Nie wiem czy dobry dział, jeżeli moderator uzna, że powinno być gdzie indziej proszę o przeniesienie.
Panowie problem mam.. w zasadzie odkąd kupiłem samochód, a z nim radio Sony CDX-a250..
Problemy są dwa.. i są chyba ze sobą niejako powiązane.
Radio podpięte mam tak, że nie muszę mieć auta na zapłonie.
Po 1 radio się resetuje... tzn tak jakbym odpinał mu zasilanie, ale nie zawsze, często wchodzę do auta wkładam panel - wyświetla się godzina 1:00 (taka jak po odłączeniu zasilania) i wszystkie ustawienia do standardowych. Czasem po włożeniu panela jest normalnie kontynuacja godziny (wtedy ustawienia są), czasem godzina jest tak jakby się zresetowało jakiś czas temu, ustawienia standard.
Drugi problem, zdecydowanie bardziej irytujący, to to że radio ma kaprysy z płytkami - generalnie z reguły ich nie widzi :/ jadę sobie spokojnie słucham radia.. pyk radio się wyłącza i włącza od nowa i pokazuje się ikonka płytki, wtedy mogę sobie jej posłuchać
jadę chwilkę, pyk radio wył i wł. ikonka płytki dalej jest, więc mogę słuchać dalej.. za jakiś czas pyk. wył i wł i ikonki nie ma, w menu się nie da wybrać płytki (poprostu tak jakby jej nie było w radiu) po naciśnięciu przycisku wysuwania płytki nic, jeżeli płytki nie ma w środku, nie przyjmie też żadnej innej. Czasem ma też jeszcze dziwniejsza sytuacja, mianowicie jest ikonka płytki, ale nie da się wybrać jej z menu, wysunąć też się nie da - tak jakby płytki nie było, ale ikonka pokazuje jej obecność oO
Macie jakieś pomysły co to może być? :/
Panowie problem mam.. w zasadzie odkąd kupiłem samochód, a z nim radio Sony CDX-a250..
Problemy są dwa.. i są chyba ze sobą niejako powiązane.
Radio podpięte mam tak, że nie muszę mieć auta na zapłonie.
Po 1 radio się resetuje... tzn tak jakbym odpinał mu zasilanie, ale nie zawsze, często wchodzę do auta wkładam panel - wyświetla się godzina 1:00 (taka jak po odłączeniu zasilania) i wszystkie ustawienia do standardowych. Czasem po włożeniu panela jest normalnie kontynuacja godziny (wtedy ustawienia są), czasem godzina jest tak jakby się zresetowało jakiś czas temu, ustawienia standard.
Drugi problem, zdecydowanie bardziej irytujący, to to że radio ma kaprysy z płytkami - generalnie z reguły ich nie widzi :/ jadę sobie spokojnie słucham radia.. pyk radio się wyłącza i włącza od nowa i pokazuje się ikonka płytki, wtedy mogę sobie jej posłuchać

Macie jakieś pomysły co to może być? :/
Skomentuj