Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki 165mm, coś dobrego, co wybrać ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki 165mm, coś dobrego, co wybrać ?

Witajcie

Myślę o wymianie głośników z przodu, w tej chwili jest seria.
    Rozglądałem się za Hertzem HSK 165, JL audio i Morel'em i sam nie wiem :)
    Zatem co możecie polecić ? Nie siedzę za bardzo w car audio więc się słabo orientuję.
    Kwota która wchodzi w grę to 1000 - 1200 zł za zestaw 2 way 165mm.

Pozdrawiam
    Last edited by Rfck; 14.12.2013, 18:57.

Cześć,

najpierw zainwestuj w wytłumienie drzwi, po takim zabiegu nawet seryjne głośniki pozytywnie zaskoczą :)

Skomentuj

Chcesz je "wykarmić" samym radiem?

Napisz coś więcej o samochodzie,co masz już ,co ewentualnie jest w planach?

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
        Chcesz je "wykarmić" samym radiem?

Napisz coś więcej o samochodzie,co masz już ,co ewentualnie jest w planach?
        Drzwi oczywiście będę robił wiem ile i jakie korzyści to daje :)
        W tej chwili jest całkowita seria jeśli chodzi o głośniki przód odseparowany, tył szerokopasmowy i fabryczny sub
        Ja chciałbym zostawić tylko przód oraz dorobić niewielkiego suba, myślałem o MDS08
        W tej chwili głośniki są zasilane ze wzmacniacza z aktywnego subwoofera, wzmak ten obsługuje i suba i głośniki.
        Radio Kenwood DPX305U.

Skomentuj

Odpinamy przód ,zostawiając aktywny subwoofer ..inwestujemy w wzmacniacz 2 kanałowy , wytłumienie drzwi i głośniki. Jakie to auto ? Może jest łatwa opcja na tweetery w słupkach ?

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
            Odpinamy przód ,zostawiając aktywny subwoofer ..inwestujemy w wzmacniacz 2 kanałowy , wytłumienie drzwi i głośniki. Jakie to auto ? Może jest łatwa opcja na tweetery w słupkach ?
            Na pewno aktywny sub nie zostaje, to fabryczny sub i nie podoba mi się jak gra poza tym nie ma nad nim żadnej kontroli ani regulacji, gra lub nie.
            Auto to Abarth Stilo 3 drzwiowy.
            Tak wygląda wnętrze i w tej chwili fabrycznie tweetery są odseparowane i zamontowane na wysokości lusterek co widać na foto.

Moje założenie to 2 way przód i sub, mam tylko dylemat jakie głośniki wybrać na przód. Dla nowych tweeterów będzie oczywiście od słuchowo wybrane najlepsze miejsce.
            Last edited by Rfck; 16.12.2013, 00:36.

Skomentuj

woofer LS 165, LS NEO 29
              http://allegro.pl/glosniki-tec-techn...785963014.html
              to raczej lużna propozycja gotowego zestawu , może być też
              Proa Coloris + Proa Neo 29
              Scan Speak z Teca Ls155 + Dego Upgrade 2.5T/Proa Neo 29
              micro precision 5.16 + proa neo 26/Proa Neo 29

zalecał bym odsłuch jakiegokolwiek zestawu który mieści sie w tej kasie

Skomentuj

Zestaw tych ls z Allegro to dobry zestaw

Jednego jestem pewny :)
                Zwrotnice mozna jeszcze duzo poprawic

Colorisa mam "na półce" i tam zostanie :)

Mp5.16 jest troche "plastikowy" ale gra mocno dołem

Dego up to żadna rewelacja
                SS to zdecydowanie lepszy wybór
                Mniejsze znieksztalcenia, niższe ciebie, mozliwosc cięcia I rzedem
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzięki za propozycje!
                  Zależałoby mi na nowym sprzęcie i niestety raczej gotowym zestawie 2 way wraz ze zwrotką, przebywam teraz
                  w UK nie mam tutaj swojego sprzętu pomiarowego więc za przeróbkę zwrotki nie będę się zabierał.

Z gotowych zestawów to zestaw to Morel Tempo 6 oraz DLS R6A zbierają dobre opinie. Co sądzicie ?

Skomentuj

Osobiście wybrał bym tempo
                    może nie ma jakiegoś piorunującego zejścia ale grają przyjemniej dla ucha ze względu na średnice ale bez przerobienia zwrotnicy chyba i tak sie nie obejdzie ciągnie scenę ku dołowi i nie wymagają beton drzwi
                    r6a dużo dołu , brak srednicy , kiebska góra

Skomentuj

wielu zestawów nie słyszałem i nie jestem jakimś brzmieniowym "znawcą", ale znajomy ma ten zestaw TEC u siebie w aucie i na mnie zrobił ogromne wrażenie

Skomentuj

Zamieszczone przez PaweliGosia Zobacz posta
                        wielu zestawów nie słyszałem i nie jestem jakimś brzmieniowym "znawcą", ale znajomy ma ten zestaw TEC u siebie w aucie i na mnie zrobił ogromne wrażenie

Hmm jestem póki co nastawiony na Morel Tempo 6, szukam głośników o brzmieniu raczej delikatnym i szczegółowym

Skomentuj

Zamieszczone przez PaweliGosia Zobacz posta
                          Bo to bardzo dobry zestaw, znacznie lepszy niż wspomniane tutaj wcześniej tempo.
                          Szukaj zestawu http://www.ebacoustic.it/prod_images/LS165K.pdf jeszcze się zdarzają.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                            Hmm jestem póki co nastawiony na Morel Tempo 6, szukam głośników o brzmieniu raczej delikatnym i szczegółowym
                            No to tempo napewno nie brzmią delikatnie
                            Wysokotonowke maja bardzo niskich lotów
                            A woofer rzyga basem

Oczywiście moze to zagrać lepiej ale nie na fabrycznej zwrotnicy
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wybór LS to kilka połek wyżej niż wymienione tutaj tempo (o wiele przyjemniej kick bass i przynajmniej ma jakieś zejście w porównaniu z nim). Wysokotonowy też troche wyższych lotów.
                              Dodatkowo zwrotka w tempo to jakaś pomyłka jest.

Odnosnie HSK - bardzo drze się średnica w tym zestawie.

Wolałbym wybrac używany zestaw a zainteresować się optymalną aplikacją i dobrze dograć system.
                              Last edited by aeron; 21.12.2013, 21:27.

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
                                Wybór LS to kilka połek wyżej niż wymienione tutaj tempo (o wiele przyjemniej kick bass i przynajmniej ma jakieś zejście w porównaniu z nim). Wysokotonowy też troche wyższych lotów.
                                Dodatkowo zwrotka w tempo to jakaś pomyłka jest.

Odnosnie HSK - bardzo drze się średnica w tym zestawie.

Wolałbym wybrac używany zestaw a zainteresować się optymalną aplikacją i dobrze dograć system.
                                Dość ciężkie do zdobycia są Tec Technology... no i nowy kosztuje ponad 2500zł :)
                                Może inaczej, jeśli miałbyć załóżmy 1200zł - co byś kupił dla siebie ?

Skomentuj

próbowałbym z czymś używanym - czasem idzie wyłapać rodzynki w tej cenie.
                                  Niedawno własnie WF z zestawu LS poszły za 299 zł :)

Do tego jakis fajny TW - coś pokroju proa/supremo i zrobienie pasywki i naprawde kawał fajnego grania :P

Skomentuj

Czaruję...
                                  X