Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz 2-u kanałowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz 2-u kanałowy

Jak w temacie, jaki kupić wzmacniacz pod głośniki focala ps-165. Szukałem na google i żem trafił na to forum, dokładniej ten temat http://diyaudio.pl/showthread.php/22...80-100w-rms%29. Pomyślałem założyć temat by tamtego nie odświeżać, po za tym u mnie w grę wchodzi tylko nowy. Oczekuje od niego by miał wystarczająco mocy i jakościowo był dobrany pod mój zestaw. Z góry dzięki za pomoc.

Patrzałem na AUDISON LRX 2.150, dobry będzie?

Jeszcze pytanie co do wytłumienia drzwi. Bo wiem w tym chodzi o zrobienie szczelnej komory by głośniki nie dławiły się powietrzem no i tu pojawia się problem bo jeszcze klamke od środka jak i od zewnątrz i otwory konstrukcyjne z zypcychem do samego zamka uda mi się w 100% uszczelnić, ale wtedy przy szybie na uszczelce nie będzie pierdziło? Przecież nie zakleje szyby na silikonie :lol:

A może by tak skrzynke w drzwiach pod głośnik z drzewa zrobić, tylko czy nie za mało litrów wtedy wyjdzie?
    Last edited by Arnoldboczek; 01.09.2013, 16:24.

oj poczytaj troche jeszcze
    wyszukaj "faq nazara" i go przeczytaj

drzwi NIGDY nie beda szczelne - nawet nie moga byc bo woda nie bedzie odplywala

Skomentuj

Przeczytałem, oglądałem też zdjęcia w necie jak inni wytłumiają drzwi. Musze pomierzyć je w środku, jak bedzie wystarczająco miejsca zrobie skrzynie. Jak nie uda mi sie zagospodarowac chociaż tych 5l na skrzynke zrobie standardowe wyguszenie.
      O wzmacniaczach też tam pisało, no ale mi nie chodzi by na papierze pasował pod głośniki bo to i bez tego faqua umiał bym dopasować. Chodzi by w praktyce do nich pasował klasowo, znaczy tak dobrany by nie zaniżał jakości głośników i głośniki nie zaniżały jego jakości.

Maty jakie? Stp dobre?

Skomentuj

Masz przyklejony temat o matach. Wszystko krotko podsumowane

Skomentuj

Nawet nie zauważyłem :blushing:
          No dobra, teraz już po przeczytaniu podwieszonych, czekam aż ktoś pomoże wybrać wzmak.

Skomentuj

W moim odczuciu w relacji jakość cena wypada gms względem stp. Komory to świetna sprawa, dwa sprawdzone rozwiązania to infinity kappa perfect 6.1 oraz tec ls155, niedługo przetestuję ls185 :)

Skomentuj

Z matami ok, ale podałeś mi modele głośników, głośniki już mam, ja prosiłem o pomoc w doborze wzmaka.

Skomentuj

Zamieszczone przez Woolly24 Zobacz posta
                W moim odczuciu w relacji jakość cena wypada gms względem stp.
                ale co wypada? jak wypada?

widze ze ze wzmacniaczem sa problemy...
                te glosniki sa juz OK
                zadna rewelacja czy hi-end, ale graja juz OK
                wzmacniacza szukalbym odrobine lepszego niz najtansze. napewno nie inwestowalbym 1000zl we wzmacniacz do takich glosnikow

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  ale co wypada? jak wypada?
                  Umknęło mi jedno słowo "lepiej".

Skomentuj

Czaruję...
                  X