Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wybrać 4 kanałowy wzmacniacz do DIORA GDS 1607 i SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wybrać 4 kanałowy wzmacniacz do DIORA GDS 1607 i SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP

Hej.

Zaczynam się bawić w car audio. Przyszedł czas na wzmacniacz. Póki co mam w samochodzie wygłuszone drzwi i głośniki DIORA GDS 1607 ( niby 120W RMS ).
    Jaki wzmacniacz 4 kanałowy kupić do takiego zestawu? Dojdzie do tego skrzynka SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP (300W, chyba że coś innego w podobnej cenie? Skrzynie sam zbije ). Miałem na oku EYEBRID 4Y450 ( 2x50W RMS 2x100W RMS z tego co pamiętam ), ale niestety nie ma żadnej sztuki na allegro :/ I w sumie najważniejsze, cena. Nie chciałbym wydać na sam wzmacniacz więcej niż 300zł ( oczywiście w gre wchodzą używki ). Do tego jeszcze dojdzie okablowanie ( zasilanie 10mm będzie za mało? 20mm powinno wystarczyć? )

Pozdr

opcje widze 2
    1 - tanie, standardowe 4 kanalowki o mocy 4x50-70w
    2 - mocne 4 kanaly o mocy 4x100-150w

w pierwszym przypadku masz w czym wybierac, mocy starczy pod diory, ale subowi bedzie mialo
    w drugim moc idealna dla suba, przod przykrecisz ale cena wyzsza i mniejsza dostepnosc

za 300zl masz nowe 4 kanaly np http://allegro.pl/crunch-gpx1000-4-4...614350895.html
    jakosc pewnie taka sama jak blaupunkty czy magnaty za 150zl, ale masz gwarancje i nowy sprzet

w drugim przypadku poszukalbym uzywanego np http://allegro.pl/wzmacniacz-a4e76r-...591929820.html
    http://allegro.pl/peiying-alien-py-a...623006807.html tu licytacja
    lub cos podobnego

co do kabli to napisz jaki to samochod
    te 10m powinno wystarczyc, jeszcze nigdzie nie montowalem dluzszego niz 5m
    20mm tez starczy, tylko zwroc uwage czy miedz czy miedziowane aluminium
    nie zapomnij tez o solidnych konektorach

---------- Post dodany o 20:59 ---------- Poprzedni post o 20:58 ----------

aha - co do suba. jezeli nie trafisz okazyjnej uzywki to nie masz szans na konkurencje w tej cenie

Skomentuj

Generalnie do Peyingów itp firm jestem sceptycznie nastawiony, wygląda mi to po prostu na najtańszy sprzęt, a nie chodzi mi o robienie hałąsu, tylko dobrej jakości dźwięki.
      Wole opcje nr 2. Może lepiej wyjdzie kupić głośnik STX 2x4 ohm i spiąć go w 2 ohm ( tylko jak to się ma do dior, które mają 4ohm? Można podpinać różne Impedancje pod wzmacniacz? )? Wtedy nie będę potrzebował aż tak mocnego wzmacniacza? Co wy na to?
      Samochód to Opel Astra g, 5m kabel zasilający powinien wystarczyć ( czyli 10mm? ).

Skomentuj

Zamieszczone przez eremsc Zobacz posta
        Generalnie do Peyingów itp firm jestem sceptycznie nastawiony, wygląda mi to po prostu na najtańszy sprzęt
        akurat alieny nie sa takie zle. poziom jakosciowy porownywalny z "markowym" sprzetem, a poziom wykonania czesto je przewyzsza. no i cena dobra

nie chodzi mi o robienie hałąsu, tylko dobrej jakości dźwięki.
        przy tym sprzecie i za 300zl? nie rozsmieszaj mnie - nawet roznicy nie uslyszysz ;]

Wole opcje nr 2. Może lepiej wyjdzie kupić głośnik STX 2x4 ohm i spiąć go w 2 ohm
        przemysl to jeszcze raz i jutro napisz dlaczego ten pomysl jest nietrafiony

Samochód to Opel Astra g, 5m kabel zasilający powinien wystarczyć
        jezeli chcesz kupic w tym samym kolorze to kup 9 metrow.
        dla przykladu w escorcie kombi (podobne rozmiary) uzylem dokladnie 4,5m przewodu zasilajacego i mam w bagazniku tyle kabla ze spokojnie moge manewrowac wzmacniaczem i go regulowac

jezeli chcesz mocniejsze 4 kanal to bym polozyl 16-25mm2

Skomentuj

Darij sobie te diory bądź jak je kupisz to trzymaj paragon.
          Napewno sie przyda.

---------- Post dodany o 09:56 ---------- Poprzedni post o 09:53 ----------

A glosnik 2x4omy jak chcesz podłączyć żeby uzyskać 2omy?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Napewno sie przyda.
            mozesz wyjasnic? awaryjne?
            stosunek cena/jakosc rewelacyjny

Skomentuj

Zbyt dużo naczytalem sie o ich uszkodzeniach. Fizycznym głośników i spalenie rezystorow w zwrotnicy. Nawet u nas na forum był taki. Nie ufam jakości tego produktu.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

diory to loteria fakt ale za te pieniądze można zagrać

Skomentuj

Znam lepsze "zagrania" w niewiele wyższej cenie więc polecam zaczekać i dołożyć kilka złotych.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Znam lepsze "zagrania" w niewiele wyższej cenie więc polecam zaczekać i dołożyć kilka złotych.
                    Jakiś konkretny przykład?Ile to jest w/g Ciebie te "kilka złoty'?Jestem zainteresowany.Co do wzmacniacza 4 kanałowego na alledrogo widziałem taki wzmacniacz-Quadral joy traffic 400 za te pieniądze brałbym w ciemno.
                    ps.Co do dior może i loteria jest z ich zakupem ,ale znam takich delikwentów co od razu po ich zamontowaniu "pałują " te głośniki na max. a później na forach płaczą że zawieszenie się urywa ,albo głośnik charczy.Mam te diory w tylnych drzwiach i złego slowa nie powiem na nie (za te pieniądze)

Skomentuj

Nie znam tego wzmacniacza
                      Możesz coś wiecej o nim napisać
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak jak pisałem żadna rewelacja ,wzmacniacz na poziomie i podobnym brzmieniu jak Caliber ca 470.No chyba że coś bardziej jakościowego to Denon dca 550 tez za niewielkie pieniądze

Skomentuj

A co powiecie na temat tego wzmacniacza? http://allegro.pl/crunch-gpx1000-4-4...614350895.html Fajnie że jest nowy, bo ma gwarancję. Mocowo też nie wypada źle. Domyślam się że to budżetówkaa ale jakoś to zagra z Diorami i subem STX?

Skomentuj

jeszcze nie mialem, ale raczej to samo co tania konkurencja

Skomentuj

szału bym sie nie spodziewał
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A jakieś opinie na temat Helix Dark Blue Four?
                                Pod te Diory i STXa chyba się nadal.
                                Za niedługo będę go miał, ciekawi mnie jak wypadnie w porównaniu z obecnym Alpine 3548, który moim zdaniem jest idealny, jeżeli chodzi o brzmienie:)
                                Pawel S. ten Peiying nie jest przypadkiem twoim sponsorem? Bo coś często go polecasz
                                Last edited by pawel1304; 30.09.2012, 20:10.

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel1304 Zobacz posta
                                  Pawel S. ten Peiying nie jest przypadkiem twoim sponsorem? Bo coś często go polecasz
                                  pewnie, razem z STXem
                                  zaraz sie jeszcze okaze zebeyma mi placi bo tez polecam ich glosniki

Skomentuj

Żartowałem:)
                                    Co do STXa to mimo problemów z tymi stukami (głośnik w sobotę odesłałem) to wiszę ci dobrego aperitifa (albo dwa ), bo idealnie trafił w mój gust
                                    Co do Peiynga to nie miałem styczności z Alienami, ale PY4B02R to jakieś nieporozumienie:)

Skomentuj

Darij sobie te diory bądź jak je kupisz to trzymaj paragon.
                                      Napewno sie przyda.[COLOR="#696969"]

Potwierdzam to co mówi kupiłem diory owszem fajnie grały , ale po 3 tyg się spaliły teraz mam zestaw od lklukasz wydałem 2 razy tyle i co mogę powiedzieć to tyle że diory nie maja podejścia lklukasz miałem napisać opinie ale byłem zbyt zajęty słuchaniem xD. Podsumowując warto wydać więcej niż potem się wkur**** , szkoda nerwów

Skomentuj

Czaruję...
                                      X