Patrząc na to zdjęcie, jest tam jakaś mata i czy to są prowadnice, czy przyspawane wzmocnienie drzwi na wskutek kolizji, to nie wiem. Ale w środku wytłumić zawsze warto, blacha od zewnątrz Ci nie drga i komora jest sztywniejsza. Choć teraz to trochę po ptokach, trzeba było by maty zrywać.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Montaż Kenwood 4021 BT Skoda Roomster/Fabia II
Collapse
X
-
LS
Pewnie masz rację ale juz po ptokach :)
Nie będę z tego "strzelał" naprawdę uwieżcie mi na słowo jest BDB :)
Pooglądałem róznie inne oferty z Allegro n/t drzwi i tam (gdzie były rozebrane drzwi) wszędzie są wzmiocnienie i 2 sztuki fabrycznych mat
Spokojnie daje to radę a czy drzwi drgają na zewnątrz??? ja już tego nie sprawdzę podczas jazdy samochodem bo drzwi nie będe otwierał
A to jest ten wzmacniacz o którym mowa wyżej
http://allegro.pl/audison-lrx-4-5-wz...999049308.html
Kurczaki korci mnie założenie go i wymiana na kick basy od DEGO :)
Skomentuj
-
No tak, sam widziałeś że sprzętu Oni raczej tam nie mają, tyle co pojedyncze sztuki czegoś, stąd takie ceny.
Rozumiem, ja mam odwrotnie, z nowymi jest różnie, używki jak najbardziej ok
Co do wyboru nowego wzmacniacza, to Ci nie pomogę, bo nie marnuje pieniędzy w ten sposób :P hehe
Ale jak tak, to można patrzeć na u-Dimension ProX lub ProZ, JL Audio slash, Rainbow Ipaul. ESX QE... i kilka innych.
A jak używki to kup DLSa A5 lub A7 żeby kupować raz a porządnie
Skomentuj
-
OMG! 3 tysie za wzmak w samochodzie?!?!
Jeśli już się na to zdecyduję to musiał by byc kompaktowych rozmiarów i możliwość spięcia 5 lub 4 kanałów w 4/3/2 bądź 5/3/2
Nie chcę za bardzo ingerować w wystrój tego użytkowego samochodu. A krojenie boczków samochodu lub wycinanie podłogi wogóle nie wchodzi w grę. Dlatego wzmacniacze 70cm odpadają
Pasowało by go schować gdzieś w podłodze obok koła zapasowego razem z całym ustrojstwem typu kable :)
Słuchając muzyki na samych przodach, jest już naprawde fajnie. Nie spodziewałem się fajerwerków, bo delektowanie się muzyką zostawiam sobie na domowe wieczory z żoną :) Wyeliminowanie cykacjących tweeterów sporo poprawiło a w/w wytłumienie naprawde robi robotę. Pojawił się jakiś basik (z gat. tych wyższych) Płytka Fish-a FRU! brzmi o niebo lepiej jak w serii :) A tam Bas w kawałku "Tłusty Bit" może zaskoczyć. Ciekawe też jest to, że lusterko wsteczne zdecydowanie mniej drży a zewnątrz samochodu zrobiło się ciszej niż przed wytłumieniem
Co sądzicie o subach pod fotele? czy to ma sens. W okolicach 1 tyś zł sa Focale, Alpine...Infinity i inne z głosnikami 20-25cm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaOMG! 3 tysie za wzmak w samochodzie?!?!
To w miarę jakbyś mógł powiedzieć co do ilu i jakie preferencje, wymiary czy coś, to było by łatwiejNie zapominaj o kablach, bo tez kosztują.
Suby pod fotele, błe. Myślisz o czymś w bagażniku?
Skomentuj
-
To tak:
Kable - http://allegro.pl/zestaw-przewodow-d...991149688.html - 200zł z przesyłką - Starczy z zapasem do słuchania muzyki, do 80A można przesłać. Jest w tym dobry RCA i głośnikowy.
Zabudowa + montaż - stawiam od 400-800zł w zależności od tego co sobie zażyczysz w tym kole zabudować i jak wykończyć.
Głośnik + wzmacniacz zostaje 1500-2000zł.
Skoro wzmak ma być mały, to przychodzą mi na myśl Xetec 4g-600 np. - koszt ok 500-600zł w zależności od stanu, jest wiele wzmacniaczy w tej i podobnej cenie jednak gabaryty sporo większe, jednak jakość lepsza. Sądzę że chłopaki upchali by Ci w zabudowie także większy wzmacniacz, więc nie martwił bym się wymiarami.
Sub - względnie mała obudowa, raczej 10cali. Patrząc na gatunek muzyczny, musi być szybki, ale nie za szybki. Taki Audio System HX-10 SQ myślę że by wystarczył.
Pasowało by żebyś pojeździł i posłuchał, poprzepinał zanim wydasz kase - nie zawsze to co nam, podoba się i Tobie.
Głośnik.
Skomentuj
-
Witajcie odświeżam temat,
doradźcie jakiś mały Subik do mojego Rooster'a
Oraz wzmacniacz który zasili jeszcze przody.
Wszystko możliwie małe abym nie musiał ciąć, rżnąć i kleić połowy bagażnika. Chciałbym aby elektronika wpasowała się pod podłogę bagażnika a Subik może być na zewnątrz lub w miejscu koła zapasowego.
Dla przypomnienia:
słucham muzyki raczej elektronicznej np. Faithless
przód wytłumiony matami i pianką akustyczną
w drzwiach seryjne 16cm
w słupkach tweetery DEGO PO 650
zwrotnice tez od tego zestawu
Radio to Kenwood 2 DIN jak w temacie
Nie oczekuje sejsmicznego zejścia, tylko uzupełnienia dołu
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaTak na szybko u-dimension glow 4075 i IT MDS08.
a raptor 6 ??? co jest wart w porównaniu do MDS ?
zapomniałem że wzmak może być używanyLast edited by BraWo; 28.10.2013, 13:06.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaa raptor 6 ??? co jest wart w porównaniu do MDS ?DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaMDS jakościowo i szybkością bije go, jedno jeszcze pytanie jaka kwota na wzmak/głośnik?
Nie chce wydać zbyt wiele, ale ten MDS to też niezbyt wielki koszt i 20L (podobno) wystarczy
chciałem zmieścić się w:
- 200zł głośnik
- 100zł obudowa
- 200-300montaż z kablami (może wystarczy)
- 400-600zł wzmacniacz
to suma około 1 tyś zł :)
w sumie już zacząłem licytować tego Raptora na Allegro (jest od 120zł)
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Dwucewkowa wersja chyba uniwersalniejsza, słyszałem obie i różnic nie uświadczyłem. Nie wiem który jest szybszy, żaden z nich w Closed nie będzie za wolnyRE sprawia wrażenie "mocniejszego" grania, MDS to bardzo kulturalne, wyważone granie. MDS'a miałem dłuuugi czas dopóki mi nie zawineli go razem z autem i szczerze mówiąc jak MDS to raczej BR, bo inaczej nie wykorzystasz potencjału.
Wzmacniacz ma być też na przód? Szukaj tu na forum, ew. strefie ca bo godnych polecenia piecy jest pełno. 150-200W w mostku spokojnie na suba wystarczy, więc wybór masz dość spory.
Skomentuj
-
Dobrze,
MDS będzie moim wyborem. Zrobię do niego obudowę z MDF i mam plan umieścić go pomiędzy fotelami z tyłu.
Roomster ma taka możliwość ze z 3 tylnich foteli wyjmę ten środkowy i w jego miejsce +/- wkomponuję skrzyneczkę oczywiście bass reflex
Jeżdzę max w 3 osoby :)
Tak, wzmacniacz ma tez zasilać przody. Dobrze żeby miał 4 kanały 2 na przód i 2 w mostku na subika
Dziękuję Ci za opinię
Skomentuj
Skomentuj