Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alfa 156 i jej akustyka :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alfa 156 i jej akustyka :)

Witam was. W swoim aucie woze z przodu glosniki u-dimension el comp 6 a w bagazniku siedzi stx gdn aa zasilany crunch-em gtx-1000 a radio kenwood kdc-u5051. Z przodu drzwi wygluszone. Musze zmienic glosnik w bagazniku na taki ktory ladnie zagra w 30-35 litrach w br. Planuje takze wygluszyc bagaznik. Na glosnik chce przeznaczyc 200zl. Wzmacniaczem ktory posiadam chce zasilic przednie glosniki. Chce kupic wzmacniacz do zasilnia nowej skrzyni w bagazniku. Kwota ok 300-400zl. Muzyka? Coraz czesciej dubstep a tak to hip-hop, rap, reggae. Co proponujecie?

Zamieszczone przez maxxx222 Zobacz posta
    Musze zmienic glosnik w bagazniku na taki ktory ladnie zagra w 30-35 litrach w br.
    zamienie ci go na 10" STXa!
    gra dobrze w 30 litrach
    ale AA schodzi nizej :p

Skomentuj

Powiem szczerze ze szkoda mi wyrzucać ta skrzynie z bagażnika bo bardzo podoba mi sie gra STX-a. Ale niestety nie mam innego wyjścia. Którego konkretnie STX-a proponujesz??

EDIT: Chodzi o tego??

http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x2-f-s-pp.html
      http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x4-f-s-pp.html

Skomentuj

tak, te

a dlaczego chcesz mniejsza skrzynie?

Skomentuj

Zaczynają się wyjazdy z dziewczyna do NL i trzeba zrobić więcej miejsca w bagażniku który i tak jest mały.

Skomentuj

a nie myslales o przerobieniu skrzyni na bardziej plaska?
            wtedy moze bedzie bagaznik bardziej ustawny

Skomentuj

Można nad czymś takim pomyśleć lecz wolałbym wstawić coś mniejszego co zagra równie dobrze co gdn aa (chociaż wątpię aby jakieś 10' zagrało lepiej niż ten stx). Bagażnik jest bardzo ciężko ustawny. Ma mały otwór do ładowania. Ta skrzynie muszę obracać w środku aby ja wsadzić/wyciągnąć a jakby była jeszcze szersza to byłby konkretny problem z wsadzeniem. Od środka nie wsadzę bo siedzenia się nie składają. I suma summarum trzeba mniejsza skrzynie ;/

Skomentuj

Nie na temat...
                co gdn aa
                Jak będziesz sprzedawał, to się piszę jako pierwszy w kolejce jak coś

To zabuduj suba w lewym boczku w bagażniku. Będzie tam ze 20-25L.

Skomentuj

mniejszy glosnik nie zagra tak nisko jak AA
                  ale wcale duzo mu nie brakuje
                  jak masz czym go zasilic (a musisz skoro zasilasz AA) to polecam 10" STXa
                  konkurencja innej marki to conajmniej RE audio za troche wieksze pieniadze. ale za to skrzynia jeszcze mniejsza

---------- Post dodany o 00:09 ---------- Poprzedni post o 00:02 ----------

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                  Jak będziesz sprzedawał, to się piszę jako pierwszy w kolejce jak coś
                  przeciez pierwszy zaoferowalem zamiane :p daje glosnik + tania skrzynke za AA :p

Skomentuj

Na skrzynie + jakiś stary piecyk JBL mam już kupca który oferuje mi 450zl:) Jeśli ktoś przewyższy ofertę (W co szczerze wątpię:)) to wejdzie do gry. Właśnie tym wzmacniaczem co mam chce zasilić przód a na skrzynie kupić jakiegoś monoblocka który ogarnie głośnik w 100%. Jakieś propozycje co do wzmacniacza??

Skomentuj

Witam ponownie. Zaczalem znow przerabiac swoje audio w aucie. Glosniki z przodu podpiolem pod wzmacniacz ktory mam i potrzebuje kupic wzmacniacz do zasilania suba ktory da 500w RMS 4Ohm lub 2x250w. Moge przeznaczyc na niego 500zl. Mam puszczony kabel do bagaznika 20mm2. Niestety nie moge wsadzic kolejnego ani wiekszego kabla bo nie ma zadnego innego przejscia z komory silnika do auta. Czy dobrym pomyslem byloby zastosowanie odpowiedniej pojemnosci kondensatora?? Dochodzilby do niego kable 20mm2 i od niego poszly by dwa kable na dwa wzmacniacze rowniez 20mm2. Co o tym myslicie?? Jesli zakladalbym kondensator to kwota na wzmacniacz bylaby pomniejszona o cene kondensatora. Pozdro

Skomentuj

Zadbaj o super połączenia.

Zainteresują się określeniem big3.

Skomentuj

Dobre (czytaj: OFC) 20mm2 da radę napędzić, pod warunkiem że zrobisz to co dan124 zasugerował. Zadbaj o dobre połączenia, jak masz dostęp do taniego (więcej niż stówki bym żałował :P) konda 1F to możesz użyć, fajnie sprawdza się jako rozdzielacz, ale nie jest najważniejszy w instalce.

To co zostanie przeznacz na piec. Za 250-300 zł można bez problemu wyrwać Carpowera HBP-1502. Solidne 500W w 4 omach daje.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                            Zadbaj o super połączenia.

Zainteresują się określeniem big3.
                            Chodzi ci o poprawe połączenia alternatora z masa rozrusznika,masa do budy i lepszym doprowadzeniem prądu do aku? Przejrzałem trochę google ale jest to opisane po lepkach. Masz namiar na jakiś konkretny artykuł na ten temat? Myślę ze jest to bardzo ciekawa opcja.

Wysyłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2

---------- Post dodany o 23:56 ---------- Poprzedni post o 23:48 ----------

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
                            To co zostanie przeznacz na piec. Za 250-300 zł można bez problemu wyrwać Carpowera HBP-1502. Solidne 500W w 4 omach daje.
                            Wzmacniacz ciekawy lecz cena za nowke to 430zl a i uzywke ciężko dostać w cenie 300:/

Skomentuj

Chodzi ci o poprawe połączenia alternatora z masa rozrusznika,masa do budy i lepszym doprowadzeniem prądu do aku? Przejrzałem trochę google ale jest to opisane po lepkach. Masz namiar na jakiś konkretny artykuł na ten temat? Myślę ze jest to bardzo ciekawa opcja.

---------- Post dodany o 23:56 ---------- Poprzedni post o 23:48 ----------

Wzmacniacz ciekawy lecz cena za nowke to 430zl a i uzywke ciężko dostać w cenie 300:/

Dokładnie o to chodzi w big 3. Sprawdź youtube, jak z angielskim nie masz problemu to znajdziesz filmik gdzie gość to tłumaczy.

A co do Carpowera... nie spodziewaj się nówki za 300zł która da prawdziwe 500W... a używke w tej cenie bez problemu kupisz, poczekaj tydzień-dwa. Ja niecały miesiąc temu za 240 z wysyłką wytargałem.

Skomentuj

Pawel S. jakiego RE Audio miałeś na myśli pisząc że jest konkurencją dla STX,a?

Skomentuj

Wzmacniacz juz zamówiony pochwale się jak przyjdzie Teraz pora na zakup kondensatora. Jakiej pojemności? Jakiej firmy? Na jakieś szczególne parametry patrzec? Mam na niego 120zl. Da rade cos ugrac w tej cenie?

Skomentuj

Po pierwsze to czy jest Ci ten kondensator tak bardzo potzrebny? Nie lepiej do kabli dołożyć? Jeśli Twój wzmacniacz nie ma więcej niż 500W to chyba nie ma sensu inwestować w kondensator.

Skomentuj

Problem w tym ze nie mogę dołożyć kabli z tego powodu ze nie ma kolejnego przejścia z komory silnika do wnętrza auta. Wzmacniacz który doloze generuje 550watt RMS w 4ohm i ten który jest daje 2x140watt 4ohm wiec myślę ze może się kondensator przydać. Nie jestem na niego bardzo uparty i wiem ze kable są ważniejsze ale w tej sytuacji nie mam wyjścia na nowa instalacje ;/

Skomentuj

To może wpierw sprawdź czy będzie potrzebny.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X