośników? Na allegro jest ich wiele wersji, więc wnioskuję, że też z roku na rok coraz lepsze partie wychodziły...

Skomentuj

Tego już nie wiem, z tych demontowanych, większość wyglądała tak samo. G4 mam gdzieś zdjęcia, razem ze "zwrotnica" na tweeter, ale to zestaw na tył. Na przód potrzebny jest deko większy wooferek, lub dystans.

Skomentuj

kupiłem tego soniacza . to radio za tą cene jest w 100% warte tego co posiada!!
                                    Polecam wszystkim SONY CDX-GT450U
                                    myślałem że nie ma regulacji tonów a tu nagle znalazłem 7 stopniową regulacje!!
                                    MIAZGA

Skomentuj

A jak gra Twoim zdaniem?
                                      Bawiłeś się tymi ustawieniami "czasówek"?

Skomentuj

jeszcze nie grało w aucie, tak tylko odpaliłem w pokoju, ale widziałem taką jakąś opcję właśnie ale z jednym głośnikiem to nic nie porobię narazie, czekam na auto i będę działał

Skomentuj

Czaruję...
                                        X