Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośnik 20cm 7-9l closed.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głośnik 20cm 7-9l closed.

Siema,

poszukuję głośnika do skrzynki 7-9l closed. Auto Honda Civic Aerodeck MC2. Mam wygłuszone drzwi z przodu taśmą dekarską, głośniki helix 62c. Radio Apline CDE120, wzmak 4 kanałowy Alpine V12 MRV-f305. Póki co wzmak zasila sam przód. Brakuję jednak trochę niskich tonów. Wcześniej myślałem o IT mds-08 ale nawet 15l closed to dla mnie za dużo.

dane wzmaka:

RMS power (at 14.4V, 20Hz—20kHz)
    Per channel into 4 ohms .................................................. ........... 50W x 4 (0.08% THD)
    Per channel into 2 ohms .................................................. .............60W x 4 (0.3% THD)
    Bridged 4 ohms .................................................. ..................... 120W x 2 (0.3% THD)

RMS Power (at 12V, 20Hz—20kHz)
    Per channel into 4 ohms .................................................. ........... 30W x 4 (0.08% THD)
    Per channel into 2 ohms .................................................. .............40W x 4 (0.3% THD)
    Bridged 4 ohms .................................................. ....................... 80W x 2 (0.3% THD

Jak widać wzmak w mostku ma 120W czyli szału nie ma. Myślę o głośniku 20cm. Pytanie jaki głośnik 20cm zagra ok przy niewielkiej mocy wzmaka 120RMS ??. Oto moje typy:
    RE audio RE-8S4
    u-Dimension EL-S804

jeśli chodzi o skrzynkę to wyjdzie bardzo płytka. Schowek ma ~16cm - MDF przód i tył (2x18mm) = ~12cm.

deja-vu?

Skomentuj

Niet

Skomentuj

To wsadz mds8 w 9L clozeta i po problemie.

Skomentuj

120W Re-audio może nie wystarczyć, ja swojego Re-10s4 napędzam 300W RMS :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
            chyba go nie sluchales w takiej aplikacji. a jak sluchales to nie slyszales konkurencji.
            MDS08 tylko w b-r

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
              To ja nie słuchałem i wiem że mds8 nie nadaję się do takiej skrzynki :). nawet closed to 15l.

Skomentuj

Zamieszczone przez karwal128 Zobacz posta
                nawet closed to 15l.
                a i tak sie marnuje glosnik...

Skomentuj

Mam MDSa08 w obudowie (do testu tylko) 11L Closed. Polecam TYLKO jesli masz naprawdę słaby przód pod względem basu i postawisz go sobie zaraz za plecami. Ostatnio sie bawiłem i w zasadzie moje woofery w drzwiach schodzą chyba niżej (a i też potrafią przysadzić )

Skomentuj

Czaruję...
                  X