Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

audio opel astra

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

audio opel astra

Witam, chciałbym kupić głośniki do opla astry z w miarę przyzwoitą cenę, 3 dni temu kupiłem radio alpine CDE-111R i kompletnie nie wiem co wybrać żeby to ładnie współgrało ze sobą... Bardzo proszę o pomoc.

Witam,ryszard to mój znajomy,doradźcie mu coś dobrego bo na CA się kompletnie nie znam :)

Skomentuj

ok, to tak:

Która to astra i jaki typ?
      Wszystkie 4 głośniki chcesz zmieniać, czy tylko przód?
      Jaki budżet, oraz czy planujesz dokupować też wzmacniacz, czy ma to grać pod radiem?
      I słuchasz takiej muzyki jak marian? :)

Skomentuj

to moze odrazu tania propozycja

ama + mission - 250-300zl (nie wiem po ile dokladnie to lklukasz sprzedaje)
        wygluszenie 100-200zl (polecam GMS06xl lub STP)
        sub STX 8" w b-r - 150-250zl (diy-kupiony)
        wzmacniacz 4 kanalowy - 100-300zl (uzywka, lub jak nowy to crunch jest tani - 350zl)
        okablowanie 100-200zl
        montaz - kilka piw i marian pomoze

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
          ok, to tak:

Która to astra i jaki typ?
          Wszystkie 4 głośniki chcesz zmieniać, czy tylko przód?
          Jaki budżet, oraz czy planujesz dokupować też wzmacniacz, czy ma to grać pod radiem?
          I słuchasz takiej muzyki jak marian? :)
          astra 1 sedan, głośniki tylko przód, budżet do 200-250zł, bez wzmacniacza, ma grać pod radiem a muzyki słucham prawie każdej ale w większości trance, techno.

Skomentuj

Ok, to teraz czy zamierzasz ciąć tapicerkę u dołu drzwi, ten okropny plastik przez który nie może przedobyć się dźwięk? Jak midbas się wystawi przed tapicerkę i zamontuje na dystansie z MDFu, to będzie dużo lepiej grał i warto taki zabieg uczynić. Marian za pewne by Ci pomógł przy tym - dystanse można zrobić albo kupić, a tapicerkę wyciąć wyrzynarką lub frezarką.

Jak w tym linku dystanse, a tapicerkę masz całą jednolitą, czy tak jak tu na zdjęciach wyjmowaną tą maskownice na głośnik?
            http://www.profet.pl/676,dystanse-opel-astra-i

Co do zestawu pod samo radio to myślę:
            Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            ama + mission - 250-300zl (nie wiem po ile dokladnie to lklukasz sprzedaje)
            Iż to jest dobra propozycja.

Ew. jeżli używane wchodzą w grę to także:
            http://allegro.pl/zestaw-glosnikow-j...392097952.html
            http://allegro.pl/morel-maximo-6-2-i2411474351.html - licytacja, ale powinna się kończyć w tej właśnie cenie.

Skomentuj

maximo moge nowe sprzedac za 350zl
              JBLi nie znam, ale nadal bym wolal ama + mission
              chociaz nie wiem jak to sie sprawdzi pod radiem

co do wyciagania woofera przed tapicerke to jest to problem. problem szczegolnie jak nie ma sie elektryki
              problem polega na tym ze nie da sie latwo spasowac maskownicy z boczkiem - trzeba by cos dorobic

mission idealnie pasuje w fabryczne miejsce (trzeba wygiac tylko terminal jeden)
              ale polecam wyciac ten dziurkowany plastik bo takze mocno ogranicza granie glosnika

Skomentuj

A możecie coś polecić z 2way? nie wiem czy ryszard będzie chciał się bawić w umieszczanie przy szybie osobnego tweetera.

O dystansach coś wspominał,nie wiem jednak skąd one miały by być i jakie (pewnie coś o nich napisze jak się zjawi na forum).

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  A możecie coś polecić z 2way?
                  Bez jaj, słuchasz muzyki z monitorów które leżą na ziemi, stojąc? Bo tak samo to będzie grało w tym samochodzie, czyli bez sensu coś dobrego tam wstawiać, wstawcie co najtańsze żeby dziury zatkać i tyle.

nie wiem czy ryszard będzie chciał się bawić w umieszczanie przy szybie osobnego tweetera.
                  Tzn nie chodzi o szybę przednią, tylko tutaj obok klamki ma miejsce na tweeter, a żeby dystans przymocować to i tak trzeba zdjąć tapicerkę, a więc od razu można kabelek do tweetera doprowadzić.

Skomentuj

A możecie coś polecić z 2way?
                    bez jaj - gorsze niz fabryka?

Tzn nie chodzi o szybę przednią, tylko tutaj obok klamki ma miejsce na tweeter
                    pomyliles astre z golfem
                    w astrze F tweeter jest przy lusterku

jak dystanse trzeba bedzie kupic to moge zrobic - mam szablon ze starego glosnika

Skomentuj

Jak w tym linku dystanse, a tapicerkę masz całą jednolitą, czy tak jak tu na zdjęciach wyjmowaną tą maskownice na głośnik?
                      http://www.profet.pl/676,dystanse-opel-astra-i
                      mam tak jak na zdjęciach wyjmowaną maskownice na głośnik

Skomentuj

Jeśli chodzi o montaż wysokotonówki w astrze f to nie ma najmniejszego problemu wystarczy kawałek blaszki i trochę kleju na gorącą (sprawdzałem w swojej 3 lata wytrzymało a i jak widziałem się ostatnio z nowym właścicielem to nie mówił żeby mu coś odpadło)

Skomentuj

pomyliles astre z golfem
                          racja, oba stoją obecnie na podwórku, to sprawdziłem i jednak pomyliłem Co nie zmienia faktu, że łatwo to zrobić.

Skomentuj

Bez jaj, słuchasz muzyki z monitorów które leżą na ziemi, stojąc? Bo tak samo to będzie grało w tym samochodzie, czyli bez sensu coś dobrego tam wstawiać, wstawcie co najtańsze żeby dziury zatkać i tyle.
                            bez jaj - gorsze niz fabryka?
                            Bez jaj,panowie,czyli w astrze siedzą hi-endy? Zapytałem tylko o głośniki 2way a wy od razu że do d... itd. Napisałem przecież że na CA się kompletnie nie znam.

Skomentuj

jest kilka (doslownie kilka) zestawow coaxialnych o dobrym brzmieniu
                              niestety zaden z nich nie kosztuje 200 czy 500zl

Skomentuj

Nie siedzą, ale wymiana ich na koaxialne jest bez sensu. Jak wymieniać, to z głową na odseparowany.

Propozycje zestawów odseparowanych na które warto wymienić, padły wyżej.

Skomentuj

jest kilka (doslownie kilka) zestawow coaxialnych o dobrym brzmieniu niestety zaden z nich nie kosztuje 200 czy 500zl
                                  to powiedz proszę które to zestawy

Skomentuj

a czekaj - jeszcze tanie diory dobrze graja!

a z coaxiali to np vify z serii A
                                    DLSy http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_17
                                    focale http://www.focal.com/en/car-audio-so...ux/165-krc.php
                                    i chyba cos jeszcze bylo ale nie pamietam juz co

Skomentuj

a czekaj - jeszcze tanie diory dobrze graja!
                                      ale nie pod radiem, przester łapią szybciej niż samochód 50km/h :P hehe

Jaskółki ćwierkają że wyższe modele coaxów morela też coś tam grają.

Skomentuj

ale nie pod radiem, przester łapią szybciej niż samochód 50km/h :P hehe
                                        dawaj te pomiary poczytamy hahaha

Skomentuj

Czaruję...
                                        X