Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do auta na SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do auta na SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP

Cześć, miał ktoś do czynienia z tym głośnikiem? Zrobiłbym subwoofer z dwoma przetwornikami w oddzielnych komorach po 45l netto i 35hz tak jak pisze producent lub 2x30l netto do CL. Do tego wzmacniacz 2x250w w rms. Tylko czy głośniki za te pieniądze wytrzymają basowanie? Co w ogóle sądzicie o tym przetworniku? Czy lepiej kupić jeden a porządny głośnik w podobnych pieniądzach? Moje auto to Skoda Octavia Igen. Nie mogę się zdecydować czy dać b-r czy Cl. Miałem styczność tylko styczność z subwooferem b-r w E30. Słucham głównie house'a, electro i rapu.
    Mam obawy czy będzie jakiekolwiek ciśnienie w obudowie Cl z tymi głośnikami.

http://stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-...uplikat-1.html

Pozdrawiam

Nie miałem styczności z tym głośnikiem, ale na Twoim miejscu szukałbym jakiegoś jednego lepszego. Obudowa wyjdzie nieco mniejsza niż dla 2głośników, a z lepszym przetwornikiem na pewno mocno kopnie. :) Co do wyboru CL czy Br, to przy odpowiednim strojeniu Br, możemy uzyskać głębszy bas- w samochodach jest to pożądane.

Skomentuj

Z piecem 2x250W to super ciśnienia z żadnego głośnika bym nie oczekiwał Jeśli chodzi głośność i ciśnienie tylko to i tak bez zadbania o prąd, lepszy piec itd. lepszych efektów nie uzyskasz. Rób Closed, boję się że przy tej mocy i braku wyczucia przy strojeniu/graniu w BR mogą rzeczywiście "nie wytrzymać basowania"

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi, kupie jakiś jeden lepszy przetwornik do subwoofera. Temat uważam za zamknięty.

Skomentuj

Czaruję...
        X