Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki subwoofer ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki subwoofer ???

Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum . Posiadam wzmacniacz Magnat classic 360 .
    Poszukuję do niego głośnika niskotonowego który by służył jako subwoofer .
    Cena jaką przeznaczyłem na ten głośnik to 150 zł .

Myślałem o:
    W.STX.12.2.500.4.F.S.MC
    W.STX.12.2.300.8.F.S.MC
    SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP

Poszukaj na forum tematów z subwooferami i poczytaj je. Jest tego bardzo dużo.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Kurde nie wiem czy znajdę na forum odpowiedź na swoje pytania. Myślałem że założenie tematu ułatwi mi to poszukiwanie odpowiedniego głośnika

Skomentuj

Najpierw się szuka i czyta. Potem zadaje pytania
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

No wiem . Szukałem ale nie znalazłem nic związanego w szczególności z tym wzmacniaczem . Głośniki występują ale nikt nie porównywał ich dlatego tu piszę .

Skomentuj

No tak taki wzmacniacz to i akurat z nim nie było porównań.

A może coś cokolwiek było o tych głośnikach?

Skomentuj

Przeglądałem inne tematy to są porównania z innymi głośnikami ale przeważnie są one podpięte pod mocniejsze wzmacniacze, a ja chcę dobrać coś to tego wzmacniacza

Skomentuj

Zamieszczone przez zdikla Zobacz posta
                Myślałem o:
                W.STX.12.2.500.4.F.S.MC
                W.STX.12.2.300.8.F.S.MC
                a zwrociles uwage na to ze to sa glosiki domowe?

Zamieszczone przez zdikla Zobacz posta
                Posiadam wzmacniacz Magnat classic 360 .
                chcesz nim zasilac tylko subwoofer? czy przod tez?

Skomentuj

Hmmm to może ten wzmacniacz do nich nie pasuje?

Skomentuj

Z przodu mam diory gds 1307 więc nie wiem czy da rade ten wzmacniacz i subwoofer ale skoro jest 4 kanałowy to subwoofer można na mostku puścić a 2 kanały zostają na przód .
                    No wiem że domowe i dlatego nie wiem co wybrać . Widziałem u ludzi takie głośniki które służą jako subwoofer w domu i w aucie .

Skomentuj

zdecyduj sie czy chcesz suba pod wzmacniacz, czy bedziesz zmienial wzmacniacz pod suba?

Skomentuj

Nie wzmacniacza to nie bd zmieniał bo dopiero go kupiłem
                        Last edited by zdikla; 10.10.2013, 14:08.

Skomentuj

czyli zmiana glosnika

czego oczekujesz od suba?
                          ma grac czy masowac plecy?

Skomentuj

Kurde powiem Ci dobrze by było jak by było to i to . Nie wiem za bardzo . Dobrze by było jak by ładnie grał ale i czasem pomasował plecki

Skomentuj

to teraz tak

STX SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP jest OK pod wzgledem brzmienia, ilosci basu i zejscia, ale niestety na twoich 150w ledwo zagra. tzn grac bedzie, ale bedziesz wyraznie slyszal ze mu malo
                              czekam na ceny od kolegi i wystawiam je na wyprzedazy

za te pieniadze na aukcjach nie widze nic ciekawego...
                              mozliwe ze w tej cenie mialbym calego suba idealnego pod ten wzmacniacz. musze tylko brata zapytac czy chce sie go pozbyc

Skomentuj

No właśnie ja też nic ciekawego nie mogę znaleźć . Kurde to widzę że ciężko będzie znaleźć coś co dobrze zagra :(

Skomentuj

byly, ale juz sie sprzedaly

Skomentuj

Czyli widzę że jednak nikt mi nie pomoże w dobraniu odpowiedniego głośnika :(

Skomentuj

Polecę coś nietypowego:) sub z zestawu logitech z2300:) za 200zł da się kupić z uszkodzoną elektroniką(sprzedasz ją spokojnie za 100zł) i za 100zł masz naprawdę fajnego suba na 8" głośniku(nie jest opisany ale czytałem wiele razy że to tang band lub produkcja tang banda). Zagra Ci to ciepło nisko i będzie łatwy do napędzenia:) Przy takim zabiegu mamy suba za ok 100zł który potrafi naprawdę fajnie zagrać:)

Skomentuj

Wiem że kiszka , ale nie mam zbyt dużo funduszy na kupienie jakiegoś innego , takiego akurat udało mi się zdobyć prawie za darmo i chce dobrać do niego subwoofer do 200 zł albo głośnik do 150 zł . Obudowę bym sobie załatwił [COLOR="#696969"]

A może coś takiego:
                                        Blaupunkt EMb 1200
                                        PHILIPS PXS120 400 Wat 30cm
                                        CRUNCH BLACKMAXX CBL
                                        PIONEER TS-W303F
                                        Last edited by zdikla; 10.10.2013, 22:01.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X