Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbudowałem skrzynię na głośniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zbudowałem skrzynię na głośniki

Witam miałem oststnio trochę czasu i chciałem by w aucie coś pograło a więc trochę płyty pilśniowej 20mm i zaczołem od miar bagażnika czy wejdzie okazało się że na styk splotłem takie cos gra naprawdę fajnie wzmacniacz narazie jaki pod tą skrzynię podpiołem to wyciągnięty ze skrzyni aktywnej brak trochę funduszy na zakup kąkretnego ale zbiera się możecie mi powiedzieć jak zmierzyć litraż tej skrzyni wytłumiłem tąskrzynię gąbką o grubości 10cm i dzwięk się poprawił a i zapomniałem podać z tyłu mam bass reflex
    Załączone pliki

Zamieszczone przez poluś Zobacz posta
    Witam miałem oststnio trochę czasu i chciałem by w aucie coś pograło a więc trochę płyty pilśniowej 20mm i zaczołem od miar bagażnika czy wejdzie okazało się że na styk splotłem takie cos gra naprawdę fajnie wzmacniacz narazie jaki pod tą skrzynię podpiołem to wyciągnięty ze skrzyni aktywnej brak trochę funduszy na zakup kąkretnego ale zbiera się możecie mi powiedzieć jak zmierzyć litraż tej skrzyni wytłumiłem tąskrzynię gąbką o grubości 10cm i dzwięk się poprawił a i zapomniałem podać z tyłu mam bass reflex
    Po pierwsze polecam naukę poprawnego pisania
    Po drugie FAQ by Nazar do poczytania
    Po trzecie płyta pilśniowa nie nadaje się na budowę skrzyń
    Po czwarte dwa różne głośniki w jednej skrzyni to nieporozumienie....itd...itd...

Skomentuj

Gramy w kosza?

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Zamieszczone przez poluś Zobacz posta
        możecie mi powiedzieć jak zmierzyć litraż tej skrzyni
        najprosciej ze szkoly.... V= a x b x c :) tylko uzyj wewnetrznych wymiarow... tylko po co ci znac litraz tej skrzyni jesli glosnik ( jbl)i pierdziawke (alphard) juz masz, bas reflex tez, to po co chcesz obliczac litraz? Zaczales od konca....poczytaj artykuly na pierwszej stronie bo szef bedzie zly...

Skomentuj

obowiazkowa matura z matematyki?
          alez skad - komu to potrzebne w zyciu?

Skomentuj

od kiedy sie skrzynie br wgłusza gąbka ?? i czy wogóle się wygłusza xD byc albo nie byc oto jest pytanie :)

Skomentuj

Aż ręce opadają... Pod nos trzeba podtykać?! http://diyaudio.pl/content.php/25
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
              X