Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To masz jeszcze:
    http://tablica.pl/oferta/kicker-l5-s...5c29d772;r:;s:
    http://tablica.pl/oferta/glosnik-kic...5c29d772;r:;s:

Choć trzeba by dołożyć.

Skomentuj

Powerbassa 12 nie pamiętam dokładnie ale to był ten z gumowym zawieszaniem a nie piankowym. Ja bym sobie odpuścił. Z 3 lata temu poleciłem powerbassa koledze do toledo seata. Montował mu jakiś miszczu z sklepu ca, wzmacniacz carpower 500W. Tłumaczyłem 3 razy koledze, że obudowa closed to ciśnienia super nie będzie ale będzie głośno. Ja słuchałem i dla mnie było głośno. Ale dla kolegi nie, na radio dał +5 bass, i po 10 min jazdy zfajczył głośnik. Powiem ci tak z tego co pamiętam bass nawet i szybki był ale bez szału, efektywność słaba, zejście nie powalało. Na normalne słuchanie okej, ale bez rewelacji. Spodziewałem się po nim więcej jak go słuchałem.
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Pod uwagę wchodzą tylko przetworniki o impedancji 4 ohm lub 2x2 ohm, ponieważ na mniej nie pozwala wzmacniacz..;/

Skomentuj

A koniecznie musi mieć 15'? Bo do zrobienia większego ciśnienia starczy 2x10' od STXa, a obudowa mimo wszystko będzie mniejsza lub taka sama.

Skomentuj

http://allegro.pl/earthquake-dbx12r-...115295547.html Zwróćcie na to uwagę jak chcecie dobrego suba do auta.
            Powerbass to jest śmietnik i bym wolał stxa od tego. Jak kompletowałem swój sprzęt to byłem we Wrocławiu u hornhagena i mi włączał różne zestawy 6,5" w drzwi i ogólnie prowadziliśmy dyskusję co lepsze co gorsze. Włączył hertze, powerbasy, audio system, kicx, rainbow. Najlepszy wg mnie audio system, rainbow, później kicx, hertz i na końcu śmieszny powerbass z którego sam sprzedawca pojechał "ani to power, ani bas" Woofer powerbassa grał jak gdn tonsila ze space'ów 86... Stwierdził, że subwoofery powerbassa na tle konkurencji w tej cenie są też cienkie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
              A koniecznie musi mieć 15'? Bo do zrobienia większego ciśnienia starczy 2x10' od STXa, a obudowa mimo wszystko będzie mniejsza lub taka sama.
              No właśnie też nad tym myślałem,ale nie mam na tyle pieniędzy żeby oprócz głośnika kupowac jeszcze wzmacniacz. W końcu nie podłącze ich pod osobne kanały, bo jak to będzie grało jak dostanie 70W mocy..;/

---------- Post dodany o 13:31 ---------- Poprzedni post o 13:08 ----------

Jak już pisałem posiadam wzmak Renegade Ren 1100S mk II w jasnej wersji (praktycznie niedostępna) i chętnie zamienię sie za jakiegoś monoblocka lub dwu kanałówkę 400W rms + oczywiście z dopłatą z mojej strony.

Skomentuj

Zamieszczone przez MichuPG Zobacz posta
                Jak już pisałem posiadam wzmak Renegade Ren 1100S mk II w jasnej wersji (praktycznie niedostępna) i chętnie zamienię sie za jakiegoś monoblocka lub dwu kanałówkę 400W rms + oczywiście z dopłatą z mojej strony.
                Ja mam Quadrala Kryptona ok 350W rms w mostku, oraz sherwooda a150x2 ponad 400W rms w mostku.
                Tyle że na sprzedaż, a nie na wymianę gdyż chce zmienić auto :)

Skomentuj

Dzięki za propozycje, ale myślałem jednak o czymś w stylu 1x400/450/500W rms lub mostek 500 rms.. Jak już kupowac nowy wzmak to iśc na całośc, co nie?

Skomentuj

Dzięki za propozycje, ale myślałem jednak o czymś w stylu 1x400/450/500W rms lub mostek 500 rms.. Jak już kupowac nowy wzmak to iśc na całośc, co nie?
                    O ile masz 60A zapasu (nie alternator) na alternatorze to tak:)

Skomentuj

Zawsze można wstawic jakiś dodatkowy aku

---------- Post dodany o 10:19 ---------- Poprzedni post o 10:13 ----------

http://allegro.pl/wzmacniacz-monoblo...063738726.html to będzie miało choc zbliżoną moc do tej opisanej? Bo tak to już w 2 ohm bym się pakował

---------- Post dodany o 10:38 ---------- Poprzedni post o 10:19 ----------

Znalazłem jeszcze sinuslive A1500 v2. To chyba dobra opcja?

Skomentuj

Peing alien miał ciekawego mono.

No aku to nie lekarstwo, braku prądu Ci nic nie zrekompensuje, bo co z tego że dodatkowy aku, jak go nie doładujesz?

Sinuslive dobra opcja.

Skomentuj

Od kiedy pamiętam wszyscy rozpisywali się po internecie, że Peing to chińska popierdółka.. Sam nie wiem.. Chyba jednak rozważę tego Sinuslive. Poczytałem o nim trochę wczoraj,fajnie że stabilny w 1 ohm. Zobaczymy jak będzie.

Skomentuj

Od kiedy pamiętam wszyscy rozpisywali się po internecie, że Peing to chińska popierdółka..
                            Miałem go w tym samym czasie z rodkiem 1900N i mono krugera - no gdyby nie to że nowy peing kosztuje tyle co używany rodek to bym nie marudził, bo przepaści nie było, wręcz w niektórych aspektach peing lepiej sobie radził niż rodek. Owszsem, peinga dotyczyła nagonka, ale seria alien coś sobą reprezentowała bo to były głównie kopie innych konstrukcji.

No to zależy za ile tego SInusa dorwiesz, bo można dostać fajne mono za 400-500zł.

Skomentuj

No na pewno nie wezme go za 500, potargowac można się zawsze. Jak nie ten - to inny. Na razie mam zamiar sprzedac samochód i tego się trzymam. (może ktoś chce kupic Fiata Punto I ? ) W tedy będe na poważnie myślał o audio. Jeszcze nie wyrosłem z ciśnienia doprowadzającego do łez,ale już nie długo pewnie mi to przejdzie i zajmę się jakimś odseparowanym zestawem. Na razie dalej poszukuję wzmacniaczy o mocy ok. 500 W rms. Jak będziecie mieli jakieś fajne opcje,możecie je tu wrzucic a na pewno się z nimi zapoznam.

---------- Post dodany o 14:28 ---------- Poprzedni post o 14:06 ----------

LightSound, na Twojej stronie znalazłem recenzje wzmacniacza Kruger&Matz : http://www.lightsound.com.pl/testy/K...LightSound.pdf jednak na alledrogo kosztuje on dokładnie 519 Polskich złotych. (http://allegro.pl/wzmacniacz-samocho...112247533.html) Jest tam także mniejszy wzmak, 2 kanałówka (http://allegro.pl/wzmacniacz-kruger-...135877163.html). Jest możliwe,że wzmacniacz ten ma moc (mówimy o mocy RMS) choc zbliżoną do tej podanej w opisie aukcji? Cena jest przystępniejsza,a jeżeli była by to prawda to rozważył bym możliwośc jego kupna

Skomentuj

Krugera sobie odpuść, bo to gówno w ładnej obudowie. Moc niby ma, ale jakość brzmienia i kontrola głośnika bardzo mizerna. I ogólnie to na basie nie gra.

Jak już pisałem - dużo lepiej jeżeli musisz kupić nowe - wziać peiynga py-1k76d http://allegro.pl/wzmacniacz-samocho...124742969.html

---------- Post dodany o 15:09 ---------- Poprzedni post o 14:59 ----------

Może Cię to uzmysłowi o czym mówię.

Skomentuj

No,różnica jest :cool: Zobaczymy jak się sprawy potoczą,trochę kaski dozbieram i działamy. Do zrobienia będzie też nowa skrzynia, więc też na pewno się poradzę..

Skomentuj

Krugera i Peiyinga ściąga z china ta sama firma: Lechpol.

Skomentuj

A co myślicie na temat Carpower HPB-1502? Ma choc większośc tej mocy co pisze? (500rms w mostku) ? Jak z jakością grania u niego? Oczywiście wiem że nie jest to jakiś Hi-Fi sprzęt ale chciałbym kupic wzmacniacz... hmm.. no połączenie mocy i jakości (adekwatnej do ceny)

Skomentuj

Carpower HPB-1502
                                        1 × 128 Watt Kanal 1 an 4 Ohm
                                        2 × 118 Watt Kanal 1 + 2 an 4 Ohm
                                        1 × 372 Watt Kanal 1 + 2 gebrückt an 4 Ohm
                                        1 × 468 Watt Kanal 1 + 2 gebrückt an 2 Ohm (keine offizielle Freigabe)

mialem to w colcie pod 30cm hertzem es i ladnie gralo
                                        Last edited by kqoo; 06.04.2013, 17:54.

Skomentuj

Z tego co przetłumaczył mi wuj Google w nieoficjalnej wersji ma on 468W przy 2 ohm w mostku? To mi idealnie pasuje

Skomentuj

Czaruję...
                                          X