Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

akumulator żelowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

akumulator żelowy

Panowie mam kilka pytań odnośnie tematu aku żelowych, jako że jestem zielony w tym temacie może któryś z Was podzieli się doświadczeniem... Nurtuje mnie kilka tematów takich jak np: chciałem wymienić mój obecny aku(jakiś fabryczny citroenowski 60Ah) na żelowy o podobnej wartości, ale ceny trochę zabijają. Natrafiłem na coś takiego np:
    http://allegro.pl/jak-nowe-akumulato...762020554.html
    1. czy taki aku się w ogóle nadaje do auta?
    2. czy np mogę go zamontować w bagażniku(fabrycznie z przodu) i podpiąć pod instalację CA(kabel 21mm)?
    3. czy może lepszym rozwiązaniem było by wstawienie dodatkowego aku do obecnego(np coś ok 20-30Ah) jako taki zapas prądu - też podłączony pod instalację CA w bagażniku?
    Alternator mam niby 150A(citroen c5 2.0HDi). Podpowiedzcie co nieco

Ja bym w to nie wchodził

Jak chcesz, żeby było dobrze to musi to być akumulator dedykowany do ca.
    One zrobione są tak, ze można je obciążać dużym prądem.
    Mogę popytać o jakieś zniżki jak potrzebujesz.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Ja bym w to nie wchodził
      Ale w co bo opcje są trzy podane przeze mnie
      Ogólnie najbardziej interesuje mnie opcja nr 2 i np takie aku: http://allegro.pl/agm-hollywood-120ah-i2750994359.html
      Tylko pytanie jeszcze czy altek będzie ok?

Skomentuj

a dlaczego chcesz zmienic aku?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          a dlaczego chcesz zmienic aku?
          Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
          mój obecny aku(jakiś fabryczny citroenowski 60Ah)
          na zimę tak czy siak muszę wymienić i teraz jak mam wydać ponad 300zł np na centre futurę to się zastanawiam czy nie dopłacić do czegoś tylko nie wiem do czego i ile warto(żeby też nie było przerostu formy nad trescia)

Skomentuj

Hmm a co z Bannerami? w sensie aku banner'a? Piszą coś tam o AGM...
            Ma go kumpel w aucie dłuższy czas (juz chyba 4zima leci) i aku nie wydaje się zmęczony, mimo iż rozładował go wiele razy do zera przez swoją głupotę (słuchanie muzyki czy światła) ostatnio lubi sobie w nocy muzyki w samochodzie posłuchać - i nadal po 3h słuchania muzyki, spokojnie odpalił (pojemność 55Ah)...

Jest cięższy niż moja 56A futura centra, znalazłem wiele pochlebnych opinii, obecnie nie wiem co myśleć o tych aku - nie liczę że to AGM, co najwyżej aku wykonany w technologii podobnej do futury czy bosha s5. Co o tym myślicie? :)

Skomentuj

Pewnie masz na myśli ten model?:) http://allegro.pl/akumulator-banner-...762354570.html
              Szczerze jeśli jest wart tej kasy to bym mógł się skusić:)

Skomentuj

Czaruję...
              X