Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na dwoch 12 inch estradowych glosnikach.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na dwoch 12 inch estradowych glosnikach.

Chodzi mi po glowie projekt suba jak w temacie. uwielbiam szybki twardy i zwart bas nieslyszalem dotychczas takiego basu z zadnego suba samochodowego a chcialbym uzyskac cos na podobienstwo basu jaki slyszy sie w dobrze naglosnionych klubach, wiem ze to duzo wieksza powiezchnia i zjawiska akustyczne sa zupelnie inne , ale pomyslalem ze moze jak zastosuje glosniki z niskim mms i z mocnym ukladem magnetycznym moze uzyskam efekt chodz troche przypominajacy bas z dobrych kolumn do pa. czy ktos juz tego probowal ?

Również lubię takie brzmienie, jednak coś czuję, że będą spore koszty takiej instalacji. 2x dobre 12" nie będzie tanie, do tego porządny wzmacniacz. Musisz wziąć też pod uwagę wielkość skrzyni na takie potworki, zamknięta wydaje się najlepszym rozwiązaniem (charakter brzmienia i mniejsza objętość). Może ravemaster bsw II 154 załatwiłby sprawę?

Skomentuj

JBL 1200 GTi
      beyma power 12
      cerwin vega stroker

suby typowo samochodowe z pochodzenia estradowego
      szybkie i z dobrym kopem

Skomentuj

Cerwina slyszalem bylo glosno ale to nie to czego szukam. wzmacniacz juz mam jl 500 watt, obudowe moze wykorzystam stara bo ma 135 litrow strojona do 37 hertzow ale jak bedzie trzeba zrobi sie nowa . Myslalem o glosnikach eminence a dokladniej o delta pro 12A co wy na to, czy to dobry wybor? Niewierze w to ze jeszcze nikt nieprobowal wsadzic glosnikow pro do samochodu moze ktos sie podzieli wrazeniami.

Skomentuj

Zamieszczone przez zbyszekh Zobacz posta
          obudowe moze wykorzystam stara bo ma 135 litrow strojona do 37 hertzow
          top juz raczej dla 15-18"

Zamieszczone przez zbyszekh Zobacz posta
          Niewierze w to ze jeszcze nikt nieprobowal wsadzic glosnikow pro do samochodu moze ktos sie podzieli wrazeniami.
          probowali - kolega wozil pare miesiecy eminence delta 15 pro...
          przesiadka na duzo mniejszego STXa spowodowala wielkie zadowolenie na jego twarzy...

Skomentuj

Czaruję...
          X