Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kilka pytań dotyczących CA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kilka pytań dotyczących CA

Witam,przymierzam się do zrobienia jakiegoś sensowniejszego grania w aucie i mam kilka pytań,
    Pacjent to Honda CRX drugiej generacji
    Czego słuchałem i czego oczekuje...
    hertzów w civicu 5gen- odpada, są za ostre. ; Helixy db 62.1 w ibizie 2 - troche lepiej, ale szału nie robiło. ; Canton bodajże rs2.160 - gra znośnie, jednak zero basu, ale gra to w nie wytłumionych drzwiach clio 2, a tweetery są w podszybiu. ; Mazda 6 z systemem bose - nie przemawia do mnie, ale nie miałem opcji się tym pobawić i ustawić pod siebie. ; Megane 3 - tu mi się podoba jak gra fabryczny zestaw, chociaż mam wrażenie, że brakuje sceny :P

W planach miałem zestaw:
    Radio Clario cz202 - nie bardzo chcę kupować drogie radio, trzymam je koło bloku. Raz już miałem nieproszone wejście do auta..
    Zestaw głośników od lklukasza
    Subwoofer na stxie 8 lub 10 cali
    Wzmacniacz jakiś 4 kanałowy - nie mam pojęcia co wybrać, aby było wystarczająco mocne do stxa - do około 350zł

Muzyka? Głownie trance, rap. Ale nie mam wstrętu do innych gatunków i jak coś wpadnie w ucho to tego słucham
    Pytanie kluczowe - czy ten zestaw mi wystarczy?

Zmień radio na jakąś sprawdzoną starszą jednostkę. Za cenę cz202 miałem kiedyś Alpinke 7892, dobrze wspominam

Pozostałe opcje bez zastrzeżeń, co do pieca poszukaj na forach bo modeli godnych polecenia trochę jest.

Oczywiście wygłuszenie furtek będzie? Bo bez tego syzyfowa robota

Skomentuj

Po doświadczeniach mam uraz do używek, poza tym.. bez bicia :p ale chce mieć usb i mp3. sam konwertuje z flaców na najwyższą jakość mp3...
      Furtki będe wygłuszał później, mam w planach kompletną blacharkę i wygłuszać teraz mija się z celem

---------- Post dodany 06.01.2014 o 10:35 ---------- Poprzedni post 05.01.2014 o 23:43 ----------

Poza tym, czy zauważę różnicę lepszej jednostki na takim zestawie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
        Poza tym, czy zauważę różnicę lepszej jednostki na takim zestawie?
        Tego nie wie nikt i nikt się nie dowie póki sam nie sprawdzisz Na strefie CA masz multum ogłoszeń i na pewno coś fajnego, niedrogiego i lepszego od w/w radia znajdziesz:)
        Co do 4 kanałów to jestem w podobnej sytuacji bo też mam na przodzie zestaw ama+h/k i w bagażniku suba ale ały czas pędze to 2kan na przód i 2kan mocniejszy w mostku na suba:) Bo tak szczere mówiąc będzie trzeba sporo dać za dobrą 4kan gdzie będzie przyzwoite 2kan na przód i dość mocne 2kan w mostku na suba, dlatego wg mnie lepiej pójść w 2x2kan bo zawsze można jedno lub drugie podmienić:) Ale to tylko moje zdanie:)

Skomentuj

Coś poprzeglądałem na sca, ale nie widzę nic do 300pln..
          Ten clarion jest zły, czy chodzi tylko o to, że da się mieć coś lepszego? Co do dwóch wzmacniaczy, nie wiem czy będę miał gdzie je upchnąć. Ile min. mocy potrzeba aby napędzić zestaw ama + hk? Stx potrzebuje ok 300w, zgadza się?

Skomentuj

Nie wiem ile tam Stx potrzebuje ale rozmawiałem z Łukaszem ostatnio i co do napędu amy to nie potrzeba wiele więc 2x30 nawet styknie, byle przyzwoitej jakości:)

Skomentuj

No to jakiś malutki wzmacniacz może by się upchnął pod fotelem, ew gdzieś nad nogami pasażera. Właśnie zauważyłem, że z nowych radioodtwarzaczy do 300zł jest jeszcze Alpine cde-170r. Jaki jest gwizdek gwizdek HK? W połączeniu z Alpine nie będzie walić po uszach? Co lepsze, ta alpina czy clarion?
              Ew jak ktoś widzi jakąś okazję na dobre, używane radio do 300pln to się nie obrażę za linka

Skomentuj

Ew jak ktoś widzi jakąś okazję na dobre, używane radio do 300pln to się nie obrażę za linka
                No za 300 zł to nie ,ale za 400zł jest na strefie Alpine cda 9813r.

Skomentuj

http://allegro.pl/clarion-drx9375r-i...836603254.html Clarek 9375R i w bonusie Alpine 3541

I akurat na front piecyk by był

Skomentuj

Radio raczej musi mieć usb.. Przy moim zawiasie jeżdżąc po krakowie płytki co chwilę się zacinają..
                    Co do tego clariona, nie widzę aby obsługiwał mp3, poza tym widzę, że mechanizm cd jest awaryjny.

Skomentuj

Panowie a co powiecie o tym? http://www.gumtree.pl/cp-inny-sprzet...akow-555894750

Skomentuj

Przecież to cde,a nie cda.

Skomentuj

Czaruję...
                        X