Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z nieorginalnym "radiem" Opel Insignia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z nieorginalnym "radiem" Opel Insignia

Panowie,

pytanie w imieniu kolegi - zakupił sobie nieoryginalną dedykowaną centralę multimedialną do Opla Insignia. Navi, DVD, kamera cofania i inne cuda. Produkt z dalekiego wschodu (coś jak to : http://allegro.pl/nawigacja-gps-dvd-divx-usb-mapa-opel-insignia-i2736952849.html)

Centrala zamontowana, niestety nie działa prawidłowo. Po urchomieniu radia, na wyświetlaczu pojawia się obraz (grafika) radia fabrycznego. Po uruchomieniu trybu navi lub DVD, na wyświetlaczu jest poprawny obraz ale brak dzwieku w głośnikach. Sterowanie z kierownicy działa. Co może być nie tak ? Mi się wydaje że trzeba deaktywowac stare "radio" w oprogramowaniu samochodu i aktywowac nowe, ale słabo się na tym znam i tak sobie tylko strzelam (przed erą szyny CAN wszystko było w miare proste a teraz komplikacje narastają z każdym nowym modelem samochodu).

źle podłączone głośniki?
    Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
    Mi się wydaje że trzeba deaktywowac stare "radio" w oprogramowaniu samochodu i aktywowac nowe,
    dziwnie konstruują dzisiejszy inżynierzy...
    Last edited by El_liero; 21.11.2012, 11:06.

Skomentuj

Tak jest np w audi w przypadku oryginalnego radia :)
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Temat nieaktualny, poprostu wzieło i zadziałało .... Co jest dodatkowo drażniące bo nie wiadomo czemu...

Teraz problemem jest "safe drive" na wyświetlaczu w trakcie jazdy (nawet w trybie NAVI) ale to już chyba drobiazg (sie okaże zresztą)

Skomentuj

Mam wrażenie ze nie podłączyles kabelka bezpieczeństwa. Tego co podłączyć sie pod ręczny.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
            źle podłączone głośniki?

dziwnie konstruują dzisiejszy inżynierzy...
            W oplu, żeby ori moduł(np. Radio) przełożyć do innego to musisz go najpierw wylogować z jednego auta, a później zalogować w drugim.

W przypadku BMW należy dokodować dany moduł. Bez tego może sporo funkcji nie działać. Np. PDC w przypadku radia

Skomentuj

Czaruję...
            X