Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka skrzynia do kenwood ksc-bp110

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka skrzynia do kenwood ksc-bp110

Witam, chcę kupić kenwood ksc-bp110 sam głośnik, i chcę wykonać skrzynię do niego, lecz nie wiem jaki ma być litraż tej skrzyni i jaką zastosować zamkniętą czy z bassreflexem. Dodaje link do specyfikacji głośnika, tam też jest pokazane w jakiej budzie on siedział wcześniej czyli orginalnej,
    a o to link: http://www.crutchfield.com/S-A2XBuky...ml#details-tab

Słucham każdego rodzaju muzyki, nie wiem jak powinna być ta buda zestrojona i wogóle, ciemny w tym temacie jestem. Więc proszę was o pomoc :) :)

dlaczego ten glosnik?

Skomentuj

Woofer Material: Peral Mica IMPP - miałem 165mm wooferki w tym kolorze i chyba z tej serii, powiem że było bardzo pozytywnie.

Co do litrażu: Albo robisz pomiary głośnika i robisz odpowiednią skrzynkę, albo robisz dokładnie taką jak robił producent. Wymiary skrzynki znasz, trochę wyobraźni, rozrysować i zrobić.
      Inne wyjście - możesz próbować wsadzać je w obudowy CL lub BR, zmniejszając litraż i słuchając.

Skomentuj

no właśnie po co ci egzotyka
        wes kup normalnie sprawdzone i przetestowane przez ludzi suby
        no chyba że masz naprawdę w dobrej cenie

Skomentuj

Nie na temat...
          A mnie właśnie najbardziej pociąga egzotyka - co mi po tym, że wejdę w google, wpisze model i milion tematów:
          obudowa taka i tak, napędzić to tym i tym, milion opisów brzmienia itp... no zniechęca mnie to przeważnie :P Chyba że coś stanie się hitem, to sam przetestuje, czy ten hit jest faktycznie takim hitem :)

Cała noc szukania informacji o firmie o której się pierwszy raz słyszy, albo głośnik który pierwszy raz widzi - lubię mieć unikatowe rzeczy :) Nie raz się noc zarwało, żeby dowiedzieć się cokolwiek o głośniku ze zdjęcia, a potem go kupić i posłuchać - pomierzyć, obudowę spasować, zobaczyć czym się napędza - mieć zajęcie z DIY... Ale to ja, dziwny człek troche :P
          Last edited by LightSound; 22.06.2013, 02:24.

Skomentuj

Nie na temat...
            no tak, ale ty jestes juz doswiadczony i wiesz jak sie bawic z nowymi glosnikami. a taki poczatkujacy niech lepiej kupi cos sprawdzonego

Skomentuj

Czaruję...
            X