Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabudowa Laguna II.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabudowa Laguna II.

Witam. Po długiej przerwie w audio postanowiłem sklecić coś porządnego do swojego auta. Z braku funduszy ostatnio woziłem w bagażniku dwa stx-y 22-140 połączone razem :P Przyszedł czas na docelową zabudowe boku bagażnika. Wzmacniacz to Blaupunkt GTA 470 SF. Moje preferencje muzyczne są dosyć szerokie od radiowego popu po metalike :) Z reguly nie słucham muzyki głóśno alenie bedę się gniewał jesli zagrzmi i pomasuje przy czymś głośniejszym. Myślałem nad czymś z stx-a, zależy mi na gotowym projekcie budy. Budżet myśle do 170 zł za sam głóśnik :)
    pozdrawiam

caly wzmacniacz idzie na suba? czy zasila tez przod?

Skomentuj

Pawle cały wzmacniacz idzie na suba. Głośniki fabryczne 13cm są wymienione na jakieś dwudrożne pioniery. Modelu nie jestem w stanie podać. Możliwe że kiedyś przód będzie odseparowany. Ale na pewno nie w bliskiej przyszłości. Musze przyznać że średnie i wysokie grają jak dla mnie zadowalająco. Jakie rozwiązanie byś proponował?

Skomentuj

tym razem nie bede naciskal na przod bo wiem jaki dziwaczny jest to samochod...

jak caly wzmacniacz na suba to http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x4-f-s-pp.html w http://pawel.lutuje.se/sub%2030%20litrow%20b-r.PDF
        i zasilasz kazda cewke osobnym mostkiem wzmacniacza
        w ten sposob dostarczysz 300w do glosnika

jak bedziesz mial problemy z zakupem glosnika to mam uzywanego DLSa w tym budzecie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          tym razem nie bede naciskal na przod bo wiem jaki dziwaczny jest to samochod...
          dokladnie..

powiedz coś więcej na temat tego dls-a :) może małe porównanie z stx-em?

Skomentuj

najwieksza zaleta to to ze zadowoli sie slabszym wzmacniaczem
            ma 120w
            W310D
            w b-r potrafi zrobic male zamieszanie

STX potrzebuje duzo wiecej mocy

Skomentuj

A co z jakością gry tych dwóch pzetworników? ten dls wygląda przyzwoicie :)

Skomentuj

jest na srednim poziomie - pomiedzy iloscia basu a jakoscia
                nic nie zamula, nic nie buczy

Skomentuj

ten w310d to bardzo fajny przetwornik - potrafi zadziwić - męczyłem go dluzszy czas w closed 18L i naprawdę byłem zadowolony

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
                    męczyłem go dluzszy czas w closed 18L i naprawdę byłem zadowolony
                    ja chwilowo nie mam zamknietej wiec sprawdzilem tylko w b-r
                    zadyme potrafi zrobic, ale troszeczke zaczyna przeciagac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      ale troszeczke zaczyna przeciagac
                      rozwiń to Pawle prosze
                      kurcze jakoś nie potrafie się zdecydować czy dsl czy stx.

Skomentuj

Zamieszczone przez slipknot1989 Zobacz posta
                        rozwiń to Pawle prosze
                        gra tak jak poczatkujacy lubia. czyli basu jest duzo i gra on troche dluzej (jak to moj brat kiedys okraslil).
                        bas z obudowy zamknietej potrafi byc tak szybki i zwarty, ze poczatkujacy go nie dostrzegaja i narzekaja na to

kurcze jakoś nie potrafie się zdecydować czy dsl czy stx.
                        najpierw sprawdz czy kupisz STXa od reki
                        DLS u mnie lezy i czeka na kawalek gabki...
                        ma jedna wade - zawieszenie bylo uszkodzone wkretakiem. podkleilem dobrze od spodu, ale dla wielu to powazna wada...
                        w pelni sprawnego oddam za 200zl, tego podklejanego w cenie STXa

Skomentuj

stxa nie ma i nie wiem kiedy bedą.. Uszkodzony w dls-ie jest sama membrana czy resor górny? Przeszkadza to w normalnej pracy? Jeśli byś mógł Pawle wstawić fotke tego uszczerbku to chętnie bym wziął tego tańszego do testów jak pracuje normalnie :)
                          Z tego co mówicie w zamkniętej może być całkiem fajnie

Skomentuj

Uszkodzony w dls-ie jest sama membrana czy resor górny?
                            tylko guma zawieszenia. podklejone jest wiec nic sie z tym dziac nie powinno
                            zdjecia dam jak skoncze kolumny robic bo mam caly pokoj zakurzony :/

Skomentuj

ok dzieki :) Paweł poszło PW :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X