Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w "car"audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w "car"audio

Jako że to dopiero mój pierwszy post na początek się przywitam. A więc Witam wszyskich forumowiczów ;-)

Co powiecie na taki zestaw

wzmak - Alpina MRP-F242 (używka 240zł)
    zestaw odseparowany - PowerBass S-6C (nowe ok. 250pln)
    tuba - JBL CS1204B (ok. 200-220zł używka)

W takim przedziale cenowym (+/- parę groszy) szukam czegoś co by mi grało w aucie. Proszę o ocenienie podanego zestawu ewentualnie zaproponowanie czegoś od siebie w podobnych kwotach.

Zestaw odseparowany - ama+bmw od lklukasza i dana124. 350zl (ostatnia znana mi cena - za 300zł są używane)
    wzmak - lepsza 4 kanałówka ok 250zł
    suboowofer - stx 10' ok 200zl

To Ci dużo lepiej zagra, zaufaj, mimo iż marki pewnie Ci nie znane.

Skomentuj

Popieram kolege - najlepszy zestaw na poczatek.
      Jak sobie nie poradzisz ze skrzynia to mam gotowe. Jak zrobisz sam to podam schemat

Skomentuj

Dzięki za pomoc

LightSound, jaki wzmacniacz 4 kanałowy za ok.250zł możesz polecić? I co do tego STX 10" możesz mi go pokazac na allegro lub gdzieś indziej w internetowym sklepie. Wpisując na allegro wyskoczyło mi ich mało ale każdy inny w przedziale od 70 do 130zł.
        Pawel S. mógł byś podeasłać schemat na PW? Ewentualnie jaka cena gotowej skrzyniu u Ciebie?

Skomentuj

Na allegro swiat sie konczy? Www.stx.pl
          Schemat wkleje jak bede w domu. Gotowa skrzynia 150zl

Skomentuj

http://pawel.lutuje.se/sub%2030%20litrow%20b-r.PDF
            tylko tunel 35cm a nie 40cm

Skomentuj

Czy chodzi o ten głośnik
              http://www.stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x4-f-s-pp.html
              ?
              Cena między 10" a 12" nie jest duża. Nie lepiej dołożyc te 20zł.? Czy podane przykładowe wzmacniacze pociągneły by ten głośnik?

Skomentuj

Tak, o ten, jednak o wersję 2x2Ohm - poręczniejsza.

http://www.stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x2-f-s-pp.html

Ale czy dostaniesz? Poszukać musisz dobrze, allegro, tablica, gumtree, sklepy internetowe.

Nie lepiej, gdyż oba oferują podobne natężenia, a do 10' wychodzi znacząco mniejsza skrzynka.

Tak, tylko jak masz zamiar kupować z takim zapłonem wzmacniacze to licz się z tym, że to są okazje i szybko znikają, jak możesz zobaczyć na przykładzie powyższych linków.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                  Tak, tylko jak masz zamiar kupować z takim zapłonem wzmacniacze to licz się z tym, że to są okazje i szybko znikają, jak możesz zobaczyć na przykładzie powyższych linków.
                  No niestety pojawiły się inne wydatki i gotówka się trochę rozeszla. Narazie zbieram informacje a zakupy mam nadzieję że zaczne po następnej wypłacie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mały123 Zobacz posta
                    Narazie zbieram informacje a zakupy mam nadzieję że zaczne po następnej wypłacie.
                    To jak już będziesz stricte na kupnie, w sensie kup teraz w tej chwili, to się odezwij, to się doradzi

Skomentuj

Witam, zamiast zakładać nowy temat spytam tutaj.
                      Gdzie można dostać takie o? http://www.stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x2-f-s-pp.html
                      Aktualnie dostępność:brak a wykonałem sobie taką skrzynkę jak wyżej koledzy w linku pokazali i szukam teraz jakiś dobry nie drogi głośnik i wzmacniacz.
                      Kierowałem się takim zestawem
                      Zestaw odseparowany - ama+bmw od lklukasza i dana124. 350zl
                      wzmak - lepsza 4 kanałówka ok 250zł
                      suboowofer - stx 10' ok 200zl

Czy pomożecie mi znaleźć jakość konkretny wzmacniacz i jeśli nie ma już dostępnych tych głośników z linka to coś innego równie dobrego lub lepszego ;-)

Skomentuj

mam jeszcze 2 sztuki

do kompletu mam tez ten wzmacniacz http://amp-performance.de/949-Magnat-Xcite-801.html

Skomentuj

Głośników masz dwie sztuki ? Wziął bym jeden bo do tej skrzyni dwa nie potrzebne. Są nowe? Jaka Cena?
                          Za bardzo się nie znam ale chyba ten wzmacniacz nie wystarczy na podłączenie skrzyni i zestawu odseparowanego?
                          Ewentualnie jaka cena za wzmaka?

Skomentuj

2szt 2x2r i 2szt 2x4r

nowki, zamawiane tuz przed urlopem z STXa
                            cena jak na stronie. wysylka 20zl (jak chcesz poczta to moze potrwac)

Zamieszczone przez Matey126p Zobacz posta
                            Za bardzo się nie znam ale chyba ten wzmacniacz nie wystarczy na podłączenie skrzyni i zestawu odseparowanego?
                            nie, to jest tylko monoblok na suba. ten wzmacniacz + glosnik 2x4r i wykozystujesz w pelni glosnik

wzmacniacz 180zl

PKOBP Oddział 1 w Koszalinie
                            64 1020 2791 0000 7202 0100 6691
                            Paweł Szkoda
                            Orla 12/13
                            75-727 Koszalin

Skomentuj

Paweł masz te stare 2x2r?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mowa o 10"!
                                pisalem ze 8" mam tylko 2x4r