W niedalekiej przyszlosci chcialbym sprawdzic swoj sprzet w samochodzie pod wzgledem glosnosci i wystartowac w db dragach i tutaj mam pytanie czy ktos z forumowiczow wie cos na ten temat. ze swoich doswiadczen zauwazylem ze najlepsze rezultaty maja goscie co puszczaja tylko krotki sygnal i niewiem czy to jest jakis szum czy okreslona czestotliwosc ,moze ktos sie orientuje interesuje mnie takze metoda samego pomiaru czy jest to takze jakies okreslone pasmo czestotliwosci. Z gory dzieki bede wdzieczny za kazda wskazowke
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Db Dragi
Collapse
X
-
http://www.dbdrag.pl/
A tu byłeś? jest wszystko o co pytasz, i wybierz się na jakieś zawody, to będziesz wiedział co ma konkurencja itd.
-
Pierwsze zawody za mna wszystko szybko i na zywca ale poszlo. Wynik nie najlepszy ale tez nie najgorszy 136,7 decybela w 3 probie uzyskane sygnalem 65 hertzow wczesniejsze wyniki to 135,4 i 136,4 - na bass testach w lipcu kolejny start ale teraz trzeba zbudowac nowa skrzynie konkretnie pod spl glosniki to 2x rockford fosgate p3 moze ktos kto startowal w zawodach doradzil by jaki najlepszy litraz i strojenie i moze tym razem wysterowac innym sygnalem?
Skomentuj
-
Droga to moze i dluga ale nie w tym kierunku. Bo im staram sie zrobic glosniej to pogarsza sie jakosc nawet przy mniejszych poziomach glosnosci, skrocilem rure basowa zeby uzyskac wyzsza efektywnosc z 33hertzow do 45 i super jest duzo glosniej ale co stego jak bas teraz buczy na muzyce i nieda sie tego sluchac a nie o to mi chodzi .
Skomentuj
Skomentuj