Cześć, tak się zastanawiałem nad zastosowaniami mat bitumicznych, butylowych, filców i pianek. Dużo osób z tego forum ma doświadczenie w CA. Jak wiemy w CA jest kilka większych firm produkujących wytłumienia samochodowe; STP, GMS, DYNAMAT. Są też tanie APP, BOLLe itp., ale są polecane do budżetowego tłumienia, bo mają dobry stosunek cena/jakość, ale są grube, ciężkie i trzeba stosować np. 2 warstwy zamiast 1 lepszego producenta.
Czy ktoś kto miał styczność z takimi matami może określić właściwości tłumiące tych mat i określić ich najlepsze zastosowanie? Np. z GMSa mamy kilka/kilkanaście oznaczeń mat i każda ma inne zastosowanie, ale nie jest one opisane. Nikt nie pisze jaka mata ma najlepsze zastosowanie do wytłumiania grodzi silnika, maski, nadkoli itp.
Będę bardzo wdzięczny i myślę, że nie tylko ja potrzebuję takich wskazówek.
Dziękuję za każdą cenną uwagę :)
Czy ktoś kto miał styczność z takimi matami może określić właściwości tłumiące tych mat i określić ich najlepsze zastosowanie? Np. z GMSa mamy kilka/kilkanaście oznaczeń mat i każda ma inne zastosowanie, ale nie jest one opisane. Nikt nie pisze jaka mata ma najlepsze zastosowanie do wytłumiania grodzi silnika, maski, nadkoli itp.
Będę bardzo wdzięczny i myślę, że nie tylko ja potrzebuję takich wskazówek.
Dziękuję za każdą cenną uwagę :)
Skomentuj