Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podpowiedzcie proszę jaki radioodtwarzacz samochodowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    ak czaisz sie na clariona to przejrzyj dobrze tablice

Była tam świetna okazja wysokiego modelu clariona z pełnym zestawem
    czaje sie, czaje. Już byłem dogadany z jednym typem ale w aukcję ktoś się wpieprzył i dał więcej. Przeleciałem tablicę, pokaż proszę bo nie znalazłem.
    Znalazłem jakiś tańszy model co też mi odpowiada:
    http://allegro.pl/radio-clarion-drb-...088547858.html
    nie moge w nieskończoność polować na DRX9375R. Jak nie znajdę to trzeba za czym innym się rozejrzeć. Te wcześniej podane alpinki troche tak nowocześnie wyglądają, cały czas myślę...

---------- Post dodany o 20:31 ---------- Poprzedni post o 20:00 ----------

o tym pisałeś? http://allegro.pl/radio-cd-clarion-m...102692684.html
    to jakiś szmelc, gość wstawił nieoryginalne zdjęcia frontu panelu. A samo radio było rozkręcane i leżało w wilgoci. Co ci ludzie robią z tak pięknym sprzętem...

---------- Post dodany o 21:07 ---------- Poprzedni post o 20:31 ----------

Czy w drb3376e gniazda z tył to preout na zewnętrzny wzmak?
    Last edited by El_liero; 14.03.2013, 19:55.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
      Czy w drb3376e gniazda z tył to preout na zewnętrzny wzmak?
      Z trzech informacji wynika ze to wyjście, gdyż na jednej aukcji pisał gość iż sprzedaje również kable i wzmacniacz który był podpięty do tego.

Skomentuj

http://tablica.pl/oferta/super-radio...a-ID1OG3x.html

leci już do mnie :) Jeżeli koleś z tablicy nie okaże się oszustem to sprawa będzie zakmnięta.

Skomentuj

czym go zasilisz? tzn jaki wzmak?

Skomentuj

Kenwood KAC-848

Skomentuj

Fajny zestaw sie szykuje :)
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

w ciągu tygodnia moze dwóch uaktualnię temat el_cento. :)

Skomentuj

Sony Xplod mogę polecic,posiadam od dawna, odtwarza wypalane płyty i ma fajne podświetlenie (w moim przypadku czerwone) :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez MichuPG Zobacz posta
                    Sony Xplod mogę polecic,posiadam od dawna, odtwarza wypalane płyty i ma fajne podświetlenie (w moim przypadku czerwone)
                    Dziękujemy za rzeczową informacje, najlepsze te z napisem xplod i czerwonym podświetleniem

A tak serio, to podał byś model, opisał do czego masz porównanie itd, bo tak to post raczej dla śmichu chichu niż rzeczowa podpowiedź

Skomentuj

Hehe No z czerwonym jest najlepsze! Porównanie mam z tymże radyjkiem http://allegro.pl/radio-alpine-cde-1...119292360.html i w odniesieniu do niego, Xplod gra naprawdę dobrze. Bardzo czysta góra i czysty,miękki bass ( nie jestem audiofilem i nie posiadam zestawu grającego za 1000 zł - Tweeterki + głośniki oryginalnie montowane na przodzie + Blaupunkty 6x9 w półce - Autko Fiat Punto I ) Jedynym mankamentem tego Xploda jest brak wyjścia RCA na wzmacniacz :( Oto one : http://allegro.pl/radio-samochodowe-...111208781.html naprawdę godne polecenia. Odtworzyło mi każdą płytę (a było ich naprawdę sporo,oryginalne i nagrywane ) ma mp3, equalizer, wygodne wejście aux, płyty nie przerywają na.. że tak powiem nierównościach nawierzchni ( czytaj polskich drogach) i fajnie łapie stacje radiowe. Ogólnie bardzo fajne radyjko. Nie mogę powiedziec, że ten Alpine gra źle, bo bym skłamał, lecz Xplod w swojej półce cenowej jest naprawdę dobrym wyborem. Używanego można dorwac po naprawdę okazyjnej cenie

Skomentuj

Sprzęt dotarł:
                        Clarion ARX9470 - deck
                        Clarion CDC634 - zmieniarka na 6 płyt
                        u-dimension RM 208 SL - woofer

Sub wyląduje w bagażniku i mam wątpliwości co do umiejscowienia zmieniarki. Początkowo chciałem dać ją również do bagażnika obok suba, ale zastanawiam się nad faktem występowania sporych drgań powodowanych przez falę dźwiękową z suba. Czy nie uszkodzi po pewnym czasie zmieniarki?

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                          Czy nie uszkodzi po pewnym czasie zmieniarki?
                          Ma mechanizm antywstrząsowy, i większe są drgania podczas jazdy i wjechaniu w dziurę niż przy pracy suba. Jeździłem z alpiną cha624 wpiętą do 7878r gdy w bagaju był sub na 2x10' o mocy 1kW, napędzany 1,2kW i mimo iż dach falował, zmieniarka nie przerywała. Ale to było jak się było nie wyżytym

Skomentuj

Jak w dobrym stanie zawieszenie zmieniarki to bez problemu da radę.

Skomentuj

zmieniarka nie najnowsza ale mysle, ze problemow nie bedzie
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Można tutaj poruszyć dwie kwestie. Drgania przenoszone drogą materiałową (mechaniczne) oraz powietrzną. O ile te pierwsze będą tłumione ( 4 gumki osadzone na obudowie ), to przeciwko drganiom fali dźwiękowej nie ma żadnego mechanizmu tłumiącego. Fala wniknie bez problemu do wnętrza zmieniarki.
                                Nie wiem, czy ktoś na to kiedykolwiek zwrócił uwagę. Ja puki co ładuję ją do bagażnika, zgodnie z waszymi opiniami. Jak będą problemy to trzeba będzie kombinować.
                                P010413_14.10.jpgP010413_14.11.jpg

PS: na zdjęciach trup :)

Skomentuj

Jedno urządzenie będzie działać, drugie pójdzie z dymem, inne będzie przerywać - nie ma recepty i raczej nikt nie testował Twojego konfigu u siebie.

Jest ostatnio temat na SCA odnośnie wzmacniaczy przykręcanych do obudowy głośnika - jedne poszły z dymem, drugie nie.

Nie dowiesz się, jak się sam nie przekonasz, ale wszystkie posłanki wskazują na to że będzie ok.

Skomentuj

W mordę... mam problem z grubej rury. Alternator słychać! Po podłączeniu wszystkiego mam świst w głośnikach, gdzie wraz z dodawaniem gazu częstość świstu wzrasta.
                                    Konfiguracja:
                                    Wzmacniacz bezpośrednio do akumulatora podłączony
                                    Radio do fabrycznych kabli ( tylko plus i minus wykorzystuję ), radio ma wyjście Remot na wzmacniacz, wykorzystane.
                                    Na zgaszonym silniku gra jak trzeba. Wskazówką jest fakt, że przy wcześniejszej konfiguracji:
                                    wzmacniacz pod akumulator + odtwarzacz mp3 bezpośrednio na wejście, efekt ten też był (ledwo) słyszalny. Wtedy mp'trójka miała swoją masę ( z bateryjki ). Teraz przy wspólnej masie systemu jest tragedia...
                                    Jeżeli potrzeba mam pdf'y radia i wzmaka.
                                    PS: Dzięki Panowie za dotychczasową pomoc.

---------- Post dodany o 23:45 ---------- Poprzedni post o 23:41 ----------

szukam też na internecie rozwiązania, bo jest pare tematów o tym.

---------- Post dodany o 23:52 ---------- Poprzedni post o 23:45 ----------

kable zasilające nie idą obok sygnałowych

---------- Post dodany 02.04.2013 o 00:16 ---------- Poprzedni post 01.04.2013 o 23:52 ----------

na fabrycznym radiu + fabryczne głośniki nie było tego problemu.

Skomentuj

W seiciaku często spotykany problem. Małe auto i dlatego :P

Problem jest z masą, bo to zakłócenia od masy. Łączenie kabla minusowego popraw, chinche puściłeś jak? Daleko wszystko jest od nieszczęsnej pompki paliwa? Inna sprawa, że wiele urządzeń w seju traci właśnie mase, i sieje na instalacje i trzeba wiele przepatrzeć, a zacząc od tego co w aucie nie działa/jak należy.

Inną sprawą, jest że dobrze by było do radia doprowadzić nową masę od aku, albo z budy. Noi jakie masz chinche?

Na próbę możesz też połączyć masę radia i masę wzmaka.

Skomentuj

sprawdź czy nie ida jakies inne kable wokoło z fabrycznej instalacji, wiązki elektryczne itp, czy w okolicach podłaczenia wzmacniacza RCA nie krzyżuje się gdzieś z zasilaniem, pompka paliwa itp atrakcje też mogą swist powodwać.
                                        Często też nieprawidłowe wysterowanie gainu wzmaga ten efekt.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X