Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki sub najszybszy, z jak największym wykopem do 400-500zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki sub najszybszy, z jak największym wykopem do 400-500zł?

Witam

Poszukuję głośnika do suba do 400-500zł, możliwie jak najszybszego i z wykopem, kosztem ewentualnego zejścia czy SPL.
    Chciałbym uzyskać wręcz estradowy efekt (kopanie w klatę), ale też bez ekstremalnego podbijania strojeniem, czyli zachowując jakość grania.
    Priorytet to zero zamulania i zlewania wszystkiego w jedno buczenie.

Czyli krótko mówiąc, absolutnie maksymalny wykop i dynamika w tej kwocie (estradowe brzmienie).

Koszt samego głośnika, bez skrzyni. Prędzej taką charakterystykę uzyska się na mniejszych głośnikach czy np. na 15" ?
    Mile widziana informacja o wielkości/strojeniu budy. Wzmaka jeszcze nie ma więc do propozycji mile widziany napęd w cenie 400-600zł.
    Samochód to kombi.

Rozważę propozycje używanego sprzętu, jeżeli faktycznie warto i w miarę nie ma ryzyka, że coś się rozleci.

Beyma power12.
    Eminece lab12 (z part express)

Skomentuj

ja się podłączę ale z pytaniem dla przetwornika w cenie około 250zł.

Skomentuj

A ja zapytam po czym to sprawdzic? Jest jakis parametr TS ktory to okresla, czy to z doswiadczenia/ np dla glosnikow nadajacych sie do b-r?
        Last edited by ruffpl; 27.12.2012, 22:23.

Skomentuj

Cóż, tutaj troche trzeba się zapędzić trochę w specyfikę głośnika niskotonowego - pasowało by żeby miał zawieszenie sztywne, nie mega xmax i dosc wysoki fs oraz BL, oczywiście to tak bardzo ogólnie. Wtedy ma szanse zagrać szybko...

Do w pierwszym przedziale cenowym przychodzi mi do głowy Cervin Vega 124, stary jbl 1200 lub Cervin Vega 104 jeżeli to hatchback - dobrze napędzona - czyli ze wzmakiem z dobrym DF i kontrolą.

W drugim do 250zł cięzej - ale znalazło by się coś myślę - ale podajcie też swoje wymagania mocowe - bo pewnie piece już macie i chcecie zmieni suba.

Skomentuj

Duży Qms jest wskazany :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
              Cervin Vega 124, stary jbl 1200 lub Cervin Vega 104
              oj tak, stary GTI 1200 to fajny glosniczek

Skomentuj

Do tego grona można dołączyć śmiało Ravemaster BSW 124 II

Skomentuj

a co ze kiedyś sławnym MDS08 ?
                  ja nie mam suba jeszcze i zastanawiam się czy go mieć :) (Seicento)

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                    ja nie mam suba jeszcze i zastanawiam się czy go mieć (Seicento)
                    Ładuj go w 17L OZ i będziesz zadowolony :)

Skomentuj

moze byc, ale przy MDS08 nie ma wrazenia kopania po klacie :p

Skomentuj

Myślę że warto rozważyć licytacje tego suba---> http://allegro.pl/phase-aliante-10-i2900757402.html Może uda się do 500 wyrwać w co wątpię.

Skomentuj

fajny glosnik ale... :/ no moze za krotko go sluchalem

Skomentuj

Paweł możliwe że w słabym połączeniu :) Ten sub plus DLS A6 to bardzo dobre zgranie :) Ale może tylko ja słyszę takie rzeczy...

Jak się słucha tego suba to na początku można odczuć że jest dość pukawkowy i kompletnie niema zejscia i mięska, no ale cóż :) Jest szybki i kopie po klacie niesamowicie :)

Skomentuj

ja go slyszalem jedynie u staneca, ale niestety jego system nie byl dopracowany wiec mam nadzieje ze to byla kwestia zlego zgrania

Skomentuj

Szukaj na ebay mivoc'a awx 184

Skomentuj

Ja dorzucę od siebie Cerwin vega Stroker 12 lub 15" z jego BL na poziomie co najmniej 30Tm.
                                  Nie znam szybszego głośnika. Vega 124, IT12.0 czy GTI1200 to muły przy nim

Jesteś z Katowic, jakbyś był w okolicy Raciborza to zapraszam. Myślę, że Ci się spodoba

Skomentuj

Tylko kłopoty z dostępnością.

Skomentuj

Podpisuje sie pod tym co cursor napisał
                                      Słuchałem kiedyś auta na 3 strokerach :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Też słuchałem ale żeby był najszybszy to jakoś nie mam takiego wrażenia.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X