Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakiego STXa wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

po takim opisie unikalbym sprzedawcy!

http://www.kenwood.eu/products/car/a...-6405/details/
    standardowa 4 kanalowka jakich nie malo
    Maximum current consumption 20A
    a nawet i slabszy
    co do brzmienia to sie nie wypowiem bo nie sluchalem

ale mocowo nadal do 8"

Skomentuj

Trochę odkopię temat zrobiłem skrzynie według projektu Pawla S. Generalnie byłem bardzo zadowolony. Z tym że głośnik na początku pierdział, ale obniżyłem ustawienia na wzmaku i pierdów nawet nie było słychac a brzmienie było przyjemne :) minęło może z pół roku i przy niższym zejściu głośnik wyskoczył stał się twardy nie do ruszenia. Domyślam się, że na gwarancję nie mam co liczyć tym bardziej, że stx nawet nie odpowiada więc pora rozejrzeć się za czymś nowym i tutaj do was pytanie co polecacie w rozmiarze 20cm bo stx fajnie grał tani był, ale z jakością nie za bardzo tym bardziej, że u kumpla dokladnie to samo się dzieje. Wchodzę na allegro i widzę kilka modeli:

Cadence S2-W8-S2
      Lanzar MAXP84 MAX 84
      Rockford Fosgate P1S4-8
      JBL GTO 804
      Hertz ES 2000

Co byście wybrali w tym przedziale cenowym. Głośnik oczywiście będzie grał w skrzyni przeznaczonej do STX nie chcę już z tym kombinować chcę, żeby dobrze grało i zapomnieć o tym, że coś w tym bagażniku w ogóle jest. Chyba, że w ogóle to wywalić dołożyć tą stówkę dwie i kupić całkiem coś innego? Czekam na podpowiedzi help :)

Skomentuj

Zamieszczone przez palque Zobacz posta
        minęło może z pół roku i przy niższym zejściu głośnik wyskoczył stał się twardy nie do ruszenia. Domyślam się, że na gwarancję nie mam co liczyć
        smialo mozesz wyslac
        tutaj problem jest taki ze to za dobry i za tani glosnik byl. niestety poczatkujacy zabijali go przesterami ktorych w tym glosniku nie slychac i wlasnie konczylo sie to tak jak napisales - cewka wyskoczyla ze szczeliny i sie o szczeline rozwalila :/

pora rozejrzeć się za czymś nowym i tutaj do was pytanie co polecacie w rozmiarze 20cm bo stx fajnie grał tani był, ale z jakością nie za bardzo tym bardziej, że u kumpla dokladnie to samo się dzieje.
        z jakoscia grania czy tym ze je rozwaliliscie?
        bo jak ci jakosc brzmienia nie odpowiadala to przykro mi - ale trzeba wydac grubo ponad 500zl na glosnik :/

pierwszego nie znam, o reszcie zapomnij
        poszukaj RE - najlepszy stozunek cena/jakosc na rynku CA

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          z jakoscia grania czy tym ze je rozwaliliscie?
          bo jak ci jakosc brzmienia nie odpowiadala to przykro mi - ale trzeba wydac grubo ponad 500zl na glosnik :/

pierwszego nie znam, o reszcie zapomnij
          poszukaj RE - najlepszy stozunek cena/jakosc na rynku CA
          Pawle, co do jakości grania nie mam zastrzeżeń naprawde mi odpowiadała w Twojej skrzynce bardzo przyjemnie to sie sprawowało nie chciałem Cie urazić. Pisząc jakość miałem na myśli wykonanie no bo jednak głośnik nie wytrzymał, a katowany wg mnie nie był, ale jak napisałeś może faktycznie zabiłem go niesłyszalnymi przesterami :( Widzę, że podtrzymujesz to, że nic mimo że bardziej znane lepiej nie zagra. W związku z tym mam kolejne pytanie czy uważasz, że jest szansa na reklamację(wymianę)? No i jak obchodzić się z tym głośnikiem żeby błędu nie powtórzyć?

Skomentuj

Pisząc jakość miałem na myśli wykonanie no bo jednak głośnik nie wytrzymał, a katowany wg mnie nie był, ale jak napisałeś może faktycznie zabiłem go niesłyszalnymi przesterami
            niestety te glosniki zabija ich popularnosc
            paradoks tego glosnika polega na tym ze gra poprawnie i bezawaryjnie na drogich, mocnych wzmacniaczach
            a bardzo szybko uszkadza sie na slabszych tanich wzmacniaczach. dlatego nowsze maja juz ograniczone mozliwosci ruchu cewki

czy uważasz, że jest szansa na reklamację(wymianę)? No i jak obchodzić się z tym głośnikiem żeby błędu nie powtórzyć?
            spokojnie mozesz wysylac na reklamacje/gwarancje. o ile ci sie oplaca. dostaniesz nowsza wersje na sztywniejszym zawieszeniu

dla pewnosci, mozesz pokazac zdjecie glosnika? szczegolnie resora dolnego

Skomentuj

Podsyłam zdj mam nadzieje, że coś tam wypatrzysz i przepraszam za zwłokę :)

Uploaded with ImageShack.us

Skomentuj

wyslij mi go!
                akurat mam 2 cewki...

koledze bede go modyfikowal tak zeby uniknac tych usterek. jak sie sprawdzi to wiecej go nie zabijesz
                jak zalezy ci na czasie to zamienie ci na nowy

Paweł Szkoda
                Orla 12/13
                75-727 Koszalin

Skomentuj

Oki jutro wysyłam :) Napisz coś jeszcze o ewentualnych kosztach oczywiście poza wysylka :)

Skomentuj

koszt modyfikacji podam jak zrobie. nie wiem czy znajde material czy bede musial kupic

naprawa gwarancyjna - jakos sie rozlicze z STXem :P
                    najchetniej bym ci go wymienil na nowy

Skomentuj

Możemy się umówić i tak, że wymienisz nie ma problemu z tym, że dorzuciłbym na forum zdj wzmaka i może byś mi pomógł to ustawić tak, żeby tego głośnika nie zabić po raz kolejny. A może kase którą chciałem wsadzić przeznaczę na lepszy wzmak i problem zniknie :)

Skomentuj

nie da sie ustawic wzmacniacza poprzez zdjecie
                        trzeba dopasowac wzmacniacz do radia

---------- Post dodany 22.04.2013 o 10:43 ---------- Poprzedni post 21.04.2013 o 18:33 ----------

mam jedna sztuke na stanie 2x2r po reklamacji. czyli uzywany kosz z nowa membrana i cewka. wymieniac? bedzie zdecydowanie szybciej

Skomentuj

pasuje głośnik już do Ciebie jedzie właśnie wróciłem z poczty :)

Skomentuj

glosnik dotarl. szkoda ze kosz pogiety :/
                            ladnie ta cewka walnales. az caly karkas sie pokrzywil!
                            wczesniej mialem tylko przypadki ze uzwojenie sie rozwalalo

Skomentuj

no tak ostatni tydzień dużo skrilexa bylo To sie chyba stopniowo rozwalało ;/ talent mam normalnie, a najgorsze jest to że nie zauważyłem żeby ten głośnik się jakoś męczył ;/

Skomentuj

Czaruję...
                              X