Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Początkujący w świecie CA prosi o pomoc ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Początkujący w świecie CA prosi o pomoc ;)

Witam,
    bardzo mocno zaraziłem się CA i chciałbym podjąć pierwsze kroki w tym kierunku. Postanowiłem, że zacznę od serca całej inwestycji i popatrzę za solidnym radyjkiem, aktualnie posiadam JVC KD - AVX22 jak na moje ucho jakość dźwięku jest fatalna, jedyne co to ładnie wygląda i posiada jakieś wodotryski a nie tego szukam. (jutro już wysyłam do nowego nabywcy)

Chciałbym kupić radio rozwojowe które pozwoli mi kontrolować barwy dźwięku no i wiadomo jakoś kulturalnie czytało pliki usb/mp3 ?bo te co mam straaasznie dlugo myśli nad tym.

wiem, że na podium są alipnki CDA9855r i 9835r, ale ciężko znaleźć zadbaną sztukę. Czy mógłby ktoś polecić jakieś fajne radyjko o podobnych parametrach dźwiekowych? fajnym udogodnieniem byłby interface usb.. ale jeżeli mam wybierać między dźwiękiem a usb to wole dźwięk

Instalacja jaką bym chciał to wszystko w oryginalne miejsca głośników, myślę nad morelami na przód i tył chociaż zawszę wysłucham opinii doświadczonych kolegów. Chciałbym dwa piece jeden na woofery + tw drugi monobloczek na "pukacza"
    nie zależy mi na untssss untsss by wieś się bawiła i tańczyła. Jestem fanatykiem dobrej barwy dźwięku wydaje mi się, że mam dość wrażliwe ucho w aucie spędzam troche czasu więc fajnie by było umilić sobie droge.
    Sprzęt będzie do muzyczki rockowej 50% reszta to dubstepy hiphopy i inne cuda

Jeżeli dzięki waszej uprzejmości uda nam się coś tutaj sklepać będę cholernie wdzięczny i chętnie będę podrzucał jakąś fotorelacje.. budzetowo ? na początku miało być 2k za calość.. teraz już skłaniam się ku 3k chociaż jak będą solidne argumenty to podejde pod 4k dziewczyna również lubi dobre brzmienie więc zrobie jej małą niespodzianke

a i jeszcze jedno pytanie:
    https://www.dropbox.com/s/qevwe7b33a21t3m/DSC06986.JPG
    czy TW zamontowane w miejsca oryginalne spełnią swoje zadanie ? czy raczej myśleć o montażu w słupkach ?

całą swoją pracę chciałbym podzielić etapowo,
    wymiana radyjka, puszczenie kabli, wygłuszenie furtek, instalacja ampków, pukacza i nowych głośników w środku

serdecznie dziękuje za każdą pomoc i błagam nie odsyłajcie do googla trzepie nim już od 2tygodni i brakuje mi juz jakiegoś wsparcia, może ktoś jest z okolic Kostrzyn nad Odrą, Dębno, Gorzów chętnie podskocze :))

To może zacznij od Nazara FAQ Nazara.

Co to za tajemniczy bolid?

Skomentuj

Samochodzik to seat Leon. To jak pomożecie? :)
      FAQ przeczytane ale ciężko z niego mi wywnioskować co dla mnie było by satysfakcjonujące. W seacie jest aura oryginalna kktóra na prawdę świetnie puk i nie cchciałbym zainwestować sporo kasy w ten sam efekt a uważam ze najlepszy sposób na zdobycie wiedzy to pytanie ludzi doświadczonych

Skomentuj

Tylko teraz pytanie czy zalezy tobie faktycznie na jakosci czy jednak na efektownym brzmieniu jakie lubi kazdy poczatkujacy?
        bo jedno nie spodoba sie jak masz nasawienie na drugie...

morele tempo to najtansze glosniki jakie zaczynaja grac na poziomie. nie sa warte sklepowej ceny wiec szukaj uzywek
        jak nie patrzysz na logo to zglos sie do dana po glosniki - ma fajny zestawik

Zamieszczone przez pu5z3k Zobacz posta
        a i jeszcze jedno pytanie:
        https://www.dropbox.com/s/qevwe7b33a21t3m/DSC06986.JPG
        czy TW zamontowane w miejsca oryginalne spełnią swoje zadanie ? czy raczej myśleć o montażu w słupkach ?
        jakis tydzien temu sluchalem zestawu w dokladnie takim miejscu (tylko ze audi). scena byla wklejona w deske i byla bardzo nisko. malo przyjemnie sie tego slucha :/
        wiec lepiej zabierz sie za slupki

co do wzmacniaczy. poloz instalacje na takie wzmacniacze jakie sobie wymysliles, ale zacznij od wzmacniacza 4 kanalowego. jeden nie drogi wzmacniacz na przod i na suba

Skomentuj

Zalezy mi na jakości by słuchalo się tego przyjemnie by każda nutką była fajnym przeżyciem nie zależy mi na głośnym dudnieniu bo wtedy wstawil bym unts unts z giełdy i była by trzesawka. Seat Aura gra moim zdaniem na dobrym poziomie wiec zależy mi na świadomym kroku na przód a samemu ciężko mi to zrobić. Używki wszystko wchodzi w grę

Skomentuj

Zamieszczone przez pu5z3k Zobacz posta
            Seat Aura gra moim zdaniem na dobrym poziomie wiec zależy mi na świadomym kroku na przód a samemu ciężko mi to zrobić.
            wiec kupno zestawu za 600-800zl bedzie strata pieniedzy
            w ten weekend sa finaly easca SQ w bydgoszczy. warto podjechac i posluchac kilku samochodow. moze cos z tanim systemem sie znajdzie

Skomentuj

zestawu? czyli chodzi ci o same glosniki ? do Bydgoszczy mam z 500km wiec trochu daleko

Skomentuj

Tak, chodzi mi o glosniki na przod. To szukaj imprez u siebie w okolicy

Skomentuj

kurde to teraz mnie zaskoczyles tym ze 600-800zł na glosniki do przodu to strata kasy ;/

czyli co może napędzić je wzmaczkiem do tego jakiegoś skromnego pukacza ? kupić nowe radyjko i myśleć co dalej ? wygłuszyć furtki..

Skomentuj

Obecnie fabryczne naglosnienie jest na takim poziomie ze zmiana na tanie zestawy zapewni glownie wieksza glosnosc.
                    Jak juz chcesz wyraznej roznicy (o czym piszesz wyzej) to niestety trzeba wydac duzo wiecej. Najlepiej tutaj sprawdzaja sie "skladaki", ale to musi juz zrobic doswiadczona osoba ktora zaprojektuje tez do tego zwrotnice.

Skomentuj

Generalnie zależało mi, żeby grało to bardziej dynamicznie, żebym nie tracił barwy dźwięku gdy sobie nieco podkręcam muzyczke, zaczynają umykać detale muzyki i jest sieczka i to mnie skłoniło by zacząć się za czymś rozglądać i sądziłem, że wrzuce sobie jakieś używki w przód i tył co powiedzmy by mnie wyniosło 1600zł za jakieś fajne używki do tego jakiś piecyk, ewentualnie drugi na "pukawke" w bagaj jakieś zacne radyjko a reszta na wygłuszenie furtek (czego nie wliczam w koszta)

Skomentuj

Ten szum to wina przesterowanego wzmacniacza w radiu. Mozesz zaczac od wygluszenia, instalacji, wzmacniacza i suba. Zobaczysz czy sie poprawi przod (powinien)

Skomentuj

zatem jaki wzmacniacz proponujesz do napędzania wszystkich wooferów plus TW i jaki wzmaczek do pukacza ?
                          z ciekawosci zalicytowałem i wygrałem takiego sub'ka -> http://allegro.pl/powerbass-s-124-30...520237961.html

zostało mi jeszcze radio do kupienia... do wydania około 700-800zl

Skomentuj

Nawet za ta cene nie bylo warto...
                            Koledzy niech cos podesla - ja z telefonu linkow nie wkleje

Podaj budzet na wzmacniacz/e

Skomentuj

myśle że 600-800 zł

przegladałem z ciekawości allegro i trafiłem na taki piecyk:
                              http://allegro.pl/wzmacniacz-audisone-i3532149483.html
                              co myslicie ? :)

---------- Post dodany 11.09.2013 o 19:20 ---------- Poprzedni post 10.09.2013 o 17:59 ----------

ALPINE CDA 117 RI - powiedzcie chociaż co myslicie o takim radyjku ? mam możliwość kupienia używki za 600zł i tak nie wiem sam... jak wypada z alpinką 9855r ?

---------- Post dodany o 21:22 ---------- Poprzedni post o 19:20 ----------

klocek jeden kupiony:
                              http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
                              Acoustic Audio Lightning MX-2494
                              nada się ?

Skomentuj

Już na innym forum dostałeś delikatną podpowiedź.

Czemu pytasz jak i tak robisz takie tragiczne ruchy.

4x800 o ja ^*(*((*(()+_)((*&&%89 ale się ubawiłem

Pozwodzenia :lol:

Skomentuj

ladnie wtopiona kasa...
                                  takie wzmacniacze kupuje sie za 100-150zl :/

Skomentuj

To proszę podpowiedzcie co kupic chodzi o monoblok i 4ch albo na co patrzeć i zwracać uwagę. No i co myślicie o tym radyjku?

Skomentuj

W dls a7 masz wszystko w jednym
                                      Na elce ktos sprzedaje fajnego xeteca w 6 kanałach
                                      Ale w obu przypadkach trzeba umieć użyć tych wzmacniaczy
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To ja w kolejnym temacie zaoferuje swoją skromną osobe i moje granie, do Myśliborza daleko nie masz...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X