Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w skompletowaniu car audio...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w skompletowaniu car audio...

Witam. Posiadam głośniki Powerbass s-6c, chciałbym kupić nową skrzynię i dobrać używany wzmacniacz. Czytałem, że w takim połaczeniu najlepiej jest podłaczyć przedni zestaw pod 2 kanały, a dwa następne zmostkować i pod to suba dać. słucham muzyki klubowej i dance. Kwota jaką chce przeznaczyć to około 500-700zł.

Co powiecie na taki zestaw ?
    drzwi przód: Powerbass S-6C
    sub: Powerbass S-10 (ewenualnie co innego ?)
    wzmak: ???

a drzwi wygłuszyłeś? od tego się zaczyna... zamontuj dystanse na głośniki i wygłusz drzwi. Wtedy pomyśl o wzmaku, a sub na sam koniec tak Ci radzę...

Skomentuj

Wiem.. wszystko zrobię, tylko chcę już teraz wszystko dobrać.. Najpierw będę wygłuszał drzwi itd. i montował głośniki w przednich drzwiach, ale do tych głośników będę potrzebowal wzmacniacz, a w nie długim czasie będę montował suba i jego też chcę podłaczyć pod ten wzmacniacz... Dlatego muszę już teraz wiedzieć jaki wzmacniacz mam kupić

Skomentuj

Zamieszczone przez dziadzia211 Zobacz posta
        Co powiecie na taki zestaw ?
        drzwi przód: Powerbass S-6C
        sub: Powerbass S-10 (ewenualnie co innego ?)
        wzmak: ???
        szczerze? zmarnowana kasa na znaczek
        te glosniki nie sa warte swojej ceny

sub ma uzupelniac pasmo czy mocno masowac?

instalacja pod wzmacniacz polozona?
        bo to tez spory wydatek

moja propozycja
        http://allegro.pl/super-bas-w-super-...313652541.html
        lub jak firma nie pasuje to zobacz np RE

http://allegro.pl/zapco-iforce-450-i2315601667.html
        http://allegro.pl/ground-zero-gzia-4...321540565.html
        lub inne (duzo nie szukalem)

do tego 100-150zl na instalacje do wzmacniacza + wygluszenie drzwi

Skomentuj

Liczę się także z wszelkim okablowaniem, ale chodzi mi o to żeby zamontować te głośniki PB w drzwi i w bagażnik suba żeby był miękki basik z tyłu, nie musi być szczególnie mocny, ale żeby dobrze ze sobą zestroić(tył i przód). Tak jak już wczesniej napisalem, na wzmak (pod suba i głośniki) i skrzynię basową chcę przeznaczyć do 700zł

Skomentuj

Ehh przychylam się do opinii Pawła - zestaw S6c mechanicznie to tragedia - ciągle się urywają kabelki od tweeterów, kosz midbasa da się rękoma wygiąć, zawieszenie dolne się odkleja... Lepiej weź tańszy Diora GDS 1607 - zasil go jakaś 4 kanałówką 100W na kanał żeby w mostku miała 300W na suba.

Co do suba - S-10 nie jest zły za tą kase, jednak dużo fajniej brzmi M-10.

Z tej czwórcy, w mojej opinii w kolejności: Re Audio SR, PB M-10, Re Audio SE, na końcu Hollywood (nie do słuchania, a robienia ciśnienia).

Jednak patrząc na ich ceny i Twój budżet, wolałbym go rozplanować od początku.

Wytłumienie - STP silver 3 maty na przód - 180zł.
            Dystanse - 20-30zł
            Okablowanie - http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/HW...A-44-21mm2/226 lub http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/HW...O-44-21mm2/232

Czyli 380zł na osprzęt.

Zostaje 100-300zł na zestaw, co tu robić?

Miejmy nadzieję że dodatkowe środki się znajdą, ew. kable już masz.

Czyli zestaw na przód:

Diora - 150zł
            Wzmacniacz - do 300zł z mocnych 4 kanałówek jest właśnie ten GZ lub mój Sherwood, który zjada tego GZ na śniadanie. Z nie mocnych, jakościowych jest już z czego wybrać.
            Sub - zależnie ile funduszy zostanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
              Co do suba - S-10 nie jest zły za tą kase, jednak dużo fajniej brzmi M-10.
              szkoda tylko ze tansze STXy graja lepiej :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                szkoda tylko ze tansze STXy graja lepiej :/
                No właśnie, jestem tego samego zdania :flapper: Nie ma co przepłacać za "markę". Jedyny minus a zarazem plus STXów, to ich mocne wymagania co do piecy, nie napędzi się tego zwykłym mostkiem ze zwykłej 4kanałówki 4x75W, bez 300W nie ma co podchodzić IMO.

Skomentuj

No to skrzynia już wybrana. A zamiast tych PB na przód co byście radzili tak do 350zł do muzyki klubowej, dance ? I czy nie lepiej będzie napędzać suba osobnym wzmacniaczem ?

Skomentuj

A jaki masz samochód? Bo 8' do sedana będzie stanowczo za mało.

muzyki klubowej, dance ?
                    Zdecydowanie AMA + mission od lklukasza. Ew. po 300zl jest Hertz HSK165 który rzekomo sprawdza się w takiej muzyce, mi nie podpasował tweeter, midbas fajny.

I czy nie lepiej będzie napędzać suba osobnym wzmacniaczem ?
                    Lepiej, ale generuje to koszty - na używany wzmak do suba trzeba wydać przynajmniej 300zł, na przód 150-200 i robi się 500zł. Do tego przeważnie większe kable potrzebne.

Skomentuj

No właśnie, jestem tego samego zdania Nie ma co przepłacać za "markę".
                      to samo stwierdzil klient ktory u konkurencji kupil M-12 za 450zl... a wczesniej sluchac nas nie chcial!

Zdecydowanie AMA + mission od lklukasza.
                      o tym samym myslalem
                      obecnie najlepszy zestaw w tych pieniadzach

Skomentuj

Czaruję...
                      X