Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciężki temat, Audio za 400zł +-200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na początku napisałem jakie to auto :) Po samej budowie byś zauważył że pod fotelem ledwo wzmacniacz wejdzie a co dopiero sub w obudowie.

No nic, w tym wypadku chyba zostaje sobie darować :?

Skomentuj

3 way z dobrym, niskoschodzącym woferkiem + dobrze przygotowane furtki.

W sumie 2 way też wyda, możesz sprobować AWXów + jakiś przyjemny tweeterek i powinno być troszke lepiej.
      DLS r6A też w miare prezentują poziom.
      Last edited by aeron; 10.07.2012, 10:20.

Skomentuj

Hm, tak teraz sobie przypomniałem, radio ma odcięcie basu przy 140Hz z głośników w drzwiach bo drzwi mam z Poliestru, czyli bardzo lekkie ale i strasznie rezonowały jak ciut się przygłośniło. Wygłuszyłem je matami, co i tak daje efekt dużo lżejszych od OEMa ale dalej nie nadają się na skrzynkę pod głośnik.
        Tak myślę, że w takim wypadku nie mam gdzie zamontować woofera i muszą wystarczyć te co mam aktualnie tj: 165mm cm PowerBass w drzwiach +tweetery w słupkach, 100mm głośniczki OEM toyota zaraz za tynymi fotelami w tapicerce.

Skomentuj

zawsze mozesz komory pod woofery zrobic
          i wtedy bedzie ok
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A co z opuszczaną szybą boczną ? chyba że by zrobić podłużną komorę ale to ze 4L by miała, do tego nie sądzę bym dał radę umieścić ją w drzwiach bo tam ciężki dostęp przez różnego rodzaju wzmocnienia drzwi :/

Nie ma być głośno, ma być ładnie :)

Skomentuj

zle kombinujesz
              uzyj kieszeni boczka na wykonanie komor
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

z tego co widze troche od dzwinej strony masz to poukładane - proponuje popracować nad tymi drzwiami - te 200-300 zł w materiały wygłuszajace, moze komora - 140Hz to bardzo wysoko cięte wofery - całe pasmo basowe/subbasowe poucinane - myślę, że przyzwoity zestaw 2 way by Cię w pełni zadowolił w odpowiednio przygotowanych furtkach.
                Tak samo ten głosniczek 10cm z tyłu - rozumiem - troche średnicy nie zaszkodzi, natomiast na pewno psuje całą scenę.

1. Zrobić porządnie drzwi
                2. Zmienić ustawienia na radiu -> cięcie w okolicach 80/60Hz
                + ja dodatkowo wywaliłbym te 10cm - > sprzedał powerbassy -> za reszte kaski zainwestował w jakiś fajny przód (morel dotech/hertz hsk/ ama+ mission)

Skomentuj

Zamieszczone przez Bullseye Zobacz posta
                  Ale jak już wspominałem nigdy nie widziałem by ktokolwiek miał takie coś zamiast schowka więc proszę najpierw o informację czy to dobre miejsce
                  jak juz pisalem my tak mamy

I jak te przetworniki dalej zagrają w budzie 10L, bo jakby nie patrzeć to malutko, nigdy nie miałem suba o wymiarach mniejszych niż komora drzwi.
                  kiedys trzeba bylo wydac duzo na taki glosnik
                  dzisiaj za 200-250zl mozna juz kupic odpowiedni
                  i o dziwo potrafi to zagrac nisko (nie zawsze mocno)

Skomentuj

W małej Civic jajko miałem podobny problem z miejscem.. zabudowałem miejsce na koło zapasowe :)
                    Hertz chodził aż miło!
                    Pomyśl o tym albo o nadkolach.

dd5535c650104b2a.jpg

Skomentuj

Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
                      Pomyśl o tym albo o nadkolach.
                      czytales co autor pisal o bagazniku?
                      jest oddzielony od kabiny silnikiem!
                      tak wiec zostaje tylko i wylacznie kabina
                      no chyba ze uda sie przebic glosnikiem z przedniego bagaznika - tak jak w maluchu

Skomentuj

Przebic sie ciezko bedzie z przodu bo raz, na srodku jest akumulator 70Ah, po prawej elektryczna pompa od wspomagania a po lewej znowu przewody od klimy i plynu.chlodzacego silnik. Do Civica sie nie umywa bo tam masz wszystko z przodu a nie jak tu czesc z przodu a czesc z tylu. Nadkola sa na wysokosci silnika z tylu wiec tam nie ma jak zamontowac ;-)

Co do drzwi, fakt jakos pokretnie to robilem a zapomnialem o schowkach, ale dalej mam obawy bo drzwi mam plastikowe a co za.tym idzie sa elastyczne i rezonuja jak.zetne glosnik nizej jak 140Hz mimo wygluszenia i w miare szczelnej komory.

Ale dalej idac, dzisiaj rozwalilem boczek z glosnikami 10cm (o dziwo fabrycznie tam siedzialy) i moze tam by.upchnac woofer ? Mysle ze po uszczelnieniu otworow byloby z 9L ale wtedy woofer bylby na wysokosci.klatki piersiowej, nie bedzie to zlego efektu powodowalo ?

Skomentuj

Ale dalej idac, dzisiaj rozwalilem boczek z glosnikami 10cm (o dziwo fabrycznie tam siedzialy) i moze tam by.upchnac woofer ?
                          poka zdjecia

Skomentuj

Dobra, w czwartek koło 15 dam zdjęca z racji tego że aktualnie na działce jestem a tu internet pozwala na niekomfortowe używanie forum :)
                            Czekam ewe ntualnie na jakieś sugestie jeszcze ewentualnie.

Skomentuj

skoro tyle jest kombinowania, to można jeszcze tak:
                              http://www.s2ki.com/s2000/topic/2473...location-pics/

albo po stronie pasażera ...

Skomentuj

to juz predzej podnozek po stronie pasazera

Skomentuj

Podnozek za maly mam ale dzisiaj kombinowalem i mam dobre wiesci.
                                  Szczescie ze jestem na tyle maly ze oba szklane panele mieszcza sie.idealnie za moj fotel,a co za tym idzie za pasazerem mam 35L brutto pojemnosci (16cm x 52cm x 46,5cm; glebokosc/wys/szer).
                                  Co zatem moge wsadzic za okolo 200zl ?
                                  Moze moj 22cm Mivoc bo akurat na stanie mam ? Bass reflex do gory czy na fotel ?
                                  Nie chce by pasazer mial bicie przy jezdzie ;-)

Skomentuj

Moze moj 22cm Mivoc bo akurat na stanie mam ? Bass reflex do gory czy na fotel ?
                                    nie wiem czy zmiesci sie na glebokosc
                                    b-r nie ma znaczenia, ale dalbym do gory

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      nie wiem czy zmiesci sie na glebokosc
                                      Mivoc ma 115mm, więc wejdzie, zwłaszcza, że jego front będzie przed płytą przednią.

Skomentuj

Dobra więc mam do wyboru Mivoca wsadzić do siebie a do Golfa do skrzynki ~18L dokupić coś innego w cenie ~200zł albo Mivoc do Golfa a szukamy czegoś do Toyoty, co polecacie ?

4Ohm, 100W RMS max 14cm głębokości jeśli o Toyotę chodzi i 22 Golf.

Skomentuj

Pisałeś że masz dwie sztuki Mivoców

Skomentuj

Czaruję...
                                          X