Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

niestandardowy

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

niestandardowy

Posiadam "pełnoletnią" polówkę, w której chciałbym zamontować jakieś granie, ale nie mam za ochoty inwestować w to auto, ani się przy nim napracować. Ponieważ nie ma w niej otworów na głośniki w drzwiach, a jak sobie pomyślę ile to rzeźbienia, później jeszcze wygłuszanie drzwi, więc ten pomysł raczej odpada.
    Dlatego chciałbym spytać, czy znacie inne sposoby na kulturalne i w miarę jakościowe granie bez montażu głośników w drzwiach? Oczywiście do dyspozycji cała przestrzeń w aucie, dopuszczam warianty typu tweeter+ średniak + sub "wysoko" grający, tylko nie ma żadnego pomysłu na to. Muszę kupić tylko jakieś przody do takiego zastosowania. Pozostały sprzęt już mam czyli:
    radio alpine 7894rb
    piecyk 4 kanałowy u-dimension proX 500.24 comp (wbudowana aktywka do 5kHz)
    sub MDS 08 w budzie br

Jeśli macie jakiś patent na mało pracochłonne wykonanie w miarę dobrego grania to chętnie posłucham waszych rad. Chcę osiągnąć jak najlepsze jakościowo granie (nie musi być bardzo głośno) inwestując w ten biznes +/- 300zł. Nooo w razie czego mam jeszcze opcję na osobny piecyk pod suba, więc 4 kanały do bi ampingu dostępne w razie czego. Mogę też zrobić jakieś w miarę proste obudowy do niskośredniotonowców (np pod siedzenia), tylko bez montażu w drzwiach. Ma to jakiś sens wogóle? pomożecie?

Miałem polo, moim zdaniem nie da się bez głośników w drzwiach. W podszybie wchodzą 100mm - a to dość mało.

Skomentuj

zostaje tylna półka jeszcze :P a tak serio - może woofery w jakichś małych obudowach z mdfu , albo jakieś trzynastki ładnie grające gdzieś zamontować? to da się zrobić na pewno. albo tweeter i średniak na desce rozdzielczej i zabudować je żywicą wg how to na forum + w bagażniku jeździ MDS08. Albo coś pod siedzenia w 3-4 litrowych paczkach? podsuńcie jakiś pomysł na głośniki

Skomentuj

Jezdze ibiza II, ktora jest bardzo podobna i z bagazniku przy tylnych swiatlach sa fajne wneki do zabudowania jakimis malymi subami. W polke zawsze mozna wlozyc ale prawde mowiac ja sie boje takich rozwiazan, nigdy nie wiadomo jak to sie zachowa przy nawet nieduzej stluczce. Nie chcialbym taka polka z glosnikami dostac w glowe.

Natomiast bez glosnikow w drzwiach to chyba sie nie obejdzie, to co jest na podszybiu to raczej lipa.

Skomentuj

A moze jakieś 13-ki w małych komorach i do tego tweeter w standardowym miejscu
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            A moze jakieś 13-ki w małych komorach i do tego tweeter w standardowym miejscu
            właśnie mi to po głowie chodzi. Możecie mi polecić jakieś fajne głośniki w cenie do 300zł?

Skomentuj

Na szybko to:
              Focal
              http://www.focal.com/en/polyglass-ar...050751231.html
              Tylko, żeby dobrze/lepiej zagrały należy poprawic/zrobic zwrotnice

Jest tez AMA 130
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

na allegroszu mamy tylko:
                http://allegro.pl/glosniki-samochodo...812286689.html

kupować? jaki tweeter do tego?

focali też nie da się już znaleźć...

Skomentuj

Poszukać lepiej całego gotowego zestawu
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...