Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kompletujemy zestaw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kompletujemy zestaw

Jako, że to mój pierwszy post tutaj to najpierw witam serdecznie Wszystkich forumowiczów :)

I przechodzimy do sedna sprawy. Mianowicie chce wreszcie jakoś sensownie zrobić moja Almerke. To co w tej chwili jeździ w aucie woła o pomstę do nieba i trzeba by wreszcie wsadzić coś dobrego. Po usłyszeniu kilku opinii na przód pójdzie zestaw Ama bl160 + Mission. Tweeterki już mam teraz tylko zostało dokupić Amy i zwrotki.
    Ale nadal nie mam tyłu i wzmaka.
    Najlepiej byłoby coś na 4-kanałówce, bo będzie taniej niż dwa 2-kanałowe wzmaki.
    Co do suba to nie mam jeszcze typów. Dostałem propozycje, żeby wsadzić STX, ale nie wiem które modele obecnie są warte zainteresowania no i do tego potrzeba by już było jakiegoś mocnego wzmaka.
    Wygłuszenia drzwi jeszcze nie ma, ale będzie, żeby wszystko było cacy
    Co do budżetu to raczej bez szaleństw. Nie pogardzę używanymi częściami, oczywiście w dobrym stanie

Tak wiec bardzo proszę o porady i sugestie co warto, a co nie :)

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 13:23 ---------- Poprzedni post o 12:13 ----------

trafiłem wlasnie na wzmacniacz denon dca 550. wiem, ze sama marka jest dobra, a jak z tym konkretnym modelem? na allegro jest w dobrej cenie i sie zastanawiam czy brać.

Zamieszczone przez Sapphire86 Zobacz posta
    trafiłem wlasnie na wzmacniacz denon dca 550
    4x30w i brak filtrow - zadna okazja

STX 8" w b-r i masz piekny zestawik za rozsadne pieniadze
    lub jak lubisz wieksze cisnienie to 10" ale wtedy juz mocniejszy wzmacniacz

co do mat - moze bede mial na zbyciu troche dekarki. ale najpierw musze wykleic samochody i zobacze co mi zostanie

Skomentuj

dzieki za info. wzmaka odpuszczam w takim razie.
      suba chcialbym wlasnie 25cm. zobaczymy.
      a taśmę dekarska juz mam umowiona, ale tylko 1 rolke wiec na pewno na 2 drzwi nie starczy, takze jakby cos Ci zostało to bardzo prosze o info

Skomentuj

a taśmę dekarska juz mam umowiona, ale tylko 1 rolke
        przeczytaj sasiedni temat o matach

suba chcialbym wlasnie 25cm. zobaczymy.
        wiec albo tani wzmacniacz i narzekasz na nie wykozystany potencjal glosnika. albo drogi (mocny) wzmacniacz i cieszysz sie mocnym basem

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          przeczytaj sasiedni temat o matach

wiec albo tani wzmacniacz i narzekasz na nie wykozystany potencjal glosnika. albo drogi (mocny) wzmacniacz i cieszysz sie mocnym basem
          temat obserwuje z zainteresowaniem, ale maty audio to troche nie moja liga cenowa... dlatego musze zostac przy dekarce... sprzet musi byc niestety budżetowy.

co do sprzetu to moze bede mial cos fajnego, ale to juz powiem jak wszystko dojdzie do skutku jesli sie uda to zostanie juz tylko dobrać sub do wzmacniacza i wtedy juz bedziemy decydować czy ma byc 20 czy 25cm

Skomentuj

temat obserwuje z zainteresowaniem, ale maty audio to troche nie moja liga cenowa... dlatego musze zostac przy dekarce... sprzet musi byc niestety budżetowy.
            chodzi o to ze przy dekarce trzeba polozyc 2-3 warstwy

Skomentuj

Wiem. Zastanawiam sie ile tasmy moze pojsc na moje jedne drzwi i pewnie położe ze 2 warstwy. Ale jakby nie patrzec i tak bedzie taniej niż matami audio...

Skomentuj

zmierz drzwi na oko i przelicz x4 (2 blachy po 2 warstwy)

Skomentuj

spróbuje jutro zmierzyć i napisze tutaj.

Skomentuj

Odnosnie suba - mozesz poszukać czegoś typu DLS W310/W310D - bardzo fajne jakosciowe suby 25 cm, nie wymagajace elektrowni - czesto da sie dorwać w sensownych pieniądzach - u mnie grał w310D w 18L i byłem bardzo zadowolony :) (nawiasem biorąc też w almerce n16 w wersji HB :) )

Skomentuj

obawiam sie ze taki DLS bedzie za malo...

Skomentuj

Hm... u mnie grał naprawde fajnie w dokładnie takiej almerce jak u kolegi, 200W z PPI a w poźniejszym efekcie 190W z ETONA przyjmował naprawdę bez zająknięcia - wiadomo do pałowania sie nie nadaje, natomiast na pewno coś tam pomruczy umilajac jazdę i jakosciowo uzupełniając przód.

Skomentuj

na razie zastanawiam sie nad intertechnik MDS08 o ile poprawnie zapamiętałem nazwę. widzialem duzo pozytywnych opinii.

swoja droga wzmacniacz jaki bedzie to wszystko napędzał to kenwood kac 848.

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
                            wiadomo do pałowania sie nie nadaje, natomiast na pewno coś tam pomruczy umilajac jazdę i jakosciowo uzupełniając przód.
                            no i wlasnie tego sie obawiam

na razie zastanawiam sie nad intertechnik MDS08 o ile poprawnie zapamiętałem nazwę. widzialem duzo pozytywnych opinii.
                            bo to dobry, nie drogi glosnik

Skomentuj

ze niedrogi to juz wiem ok 289zl za glosnik ze skrzynia jak dla mnie jest ok. tylko ciekaw jestem ile te skrzynie maja litrów i czy sa dobrze zestrojone bo nie wiem czy to jest sprzedawana masowka bez patrzenia na parametry czy te skrzynki sa robione z glowa.

Skomentuj

tych z audiocars nie mialem, ale wyglada na zrobiona pozadnie
                                http://allegro.pl/mds-08-w-skrzyni-br-i2620661347.html ale tu masz taniej uzywke

Skomentuj

odnosnie IT08 - DLS o klasę wyżej conajmniej, nawet dynaudio z którym miałem okazję śmigać ostatnimi czasy wydawało z siebie ciekawsze dźwięki. To przyzwoity glosnik, ale za te pieniążki da się lepiej (lekko przereklamowany - a jego głowna zaleta, to wg mnie pojemność skrzyni w która mozna go wpakować).

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
                                    To przyzwoity glosnik, ale za te pieniążki da się lepiej (lekko przereklamowany - a jego głowna zaleta, to wg mnie pojemność skrzyni w która mozna go wpakować).
                                    nie przereklamowany, tylko niepotrzebnie na strefie powstaly o nim dziwne mity. to dobry glosnik za 200zl i nic wiecej
                                    a wg mnie jego najwieksza zaleta to szybkosc i bardzo charakterystyczny "kop"

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      nie przereklamowany, tylko niepotrzebnie na strefie powstaly o nim dziwne mity. to dobry glosnik za 200zl i nic wiecej
                                      a wg mnie jego najwieksza zaleta to szybkosc i bardzo charakterystyczny "kop"
                                      Możliwe, coś tam pokazuje w BR, natomiast w znacznej większości preferuje brzmienie głośników w skrzyneczkach closed, stąd też moja opinia na temat tego przetwornika.
                                      Za 200 zł w używce warto zainwestować, zawsze łatwo odsprzedać potem, jak sie nie spodoba i szukać dalej swojego brzmienia.

Skomentuj

Nie na temat...

A jeszcze takie pytanie OT, bo nie dla mnie tylko dla brata.
                                        Czy wzmacniacz autotek ss100.4 napedzi U-dimension el-s104, czy bedzie za słaby?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X