Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nogłośnienie Honda Civic VII 2005

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nogłośnienie Honda Civic VII 2005

Witam wszystkich na forum.
    Zarejestrowałem się niedawno bo zmieniłem auto i chciałem je troche nagłośnić bo seria to niestety kiepska jest. Narazie kupiłem ramkę na radio nieseryjne i to by było na tyle. Prosze o jakieś propozycje, rado chiałbym alpine ale niekoniecznie podświetlane na czerwono. Niby deska jest podświetlona na taki zgniły zielony ale to zmienię jak będę wymieniał seryjne rado. Na przód chciałbym zestaw odseparowany pod wzmacniaczem a wysokotonówki zamontuję w zaślepkach lusterka.Najpierw przód później na ile kasa pozwol chciałbtm jakiś subwooferek :flapper: . Prosze o jakieś propozyje, pozdrawiam

Powinieneś chociaż napisać ile kasy na co chcesz przeznaczyć...

Skomentuj

Niestety nie wiem jak się edytuje poprzednie wypowierdzi:/ Na roadio 500-1000 głośniki 500-800, wzmacniacz ile będzie trzeba ale bez przesady. Wytłumienie drzwi ale nie wiem ile to będzie kosztowało.

Skomentuj

Może poczytasz kilka tematów nawet z pierwszej strony?

Skomentuj

dopiero co do laguny proponowalismy zestaw za podobne pieniadze
          nic innego w tej cenie nie widze sensu montowac

Skomentuj

tak tylko to nic nie jest napisane o radiu (dla mnie niekoniecznie nowe) i o co chodzi z tymi głośnikami wysokotonowymi STX-a one są na 8ohm-ów przecież i tam jest wszystko napisane w sktótach a ja nie znam pełnych nazw

Skomentuj

po glosniki odezwij sie do lklukasza lub do dana124
              tylko nawet nie pytaj co to jest - wazne ze bezkonkurencyjne!

radio i wzmacniacz niech poleca koledzy

sub ma tylku uzupelniac pasmo czy robic masaz?

Skomentuj

Jak widac 1800zl max. Zestaw od dan124 / lklukasz 370zl (z wysylka) + sub stx 8" (od pawla: http://allegro.pl/super-bas-w-super-...898356994.html ) 250zl + jakas alpinka ~500zl (np. http://allegro.pl/alpine-cda-9812-rr...901284895.html 450z wysylka idzie sie dogadac)+ wzmacniacz (tutaj niech koledzy doradza) 250zl = 1370zł , 1800 - 1370 = 430zł <- okablowanie + wygluszenie.
                Last edited by sm0k0; 07.01.2013, 22:27.

Skomentuj

Brawo

Lub 10" sub.

Skomentuj

aha zapomniałem napisać ,że jak jeszcze byłem w technikum to popełniłem subwooferek na stx 32 300 4 ap taki strebrny więc chciałbym go wykorzystać
                    aha i jeszcze jedna sprawa jak wyglądają te wysokotonowe głośniki z zestawów od dana czy łukasza ? bo w Hondzie nie mam ich grzie upchnąć i będą widoczne muszą być ładne :flapper:

Skomentuj

Popelniles? Tzn? Jezeli masz go zrobionego i chcesz go wykorzystac to wsadz go do hondy to wtedy mozesz dolozyc do radia badz lepszego piecyka. Tweet wyglada tak: http://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/284286_x600.jpg , jezeli chcesz moge Ci pyknac fote jak w rzeczywistosci sie prezentuje. Z drugiej strony lepiej wyjsc z zalozenia ze ma to grac, a nie wygladac.

Skomentuj

zrobiłem i czeka nie pogral sobie za bardzo tzn grał ale był zasilany z tda7294. ten tweeter nie wygląda źle tylko będę go musiał jakoś zamontować w trójkąt chce żeby to wyglądało tak jak e wcześniejczej generacji http://moto.allegro.pl/honda-civic-9...872847267.html. aha i które radia alpine mają conajmniej 2 pary wyjść rca i najlepiej USB ?

Skomentuj

Jak dorobisz ringi to będą ładne

To ma grać nie musi wyglądać .

Skomentuj

Zamieszczone przez BoskiRoman100 Zobacz posta
                            radia alpine mają conajmniej 2 pary wyjść rca i najlepiej USB ?
                            To po to budujesz system, żeby słuchać MP3 z USB? :P
                            Te z USB już nie grają jak powinny, chyba że po optyku :P ze starych - szukaj tych wyprodukowanych jeszcze w Japonii czyli do modelu 9855/9835.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                              Jak dorobisz ringi to będą ładne
                              to te nie maja?
                              dawajcie rysunek

Skomentuj

Zamieszczone przez BoskiRoman100 Zobacz posta
                                aha i które radia alpine mają conajmniej 2 pary wyjść rca i najlepiej USB ?
                                Wiekszosc ma wiecej niz 2 pary rca. Daruj sobie usb, rownie dobrze mozesz sobie poscic aux'a przez ai-net Z tych drozszych alpinek proponowalbym 9835 z tego co czytalem wiekszosc ludzi woli 35 od 55. Ale czy odczujesz ta roznice pomiedzy alpinkami? Wyslalem Ci alpinke za 450 i ja bym przy niej pozostal. A moze jakis mocny monoblok do suba i ladnie grajaca dwukanalowka na przod? A i swoja droga gdybys kupowal alpinke i chcial nagrywac mp3jki to tylko w iso9660 zebys sie nie zdziwil ze nie chce czytac ;d

Skomentuj

Zamiast mono wystarczą rozsądne 2 kanały.

Skomentuj

A macie jakieś namiary na dan124 / lklukasz ? najlepeij telefon czy pisać wiadomość
                                    a Alpine CDA-9884R raczej nie zawracać sobie głowy bo jest ciekawe

Skomentuj

pisz PW
                                      ale moze lepiej na strefie car audio boto forum moze znowu jakis czas nie dzialac

Skomentuj

albo na daudio.eu
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                        X