Witam! Chłopaki pomocy!:P Potrzebuje przyzwoitego wzmaka do w/w głośnika, oczywiście ma pracować w 2ohmach. Kwota jaka mogę wydać to ok 500zł, zapodajcie coś z allegro lub może coś ze strefy ca coś akurat kojarzycie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jaki wzmacniacz do RE Audio SR-15D4
Collapse
X
-
Moge ci polecic AUDIO SYSTEM F2-130 MKIII solidnie piece mam F2-500 i robi solidna robote dobra dynamika.
http://allegro.pl/audio-system-f2-13...714448299.html 350 RMS 2ohm
tego AS moge ci załatwic mozliwe ze z jakąś zniżką :biggrin:
-
Nie za słabe to maleństwo?:)
z AS myślałem o tym, tylko czy warto tyle dać? http://allegro.pl/audio-system-twist...681210377.html
plus jeszcze myślałem o tych:
http://allegro.pl/wzmacniacz-esx-qua...713705085.html
Kenwood PS401M
Skomentuj
-
hm F2-500 mysle ze jest wart tej ceny u mnie zasila RFR 2215 4" cewka 1kw i robi co z nim chce . sadze ze dla tego RE to sporo ale na przyszlosc bedzie ciekawa opcja bo apetyt rosnie z czasem :flapper:
Kenwood PS401M dobra opcja :thumbsup: od hehepack :p
solidne 500RMS powinna wystartczyc dla tego głosnikaLast edited by Kuman; 18.10.2012, 21:16.
Skomentuj
-
Te F2 500 ponoć bardzo zacne piecyki. Sam chciałem kupić, ale na ebayu bardzo się o to zawsze biją. Pamiętaj, że ten piecyk ma ponad pół metra długości! Wiesz jak to jest w audio. Jak sam nie spróbujesz i nie zainwestujesz to się nie przekonasz. Też myślałem o tym ESXie i o keniu również :P Tok myślenia masz dobry moim zdaniem, Ja na twoim miejscu bym poszedł w F2 500 właśnie
Ja pędzę SR 12 w dwa ohmy spięte pod signatem RAM 3 MK II i jest akurat. Pod piętnastkę na pewno trzeba będzie więcej mocy. Ten F2-130 z całą pewnością będzie za słaby
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaWielkość mi nie przeszkadza a nawet się podobaCo do tego stega to był bym w stanie go kupić ale jakoś nie chce mi się wierzyć że taka pchła ma ponad 700w
Skomentuj
-
Kolego csbiczek , zadaj sobie minimalny trud i poszukaj informacji na temat tych piecy , choćby na wspomnianej przez Ciebie strefie ! Steg K2.01 bije wszystkie wspomniane w tym temacie piece o klasę ( ps400/401m ) lub o dwie ( cała reszta ) . Jeśli oceniasz wzmacniacze po wielkości to ja nie wiem co powiedzieć , żal.pl .
ps. WIdzę że trzeba w tym dziale porządek zrobić :P
ps2. Łukasz nie trzeba mi było mówić że macie tu dział CA :thumbup:
ps3. Zmień podpis !
Skomentuj
-
Nie na temat...jak by to powiedział pewien klasyk firmowy " grozisz mi ?" . Jak się robi taki fajny wpis z kawką ??
Żeby nie było OT. PS400m nadaje się idealnie na suba , ale 10" max 12" i to skutecznego i nie wymagającego . Steg to taki wariat na basie , mocno kopie , bardzo dobrze kontroluje i ma bardzo dobry stosunek mocy do masy . Na twoim miejscu kupił bym stega ( najlepiej k2.02 , ale 2.01 też da radę ) lub np kolega Truck (strefa) ma Etona pa5002 który by się idalnie sprawdził zasilają każdą cewkę z osobnego kanału :)Last edited by lklukasz; 19.10.2012, 22:02.
Skomentuj
-
Ok to posłucham bardziej obeznanychChyba że jeszcze jakaś fajna propozycja padnie w tym czasie
---------- Post dodany o 20:06 ---------- Poprzedni post o 20:02 ----------
A pozwole sobie zrobić offtop i tak to mój temat:P Możecie mi polecić jakiś zestaw na przód(głośniki), czy jest coś poza amą i missionem w tej cenie godnego uwagi(ok 300zł na przetworniki), wygłuszenie i wzmak to oddzielny temat.
Skomentuj
Skomentuj