Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oryginalne radio w citroenie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Oryginalne radio w citroenie

Serwus, chciał nie chciał, podlacząjac w moim C4 co kolwiek musze bazować na oryginalnym radiu w tym aucie. Jest połączone z kompem i nie chce cudować i chce zostać przy tym radiu.
    Nie posiada wyjść RCA, tylko hi lo.
    Czy jest sens w ogole zaczynać zabawę na takim radiu, zakładajac, podlaczenia wzmacniacza po hi lo ?

Jak ma się rozwinąć dalej temat CA w tym samochodzie.

Skomentuj

Powiem tak, w poprzednim aucie a tam nie musiałem zostawiać radio, grało alpine cda + u-dim el comp + wzmak u-dim glow + sub intertechnik 8 cali (w br) Powiedzmy,ze było trchę za sucho w graniu, pewnie alpine lekko podbijał górę, ale ogólnie sprawa była znośna.
      Chciałbym uzyskać taki poziom na radiu oryginalnym w obecnym aucie.

Skomentuj

Spokojnie możesz na firmówce jak chcesz w takie produkty celować

To średnia półka więc cudów nie ma.

Skomentuj

otóż to :)
          tyle,ze martwi mnie owe hi-level, a mnogość "konwerterów" od 20 zł po 200zł audisona mnie lekko dezorientuje...

Skomentuj

Holywooda sa chyba takie w miarę.

Skomentuj

a tak z grubsza, chyba,ze to dość loteryjne pytanie, celować w "konwerter" czy w wzmaka z wejsciem hi-l.?

Skomentuj

Zamieszczone przez Ronol Zobacz posta
                celować w "konwerter" czy w wzmaka z wejsciem hi-l.?
                zalezy na co trafi sie okazja
                zasada dzialania jest taka sama

Skomentuj

A poszperać w radiu? :)
                  może by się dało wyciągnąć bez konwertera...

Skomentuj

Jezeli by potrafil to by nie pytal
                    Jak nie wie jak, to lepiej nie ruszac

Skomentuj

Gdybym ew miał schemat, to mam rodzinie elektronika, no ale bez schematu to jakoś nikt mi nic nie będzie wróżył :)
                      A czy, po hi l. oczywiście jeżeli wzmacniacz będzie posiadał filtry wszystko bezie działało, czy przód odetnę, tył przytnę :)

Skomentuj

Wszystko we wzmacniaczu i radiu bedzie dzialalo

Skomentuj

ok to dziękuję za info, Paweł pytanie do Ciebie, bo wiem,ze STX masz przerobionego wzdłuż i wszerz , konfrontacja w IT 8' w br koniecznie, bo miałem użytkowałem czasami brakowała konkretnego zejscia i walniecia, muzka to wszystko, rap, chillout, metal, wsio wsio

Skomentuj

Serwus, chciał nie chciał, podlacząjac w moim C4 co kolwiek musze bazować na oryginalnym radiu w tym aucie. Jest połączone z kompem i nie chce cudować i chce zostać przy tym radiu.
                            Nie koniecznie jesteś skazany na to radio. Ja mam akurat Berlingo z 2006. Jeśli dobrze kojarzę, w C4 masz jednostkę 1 DIN, to podobnie jak u mnie. Ja wyciągnąłem fabryczne radio i podłączyłem swoje. Do tego wzmacniacz i nowe głośniki. U mnie po wymianie oprócz tego, że na wyświetlaczu nie pojawiają się informacje z radia, nie było żadnych ubocznych skutków. Wyświetlacz pokazuje jak wcześniej datę i czas, oraz informacje o otwarciu drzwi. Informacje o radiu mam na wyświetlaczu z radia. Spróbować warto, nic się nie uszkodzi. Ja po zdemontowaniu fabrycznego radia musiałem jedynie na chwilę dopiąć wyświetlacz samochodowy od prądu, bo zgłupiał i cuda pokazywał, po tej operacji jest wszystko ok., a z nowym radiem jeżdżę już prawie rok.

Skomentuj

@czarodziej ale nie działa mi wtedy parktronik :) a chciałem go zachować :)

Skomentuj

konfrontacja w IT 8' w br koniecznie, bo miałem użytkowałem czasami brakowała konkretnego zejscia i walniecia, muzka to wszystko, rap, chillout, metal, wsio wsio
                                musisz sie zdecydowac czego chcesz wiecej sluchac
                                do h-h/rapu i podobnych zdecydowanie lepszy bylby 10" stx
                                MDS08 to raczej "delikatniejszy" glosnik do szybszego basu

Skomentuj

W tym sęk, że kompletnie nie rozgraniczam, mam taki przekrój muzyczny, że głowa boli. Tak pomyślełem, czy 2 x IT w br może to bybyło lekarstwo... i jakość i moze troche konkretniej...
                                  tylko,ze MDS ma fajne specyficzne granie i potrafi jak dla mnie sporo przekazac, dlatego szukam jakości i mocniejszego uderzenia niż 8cali

Skomentuj

niestety musisz sam posluchac co ci podpasuje. na chwile obecna nie potrafie wskazac idealnego rozwiazania.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                      Holywooda sa chyba takie w miarę.
                                      No właśnie nie bardzo, nie mają regulacji, polecam sinsulive - mają przynajmniej regulację i twardą obudowę - w środku to samo, rezystory + potek i kondzik.

Skomentuj

Skoro masz taki wachlarz to zainwestuj i kup 10" phase linear aliante.

Zagra to co chcesz.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X