Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłośnienie Corvette'y

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I znowu implikujecie swoje podejście, oczywiście o 180' odwrócone do oczekiwań klienta.
    Tylko wg ciebie

Montowaliście coś kiedyś w jakimś Cabrio/Tardze? Jest wiadomy problem z pędem powietrza i zawężającym się przez niego spektrum akustycznym.
    Tak wiemy jakie tam sa problemy.

Zajmujecie się pierdołami, pomijając najważniejszy temat.
    Jakimi?

Supremo normalnie ma braki na wysokich z racji budowy, a co dopiero przy spuszczonym dachu, tak samo ślimaczki mp 5.16 - fajny kick, wzorowa średnica, ale dołu na tyle mało, ze brakuje go przy odsłuchu. I znowu by pogorszył ten efekt pęd powietrza...
    Co do supremo to naczytales sie opinii na strefie
    Teraz jestem pewny, ze nie bawiles sie nim a pewnie nawet go nie słuchałes
    Właśnie w sobotę porownalismy ze znajomymi kilka tweeterow z najwyższej polki
    Supremo, dls rc1, usher 9950, dynaudio esotar 110 i jeszcze wavecor 30mm

Najwiecej góry miały właśnie supremo i rc1
    Zdecydowanie wiecej od wavecora
    A teraz zobacz wykresy tych głośników.
    I ktory powinien miec najwiecej góry?

Tweetery grały w 2 drochach w połączeniu z SS 15

Co do mp5.16 to jeśli tak zagrały jak piszesz to musis jesCze popracować nad drzwiami
    Wszystko mozna powiedziec o tych głośnikach ale napewno nie to, ze maja mało dołu
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

LS ciekawe opinie

Może Ty tym razem coś zaproponujesz,opisując czemu właśnie to w tym samochodzie z uwzględnieniem gry przy otwartym dachu.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Tylko wg ciebie
        Nie tylko, ale to nie temat to tym. Powiem tylko 3:0.

Tak wiemy jakie tam sa problemy.
        Skoro wiecie, to czemu tego nie uwzględniacie i pomijacie najważniejszy temat?

Co do supremo to naczytales sie opinii na strefie
        Aha, dobrze wiedzieć. Nie czytam tego, szkoda zachodu - pryzmat $$$$$$ i tylko tyle. Nie gra, ale grube $$$$$ wydane, więc musi grać samo z siebie.

Teraz jestem pewny, ze nie bawiles sie nim a pewnie nawet go nie słuchałes
        Możesz przedstawić mi na to dowód, czy bawisz się w pomówienia?

A teraz zobacz wykresy tych głośników.
        I ktory powinien miec najwiecej góry?
        Nadal na to patrzysz?

Właśnie w sobotę porownalismy ze znajomymi kilka tweeterow z najwyższej polki
        Supremo, dls rc1, usher 9950, dynaudio esotar 110 i jeszcze wavecor 30mm

Najwiecej góry miały właśnie supremo i rc1
        Zdecydowanie wiecej od wavecora
        A na czym taki test polegał? do każdego TW dostrajaliście od nowa zwrotnice i robiliście nowe słupki? Bo jak nie, to był niemiarodajny. Akurat jak chodzi o najwyższe partie tonów, to zmiana o 2-3' stopnie nieraz powoduje kupę i zadowolenie i to też dobrze wiesz, więc nie manipuluj suchymi porównaniami, i wyniki tego testu zostaw dla siebie, zwłacza jak chodzi o duże kopułki, które zawsze z racji budowy i braku możliwości oszukania fizyki nawet grubą kasą, nie będą w stanie przenieść pasma najniższego albo najwyższego jak powinny, albo jak mogłyby robić to mniejsze lub większe kopułki. To że supremo gra poprawnie od dołu i od góry jest ok - ale przy złożonym dachu, zabraknie najwyższej partii tonów.

Wiem wiem, MP 5.16 grały tylko w jednym samochodzie, w innych nie chciały zagrać - ciekawe czemu? Wszyscy źle drzwi robili? Mp 5.16 i dół? a nie 7.16 Ci chodzi? bo aż się dziwie o czym piszesz... Kolejnym prawą fizyki chcesz zaprzeczyć?

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
        LS ciekawe opinie
        Dziękuje, przynajmniej nie naciągane.

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
        Może Ty tym razem coś zaproponujesz,opisując czemu właśnie to w tym samochodzie z uwzględnieniem gry przy otwartym dachu.
        Już to zrobiłem, tyle że na PW, bo nie będę kolejnej burzy rozpętał między firmami.

Skomentuj

Normalnie szara strefa

Trochę to zaprzecza ideii forum.

Skomentuj

Czaruję...
          X