Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki wzmacniacz 4-kanałowy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki wzmacniacz 4-kanałowy?

Witam, chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze wzmacniacza 4-kanałowego.
    Radio jakie posiadam to Clarion CZ200E, z przodu drzwi wygłuszone i zamontowane Helix B62C.
    Do tego dojdzie mały subwoofer JL Audio 10w1v2-4 closed
    Samochód AR156 sedan, muzyka to raczej wszystko co wpadnie w ucho z przewagą rocku.

Budżet niestety tylko 300zł więc wiadomo używki no i cudów nie oczekuję, poprawiam troszkę fabryke i ma to sobie z założenia ładnie grać bez wielkich mocy i drgających lusterek
    z tego co aktualnie znalazłem to:

Alpine MRV-f300
    Axton c502 / c509 / c500x4

i waham się między tymi modelami, może jakieś inne propozycje?

za 350zł masz nowego Blaupunkta THa 475 PnP , używkę GZ 4200X (http://allegro.pl/ground-zero-4200x-...501575595.html) , Sony XM-GTX6041 , albo Alpine MRP-F240

Skomentuj

Dzięki za propozycje, czy te wymienione wzmacniacze zagrają jakościowo lepiej z tym zestawem czy chodzi o ich moc? generalnie z tego co czytałem to większość osób odradza te nowe wzmacniacze w tym przedziale cenowym.

Najbardziej skłaniam się ku MRV-F300 ale własnie obawiam się czy pociągnie przód i subwoofer mimo że ten JL Audio mocarzem jakimś nie jest bo ma 150W

Skomentuj

Kupując używany pamiętaj ze kupujesz w ciemno, chyba że pojedziesz go sprawdzić , dlatego w pierwszej kolejności proponuję nowe. Zaraz poszukam na alledrogo w twojej okolicy.

---------- Post dodany o 23:26 ---------- Poprzedni post o 23:03 ----------

Zamieszczone przez zomo Zobacz posta
        Dzięki za propozycje, czy te wymienione wzmacniacze zagrają jakościowo lepiej z tym zestawem czy chodzi o ich moc? generalnie z tego co czytałem to większość osób odradza te nowe wzmacniacze w tym przedziale cenowym.

Najbardziej skłaniam się ku MRV-F300 ale własnie obawiam się czy pociągnie przód i subwoofer mimo że ten JL Audio mocarzem jakimś nie jest bo ma 150W
        ALPINE MRP-F240 - (http://www.audiophile.pl/p/1213_alpine_mrp-f240) lub mniej znany, ale osłuchany Axton (C509 kupisz w tej kwocie) , ew. kenwood . Poszukaj sprzedającego rysiuCT

Skomentuj

Widzę że jest jeszcze z nowych Crunch GPX1000.4 za 299zł ale nie wiem jak on się ma do reszty?
          Więc z używek wybór leży pomiędzy MRP - F240, Axton C509
          Twoim zdaniem który zagra jakościowo lepiej bo jednak przednie glośniki tez chce zasilić. Czy jest po prostu tak ze przy tych helixach i tak nie wyłapie różnicy pomiedzy np Crunch'em, Alpine czy ten Axton?

Skomentuj

Podepnę się pod temat bo sam szukam używanego wzmacniacza do 300zł, z tym że w moim przypadku poza przodem i radiem mam suba SW.STX.10.2.400.2x4.F.S.PP, który jest dość wymagający a ja chciał bym żeby pod jednym wzmacniaczem zagrał przód jak i sub. Zdaję sobie sprawę z tego że najlepszym wyjściem był by zakup monoblocka pod STX oraz dwukanałówki pod przód ale nie zależy mi na mocnym kopie a w miarę dobrej jakości przy słuchaniu muzyki na max 1/4 volume.

Skomentuj

Poszukajcie wzmaków RF-a tzw hamburgerów lub trapezów.

Skomentuj

A gdybym rozbił to na 2 wzmacniacze i np na przód dał
                http://allegro.pl/alpine-3540-2-kana...489217754.html
                A na suba np Carpower HPB-602? w mostku ma niby 225W RMS

Dan124 nie wiem dokładnie o jakie RF Ci chodzi no i mam trochę ograniczony czas na zmontowanie wszystkiego...urlop niestety się kończy

---------- Post dodany o 12:46 ---------- Poprzedni post o 08:21 ----------

A co sądzicie o Crunch GTX4400 - trochę naciągnie budżet no i jeszcze JBL GTO 75.4? oba mają chyba wystarczająco mocy do mojego zestawu.

Skomentuj

Zawsze lepiej mieć 2 wzmaki.Jeden do suba ,drugi na przodek,większa możliwość regulacji jest.

Skomentuj

Helixy to nie najwyższa półka , więc bym nie szalał , 2 wzmaki za 300zł ? To trochę mało..chyba ze jakieś małe dwukanałowe z kenwooda, albo sony do suba i tak samo do helixów. Na Twoim miejscu wybrałbym Cruncha ,
                    Parametry produktu:
                    Moc RMS przy 4Ω 4 x 70 Wat
                    Moc RMS przy 2Ω 4 x 125 Wat
                    Moc dynamiczna przy 4Ω 4 x 140 Wat
                    Moc dynamiczna przy 2Ω 4 x 250 Wat
                    Możliwość mostkowania tak
                    Moc RMS w mostku przy 4Ω 2 x 250 Wat
                    Moc max w mostku przy 4Ω 2 x 500 Wat
                    Pasmo przenoszenia 5Hz – 50kHz (-3dB )
                    Ustawienia zwrotnicy Full – HPF (front ) Full - LPF – HPF ( tył )
                    Zwrotnica górnoprzepustowa 1-2 ch 50 – 250Hz 12dB/oktawę
                    Zwrotnica dolnoprzepustowa 1-2 ch nie
                    Zwrotnica górnoprzepustowa 3-4 ch 50 – 250Hz 12dB/oktawę
                    Zwrotnica dolnoprzepustowa 3-4 ch 50 – 250Hz 12dB/oktawę
                    Praca w trybie stereo tak
                    Podbicie niskich tonów 0/6/12 dB przy 45Hz kanały 3-4
                    Stosunek sygnału do szumu > 100 dB
                    Suma zniekształceń harmonicznych T.H.D & N. < 0,05% (1 kHz )
                    Kontrola fazy nie
                    Czułość wejściowa 0.15-7 V
                    Impedancja wejściowa 20 kOhm
                    Wejście liniowe sygnału RCA tak
                    Wejście sygnału Hi-level nie
                    Wejście sygnału 2 pary RCA
                    Wyjście sygnału 1 para RCA
                    Wskaźniki diagnostyczne zasilanie / zabezpieczenie / przegrzanie
                    Obwód klasy analogowy A/B
                    Zabezpieczenie prądowe 2 x 20 A
                    Wymiary (wys x szer x dłg) 25,4 x 4,6 x 32,6

Skomentuj

Ahhh te opisy

Skomentuj

Jedynego Rockforda jakiego znalazłem to Rockford Fosgate Punch 200.4 za 200zł.

Skomentuj

Zamierzam do przodu wsadzić używkę Alpine 3553 bądź MRV-F300 w mostku i później dorzucić trochę grosza do tego co zostanie i nabyć do tego JL Audio Carpowera HPB-602 bądź Helix DB2

Jak myślicie dobry wybór?

Skomentuj

Zamieszczone przez zomo Zobacz posta
                            Zamierzam do przodu wsadzić używkę Alpine 3553 bądź MRV-F300 w mostku i później dorzucić trochę grosza do tego co zostanie i nabyć do tego JL Audio Carpowera HPB-602 bądź Helix DB2

Jak myślicie dobry wybór?
                            Popatrz na te

http://allegro.pl/protovision-realit...519450351.html
                            http://allegro.pl/wzmacniacz-yamaha-...512569732.html
                            http://allegro.pl/denon-dca-500-i3487074174.html

Skomentuj

O rzesz to się pośpieszyłem...wziąłem Helixa HXA-400MKii
                              Różne opinie o nim krążą ale nie będę nic wiedział dopóki sam się nie przekonam, od czegoś trzeba zacząć.

Dzięki wszystkim za pomoc a propozycje na pewno przydadzą się innym szukającym.

Skomentuj

całkiem znośny piec :)

Skomentuj

Czaruję...
                                X