Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modyfikacje, poprawki - Suzuki Ignis

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modyfikacje, poprawki - Suzuki Ignis

Hej

Nabyłem niedawno Suzuki Ignis II, jeśli chodzi o fabryczne audio to jest stockowe radyjko Blaupunkta 2 din, fabryczne głośniki również owego producenta - przód w podszybiu 2x4", dwie wysokotonówki w obudowach lusterek oraz kolejne 2x4" z tyłu po bokach klapy bagażnika. Gra to... źle, bardzo źle. I pytanie do Was, co by z tym zrobić? Wiem, że z 10cm w żaden znany sposób nie wycisnę zadowalającej ilości niskich tonów, tak więc dopuszczam wsadzenie do bagażnika niewielkiego (!) subwoofera, 8 max 10" w zamkniętej obudowie. Nie ma mi przyklejać flaków do fotela a jedynie uzupełnić braki tam gdzie występują.
    Co byście zaproponowali? Nie wiem czy lepiej pójść w kierunku wstawienia nowych gwizdków + 4 nowe "średniaki" + subwoofer, czy może wywalić gwizdki, na przód dać 2-drożne, tył średniotonowe + subwoofer. W drzwiach brak dziur oraz miejsca na głośniki. Radio też do wymianki? Szczerze trudno mi przenieść doświadczenie z nagłośnienia domowego do car audio, ale sytuacja zmusza więc liczę na porady gdzie zacząć.

Jak nie chcesz robić nic z furtkami to niczego cudownego się nie spodziewaj. W tych fabrycznych miejscach w desce co da się zmieścić? Glęboko tam jest?

Jak chcesz cokolwiek dłubać to ogarnij radio z RCA(najlepiej 2 pary), poszukaj taniego pieca 4ch i będziesz myślał wtedy ile jeszcze kasy możesz dać i w co warto zainwestować. Na pewno głośniki z tyłu sobie odpuść.

Skomentuj

masz jakies fotki?

Skomentuj

Jutro zrobię, co dokładnie mam obfocić?

Skomentuj

drzwi, deska, bagaznik
          pod maska i tak nic na zdjeciach nie pokazesz

Skomentuj

Wedle życzenia

http://imgur.com/a/C6us4

Skomentuj

Pomierz dokładnie jakiej wielkości głośnik wepchasz w podszybie, bo furtki są bardzo nieprzyjazne.

No i powiedz jaki masz budżet na całość bo teoretyzować to sobie możemy ... ;D

Skomentuj

Wysokość 5cm, średnica 10cm, myślę że każda 4" o tej wysokości tam wejdzie.
                Budżet, hmm szczerze nie zastanawiałem się, nie chcę z tego robić szafy grającej na kółkach, ma mi po prostu przyjemnie grać, muzyka rock, blues, od święta coś mocniejszego ale w klimacie. 1000zł? Ewentualny subwoofer skręcę sobie sam, tylko polećcie jakiś przetwornik.

Skomentuj

87mm? bez przerabiania drzwi tu nic poprawnie nie zagra :???:

Skomentuj

87mm nie, definitywnie 100mm.

Skomentuj

http://www.audiosklep.pl/sinus-live-sl-100-p-742.html

+ radio 200-300zł
                      + wzmacniacz 4ch 200zł

A co na suba? Takich tematów było od cholery, poszukaj czegoś. Będziesz musiał pewnie wysoko go uciąć żeby nadrobić to co przód nie zagra, no i raczej tylko closed wchodzi w gre.

*** Chociaż szczerze, jeśli chcesz znać moją opinię, to wyrzucenie kasy w błoto. Wydaj nawet 800zł z tego na zrobienie drzwi i wtedy możesz myśleć o graniu - albo pogodź się z tym że w tym aucie z tym budżetem nic nie zagra jak powinno.

Skomentuj

ja bym tylko malego suba wrzucil do bagaznika i reszte olal
                        bez przerobki drzwi to nie zagra

Skomentuj

SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC w polecanej zamkniętej budzie 15l będzie ok?

Skomentuj

Zamieszczone przez megabit Zobacz posta
                            SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC w polecanej zamkniętej budzie 15l będzie ok?
                            Jak najbardziej

Skomentuj

Radio też pójdzie pewnie na wymiankę. Które lepsze? JVC KW-R500 kontra Alpine CDE-W233R.

Skomentuj

Tu to już bardziej takie które pasuje Tobie/do wnętrza/podświetlenia zegarów.

Skomentuj

No, udało się ukończyć nagłośnienie. Do auta trafiły:
                                  - Alpine CDE-170
                                  - Na przód Hertz EMV 100.5
                                  - Tweetery Focal TN52 z odpowiednimi zwrotnicami
                                  - Na tył Focal 6V1
                                  - Zamknięty sub na SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC buda 17l netto
                                  - Hertz HCP2 jako zasilanie do suba

Zadowolenie pełne, teraz mogę jeździc

Skomentuj

Czaruję...
                                  X