Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki subwoofer ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

i jeden i drugi bedzie dobry

jako ze to twoj pierwszy sub to zostaw eminenca komus kto go odpowiednio wykozysta

Skomentuj

Dobra to na PHILIPSA się decyduje . A to delikatne wgniecenie na kopułce nie przeszkodzi w graniu ?
      Jaką obudowę teraz do tego ?
      Jaki bezpiecznik zastosować do tego wzmacniacza ? Kable mam 10 mm

Skomentuj

Zamieszczone przez zdikla Zobacz posta
        A to delikatne wgniecenie na kopułce nie przeszkodzi w graniu ?
        nie. puki jest szczelne to jest OK

Jaką obudowę teraz do tego ?
        a tego to juz nikt nie powie :p
        trzeba dobrac doswiadczalnie

Skomentuj

A bezpiecznik 40 A wystarczy chyba nie ? Ja doświadczenia prawie nie mam w tych sprawach więc pytam . Kondensator będzie potrzebny czy raczej nie ?
          Last edited by zdikla; 12.10.2013, 08:12.

Skomentuj

Przeczytaj chłopie FAQ Nazara.

Gdzie ten głód wiedzy?

Wszystko dostępne wystarczy tylko chcieć.

Niestety większość woli z siebie zrobić użyszkodnika niż dać z siebie 5%

Skomentuj

No i dobra przeczytałem to i nie wiem nadal czy przy tej mocy którą generuje ten wzmacniacz jest mi potrzebny kondensator czy nie ?

Skomentuj

Oczywiście że potrzebujesz.

Wyraźnie tam tak napisano.

Skomentuj

Aha . Kurde czyli jeszcze trzeba w jakiś kondensator zainwestować . A do tego Philipsa doradzisz mi jaką obudowę wykonać czy muszę sb policzyć to w jakimś programie ?

Skomentuj

No trzeba trzeba.

Nauka sporo kosztuje.

Skomentuj

Kondensator będzie potrzebny czy raczej nie ?
                      a pomysl chwile - czy rozrusznik potrzebuje kondensatora?
                      pobiera duzo wiekszy prad przeciez

obudowe musisz robic doswiadczalnie
                      albo robisz zamknieta 30 litrow na poczatek
                      albo b-r ok 50 litrow

Skomentuj

No i dobra przeczytałem to i nie wiem nadal czy przy tej mocy którą generuje ten wzmacniacz jest mi potrzebny kondensator czy nie ?
                        Przyjęło się że kondensator się stosuje przy ~500 W rms żeby wyrównać tętnienia.
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czyli trzeba stosować do obojętnie byle jakiego wzmacniacza tak ?

Skomentuj

Czyli trzeba stosować do obojętnie byle jakiego wzmacniacza tak ?
                            NIC NIE POTRZEBUJESZ!
                            potrzebujesz jedynie solidnych grubych kabli! i pamietaj - najwazniejsza jest MASA!

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              najwazniejsza jest MASA!
                              Masz racje

Skomentuj

Jeszcze się tak wtrące, w faq nazara jest że się zaleca ale nie ma musu żeby z aku ciągnąć plus i minus. Miałem tylko plus z aku i było ok. Oczywiście rozważam tu kwestie plus z aku do wzmacniacza 25-50mm2 i tak samo wymieniona masa miedzy akumulatorem a buda auta

Skomentuj

Jeśli pociągniesz np od aku 50mm + i w bagażniku dasz - 50mm do budy a nie wymienisz połączenia aku-buda to oczywiście będzie to błąd bo tam też musi być taki sam przekrój kabla jak reszta odcinków...

Skomentuj

Oczywiste jest że aku buda przy akumulaorze też 50. Pytam się czy jest sens przy takim połączeniu dawać przez całe auto dwa takie kable jeden plusowy a drugi minusowy

Skomentuj

Podłączenie plus i minus do aku jest najlepszym rozwiązaniem, podłączenie masy do budy jest bardziej oszczędne. Teraz odpowiedz sobie na pytanie co wybierasz. Jeśli użyjesz dobrych/grubych kabli w drugim przypadku tez będzie to dobre rozwiązanie.
                                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

ja wychodze z zalozenia ze jak robie dobrze to kupuje miedziane kable i ciagne minus od aku
                                        ciagnac mase po budzie mamy przejscie miedz-stal-miedz wiec w takim przypadku nie widze sensu stosowania miedzianych kabli...

ale z drugiej strony wszystkie urzadzenia w samochodzie sa zasilane masa z budy, wiec jest mniejsze ryzyko piski

Skomentuj

Ok. Nom powoli sie wszystkiego dowiedzialem. Teraz mam tylko jeszcze jedno pytanie. Gdzie zamontowac wylacznik wzmacniacza ? Chodzi mi o to ze jak nie bd mial ochoty sluchac muzyki ze wzmacniaczem to chcialbym miec mozliwosc wylaczenia go jakims przyciskiem . Myslalem o zamontowaniu na + od akumulatora jakiegos wylacznika ? Co wy na to ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X