Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car Audio Fiat 126

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car Audio Fiat 126

Witam. Pytanie całkiem serio,proszę nie myślec że robię sobie z was jaja Kumpel zainteresował się audio,po tym jak robiliśmy testy suba w maluszku. Chodzi mi dokładnie o to,jak estetycznie i nie wysokim kosztem tchnąc muzykę w jego autko.Nie chodzi mi o potężnego suba na tylnym siedzeniu nagłaśniającym pół osiedla. Maluszek używany do okazjonalnej jazdy,niestety wnętrze poniszczone,ale na dniach kupujemy dawcę bez silnika i skrzyni,za to z oryginalnym,niewyniszczonym wnętrzem. Myślałem żeby zacząc od zestawu odseparowanego w drzwiach - taki zestawik grający,najlepiej podpinany pod samo radio. Radyjko JVC niestety nie pamiętam modelu,ale jest Ok, nowsza seria. Co polecacie w przedziale cenowym najlepiej do 100 zł? Ew. jeżeli nie będzie żadnych ciekawych propozycji pogadam z nim żeby podniósł fundusz
    Acha, i dodam że posiadamy jakieś 6x9 Magnata,ale chyba nie jest dobrym pomysłem pakowanie ich w drzwi. Widziałem skrzynki robione pod ten typ głośników na Allegro,ale raczej woleli byśmy wykorzystac same drzwi..

---------- Post dodany o 22:11 ---------- Poprzedni post o 22:00 ----------

A może coś takiego : http://allegro.pl/glosniki-samochodo...217686966.html

---------- Post dodany o 22:20 ---------- Poprzedni post o 22:11 ----------

Również ciekawa propozycja.. Ciekawe jak to gra.. http://allegro.pl/star-bass-k1662-4-...197310619.html

Specjalistą w car audio ne jestem ale pamiętam z najmłodszych lat że z kaszlem był zawsze problem z miejscem.
    W drzwi raczej nic nie wsadzisz bo nie otworzysz szyby chyba że dorobisz tuleje (ale gdzie wtedy trzymać nogi). Najrozsądniejszym rozwiązaniem zawsze było zrobienie półki z tylu, koszt niewielki ale coś można tam wsadzić.

Skomentuj

Jak już robić to tylko tak:

http://www.powe.pl/maluch.html

Do tego gdyby fantazja większa była:

http://www.powe.pl/126p.html

Skomentuj

kiedys takich tematow bylo duzo. teraz malucha maja tylko zapalency, wiec albo zabudowa pokazowa, albo calkowicie ukryta

ja sasiadowi robilem takie cos

albo jeszcze w tym sezonie, albo juz w zime bede mu to przerabial na duzo bardziej pokazowa zabudowe. cala tylna kanapa znika i bedzie zabudowa
        w przypadku codziennego uzywania malucha suba instalowalo sie w bagazniku po wycieciu otworu na glosnik w przegrodzie

Skomentuj

Też myśleliśmy nad wstawieniem ściany pomiędzy przednie fotele a kanapę,i zainstalowac tam subki. Niestety nie mamy garażu,a maluch do najbezpieczniejszych aut nie należy.. Szkoda było by się napracowac,po to by ktoś w jedną noc wyciągnął cały środek Dodam że maluszek rocznik 91 kolor biały a przez środek dwa czarne pasy Dla niektórych może to się wydawac wiejskie,ale na żywo wygląda całkiem fajnie Możliwe że w tym roku wyląduje tam silniczek ze sportinga/uno/punto w zależności od funduszy

Skomentuj

skoro nie chcesz zeby sprzet bylo widac to mozna zainstalowac malego suba w bagazniku.
            sciana nad nogami pasazera jest plaska. robisz tam otwor pod 8-10" glosnik.
            od strony bagaznika dajesz obudowe 10-20 litrow i bedzie wystarczajacy sub jak na takie male auto. problem w tym ze w tak malych obudowach dobrze graja raczej drozsze glosniki

co do silnika to najmiej roboty jest z 900 z uno. podpasuje pod fabryczna skrzynie biegow
            sasiad ma fabryczny silnik, ale podkrecony do ok 35km

Skomentuj

Jeżeli brali byśmy się za "swap" to raczej już 1.1, bo nie ma po co pakowac mniej,jeżeli się już za to bierze. W końcu 55 km to i tak nie dużo,ale w maluchu wszystko czuc dużo mocniej :P

Skomentuj

Nie na temat...
                i to chyba jeden z najmniej awaryjnych silnikow fiata

Skomentuj

No swego czasu mieliśmy z bratem Fiacika Punto I z silniczkiem Fire 1.1 i z tego co nam mechanicy mówili to nie jest on awaryjnym silnikiem.. Ale wracając do tematu - Chyba jednak na początek zostaniemy przy wsadzeniu 16-tek w drzwi,trochę pokombinujemy żeby nie kolidowały z szybą. Jeżeli basu będzie mało,pomyślimy nad subem w bagażniku

Skomentuj

jak macie kase to kupcie zestaw glosnikow od lklukasza / dan124 - 350zl i basu nie zabraknie
                    jak nie macie tyle kasy to diora - 130-160zl i jakosc tez nie najgorsza

Skomentuj

Ja bym tam próbował wsadzić to 1,2 75km, w punto robi robotę, a co dopiero w małym i lekkim autku jakim jest maluch.

Skomentuj

Nie na temat...
                        a podpasuje pod fabryczna skrzynie? czy trzeba calosc przekladac?

Skomentuj

Nie na temat...
                          Niestety na 100% trzeba przełożyć skrzynie, ale jakbym miał robić swapa, to wlaśnie na ten silnik

Skomentuj

Nie na temat...
                            a ja tego silnika nie znam.
                            wzrost mocy 3x - bez sprawdzonej, zdrowej budy bym sie za to nie zabieral :/

Skomentuj

Poza tym, nie wiem ile cięższy jest ten silnik, ale będzie to w ogóle skręcało? :P

Skomentuj

a dlaczego ma nie skrecac?

Skomentuj

Rozklad mas :) to z tym skrecaniem to tak w przenosni :P

Skomentuj

Nie na temat...
                                    zawsze mozna skrecac "gazem"

Skomentuj

Nie na temat...
                                      albo wrzucić 3 worki cementu do bagażnika na przód

Skomentuj

Ew. jakiś krawężnik do bagażnika Jak się chciało kiedyś poszalec malcem to tak się właśnie robiło A wracając do tematu nagłośnienia, to do zestawu lklukasza przydał by się zapewne jakiś mały wzmacniacz,bo szczerze wątpię ,że to pociągnie pod radiem..

---------- Post dodany o 09:17 ---------- Poprzedni post o 09:14 ----------

Porozmawialiśmy wczoraj z kolegą,przedstawiłem mu jak sytuacja wygląda i zgodnie stwierdziliśmy,że w maluchu wylądują małe głośniczki w drzwi (małe,czyt. 13cm) Następnym autkiem zapewne będzie Cinquecento 700 z LPG i tam pokusimy się o coś lepszego,ze względu na zakryty bagażnik..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X