Witam. Miał ktoś do czynienia z tym wzmacniaczem? Mam go od jakiegoś czasu i interesują mnie opinie innych. Ja jestem ogólnie pod dużym wrażeniem. Mocy mu nie brakuje a i wygląd (wielkość) robi wrażenie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Magnat Century 1000
Collapse
X
-
Zamieszczone przez krzak208 Zobacz postaMocy mu nie brakuje a i wygląd (wielkość) robi wrażenie.
Skomentuj
-
Jak na razie wzmacniacz napędza głośnik STX.12.2.500. Jest to drugi już głośnik ponieważ pierwszy się spalił (dodam tylko,że był wpięty pod 1 kanał.Aż strach pomyśleć co by było w mostku). Zastanawiam się nad jakimś sensownym głośnikiem do niego. Na razie mam trzy pomysły: Beyma SCW12, Vibe black air 12, PB XL-124D lub RF P1S4-12.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzak208 Zobacz postaJest to drugi już głośnik ponieważ pierwszy się spalił
Zamieszczone przez krzak208 Zobacz postaNa razie mam trzy pomysły: Beyma SCW12, Vibe black air 12, PB XL-124D lub RF P1S4-12.
PB dla mnie to porazka, ale tego modelu nie slyszalem a zapowiada sie ciekawie
vibe nie wytrzyma takiej mocy, gra strasznie twardo, no i zaczyna grac w wielkich obudowach b-r
beyma to bardzo specyficzny glosnik. gra jak zaden inny. nie potrafie jasno sprecyzowac do czego bylby idealny bo jest po prostu oryginalny
ja bym sprobowal PB lub 2szt STXow
Skomentuj
-
Dzięki za podpowiedź. Nie bardzo chcę się pchać w dwa przetworniki. STX już znam, a chciałbym spróbować czegoś innego. Mocno zastanawiam się nad tą Beymą, ale może polecicie jakieś inne głośniki. Potrzebuję głośnika w miarę uniwersalnego bo słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki (od hh do poważnej). głównie jest to spokojne granie , ale od czasu do czasu lubię też przetestować wytrzymałość blach w autku:biggrin:
Skomentuj
Skomentuj