Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem ze wzmacniaczem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem ze wzmacniaczem

Mam problem ze wzmacniaczem :( podczas jazdy nagle muzyka przestała grac otworzyłem bagażnik żadna dioda się nie świeciła :( zmostkowalem remote z plusem na krotko , wzmacniacz włączył się na 2 sek i znowu padł ...

co może być przyczyna i czy wzmacniacz muszę oddać do naprawy ?

z góry dzięki za odpowiedz

opisz wiecej szczegolow
    jaki wzmacniacz?
    jak podlaczony?
    itp itd

Skomentuj

wzmacniacz 4 kanałowy Sherwood'a
      masę mam podłączona do karoserii zaraz pod tylna kanapa , na kablu zasilającym jest tani bezpiecznik chyba za 20 zł :( ale nie widać żeby był spalony , bezpieczniki na wzmacniaczu tez całe

podlaczylem pod inne auto wzmacniacz na sucho (plus , masa i remote tylko) i wzmacniacz ruszył

Skomentuj

No to ja nie wiem w czym problem. Sprawdź wszystkie przewody bo to w nich na pewno tkwi problem.

Skomentuj

Zamieszczone przez riczmond Zobacz posta
          masę mam podłączona do karoserii zaraz pod tylna kanapa
          gdzie dokladnie? bo czesto ludzie nie potrafia podlaczyc masy

podlaczylem pod inne auto wzmacniacz na sucho (plus , masa i remote tylko) i wzmacniacz ruszył
          miernik w dlon i szukaj przyczyny

Skomentuj

wzmacniacz rusza dopiero po zmostkowaniu remote z plusem ,ale plusa wogole nie sprawdzilem (tylko wykrecilem w wkrecilem z powrotem bezpiecznik) :) teraz tak siedze i mysle dlaczego wogole nie zmierzylem go miernikiem .... :) jak odepne kabel remote i zmostkuje plus do gniazda remote nie dziala jak wepne remote i zmostkuje tak samo wzmacniacz sie wlacza wiec chyba napewno to wina zasilania :)

Skomentuj

jak odepne kabel remote i zmostkuje plus do gniazda remote nie dziala jak wepne remote i zmostkuje tak samo wzmacniacz sie wlacza wiec chyba napewno to wina zasilania
              a to juz nielogiczne

Skomentuj

wychodzi na to ze kabel plusowy zasilania bieze prad od remote i dopiero wtedy sie zalacza u mnie wzmacniacz

Skomentuj

wychodzi na to ze kabel plusowy zasilania bieze prad od remote
                  czlowieku, radio by ci sie dawno spalilo gdyby tak mialo byc!

Skomentuj

na plusowym tez jest prad... sprawdzalem miernikiem...
                    tylko na zmotkowaniu plusa z remote zadziala tak to nie

na plusowym jest 14,7 przy odpalonym silniku i na remote jest 12,07

Skomentuj

na plusowym jest 14,7
                      blad miernika czy regulator juz pada?
                      sprawdz zwiekszajac obroty silnika lub zmieniajac obciazenie elektryczne

na remote jest 12,07
                      czyli ok

sprawdz jeszcze ile ci spada napiecie przy obciazeniu - podlacz np zarowki na tym kablu

Skomentuj

problem rozwiązany
                        bezpiecznik przy aku padł choć w ogóle nie wyglądał na spalony , tani szajs.... bywa jak się chce przyoszczędzić

Skomentuj

zapala się dioda PROTECT? jeżeli tak to przeczyść dokładnie połączenie przewodu masowego.

Skomentuj

Czaruję...
                          X