Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw CA - Dobrze skompletowany ? :) Proszę o opinię.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw CA - Dobrze skompletowany ? :) Proszę o opinię.

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam właściwie skompletowany zestaw CA, jednak chciałbym abyście pomogli utwierdzić mnie w tym czy dobrze wybrałem, kompletując podpierałem się tematami z tego forum :)

Gatunek muzyczny: Właściwie różnie, ale z naciskiem na Electro (320kb/s)
    Auto: Civic VI 5D

Jednostka główna: Clarion cz202e / cz302e (TO chyba to samo tyle że 202 nie ma BT i filtru górnoprzepustowego który i tak będzie we wzmacniaczu)
    Przód: Helix B 62C / U-Dimension EL Comp 6 (Tutaj proszę o pomoc)
    Sub: No i właśnie ... nie jestem typem majsterkowicza, najprościej gdyby była to gotowa skrzynia, lecz może jednak warto trochę pomajsterkować? Widziałem że dużo osób poleca tu STX-y, to chyba polska firma jak mniemam ? Na początku upatrzyłem sobie Hertza ES300 ale chyba nie ma co się aż tak porywać.
    Wzmacniacz: Crunch GPX 1000.4
    Kondensator ?
    Dodatkowo dystanse MDF i maty bitumiczne / butylowe, tutaj także proszę o pomoc, słyszałem że bitumiczne w zimie pękają.
    Z góry dziękuję za zainteresowanie, jestem właściwie początkujący w CA, moim priorytetem jest aby to wszystko grało czysto i nie męczącą, no i aby bass nie był dudniący, niestety nie mam poglądu czy to co wybrałem będzie mogło mi to zapewnić, jeżeli chodzi o kwotę jaką posiadam, to nie mam jakiegoś określonego budżetu, ale raczej nie będę w przyszłości rozbudowywał systemu.
    Last edited by Emcet; 22.08.2013, 11:56.

Kupiłeś już?

Słabe te Twoje wybory, lub czytasz wybiórczo.

Sprzęty mają być tylko nowe?

Skomentuj

Zamieszczone przez Emcet Zobacz posta
      maty bitumiczne / butylowe, tutaj także proszę o pomoc, słyszałem że bitumiczne w zimie pękają.
      masz przyklejony temat o wygluszeniu. nie radze oszczedzac bo sie nie oplaca

wybrales sprzet jaki bys kupil w supermarkecie
      lepiej podaj budzet na calosc

Skomentuj

W grę wchodzą tylko nówki. sugerowałem się tym tematem: http://diyaudio.pl/showthread.php/19...99t-do-1000-Zl
        Raczej chciałbym się zamknąć w 2 tysiącach. Głównie chodzi o to żeby to wszystko czysto grało, nie jestem fanatykiem.
        Co do mat, doczytam dokładnie.

Skomentuj

jak 2k i nowe to niestety tylko utopisz kase :(

Skomentuj

Hmm, więc co proponujesz ?

Skomentuj

tam gdzie mozna to szukac uzywek
              nie kieruj sie wygladem ani markami - kieruj sie naszym doswiadczeniem

dan - zaproponujesz zestawik?

od siebie moge zaproponowac DLSa W310D w dobrej cenie. zadowoli sie tanimi wzmacniaczami

Skomentuj

Zadziwiliście mnie Panowie, jak już mówiłem, zwracałem uwagę na zestaw z linku), i wszystko mi pasowało, ale tak jak mówisz, pokieruję się doświadczeniem :)
                Last edited by Emcet; 23.08.2013, 11:15.

Skomentuj

w/w zestawy glosnikowe graja nawet na gorszym poziomie jakosciowym niz wspolczesne fabryczne naglosnienia!
                  jedyny plus to lepszy wyglad i to ze moga zagrac glosniej

Skomentuj

Możesz zainwestować w system ama bl 160 jest o nim tu na forum

Skomentuj

akurat nie o to mi chodzilo...

dobra - to ja zaczne

zestaw na przod - w/w AMA BL 160 + wysokotonowy - 350zl
                      nie pytaj co to tylko zaufaj - nawet w wiekszej kwocie nie kupisz lepiej brzmiacego zestawu
                      sub - pisalem ze mam uzywanego DLSa W310D - 200zl + ewentualna skrzynka
                      zadowoli sie slabymi=tanimi wzmacniaczami. w zamknietej gra kulturalnie, w b-r potrafi pomasowac plecy
                      maty - tanie GMSy wystarcza - ok 200-250zl
                      dystanse zamowisz razem z matami - 20-60zl
                      okablowanie - albo kupujesz sam skladaki, albo kupujesz gotowy zestaw. 150-300zl
                      montaz wysokotonowych w slupki od 50zl (jak zrobisz sam - tutorial na stronie glownej)

zostaje jakies 800zl na radio + wzmacniacz - dan?

---------- Post dodany o 14:25 ---------- Poprzedni post o 14:23 ----------

aha - skrzynka do suba 100-150zl

Skomentuj

Wieczorem coś skrobnę.

---------- Post dodany o 19:55 ---------- Poprzedni post o 13:47 ----------

Czemu brak edit?

No dobra wzmak wiem kto ma rf-a 551x :drool:

Szmocy i jakości mu nie zabraknie.

A radio może być któryś z tych klarnetów oby miał 2xrca.

Skomentuj

to teraz dla pewnosci okresl czego oczekujesz od basu

http://amp-performance.de/827-Rockfo...ower-551x.html pokazna moc jak na takie malutkie trafko

Skomentuj

Niech mi tylko nie dudni, głębokie uderzenie, na tym mi zależy najbardziej, nie musi wywalać szyb z okien. Jeszcze pieniędzy nie mam więc na razie proszę Was o pomoc żeby wiedzieć ile odłożyć. No niestety jak to czasem bywa jeszcze mam parę wydatków po drodze :). Do tematu na pewno wrócę w niedzielę, muszę wyjechać. Na razie bardzo dziękuję za naprowadzenie na właściwy trop CA, aha... byłbym zapomniał .. Paweł, tą AMĘ można dostać bez tweeterów, mam je dobrać osobno + zwrotnice tak ?

Skomentuj

Ama jest tylko w zestawach z tweeterem

Skomentuj

Zamieszczone przez Emcet Zobacz posta
                                Paweł, tą AMĘ można dostać bez tweeterów, mam je dobrać osobno + zwrotnice tak ?
                                kupujesz caly zestaw. to zwrotnica jest najwazniejsza

albo wrocimy do tematu jak nazbierasz kase, albo kupuj na raty

Skomentuj

Jakbyś chciał zobaczyć jak amy grają to zapraszam, daleko nie masz Przy okazji posłuchasz co potrafi zagrać mądrze poskładany system za 1,5k

Skomentuj

bardzo dobra propozycja. posluchasz i powiesz nam co ci pasuje a czego brakuje

Skomentuj

Poczekaj jeszcze chwilke jak u mamusi pojawia sie nowe wysokotonowki
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mamusa bardzo dobra propozycja na pewno skorzystam :) Na chwilę obecną dziękuję za pomoc i tak jak Paweł mówi ... nazbieram kasę to wrócę to tematu, jeszcze raz bardzo dziękuję.
                                        Byłbym zapomniał ..
                                        Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                        Ama jest tylko w zestawach z tweeterem
                                        Ja za to nie znalazłem AMY z tweeterem, na allegro jest jedna aukcja i nic o tweetach nie jest napisane :P
                                        A co do tej aukcji http://allegro.pl/glosniki-samochodo...483887696.html, warto wyskrobać pieniądze i brać od razu ? Boję się że w późniejszym czasie ciężko będzie je dostać.
                                        Last edited by Emcet; 25.08.2013, 18:43.

Skomentuj

Czaruję...