Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na Peiying 250F4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na Peiying 250F4

Witam wszystkich , jak widać jestem nowym i początkującym użytkownikiem na tej stronie.
    Tak jak w temacie , planuję zrobić nowy subwoofer na 2 głośnikach peiying 250F4 mam te głośniki już 2 rok w budzie 95L/33Hz Bassreflex szczelinowy ,jestem zadowolony z nich jak za takie małe pieniądze.
    jakie obudowy preferujecie ?? :cool:
    Sam zaprojektowałem sobie obudowę w WinISD . Myślę nad zrobienie budy 112L na 40Hz bassreflex szczelinowy :flapper:

po 56 litrow na 10"?

rob co chcesz, i tak bedziesz zadowolony

Skomentuj

Zwiększyć objętość i podnieść strojenie przy tym? Why?

Skomentuj

Tak planuję zwiększyć objętość i podnieść strojenie , ponieważ testowałem te głośniki 2 razem w jednej budzie na 28Hz,33Hz i 40Hz w 95L jak i w mniejszych litrażach gotowcach fabrycznych . Najbardziej byłem zadowolony jak grały przy 40 Hz i odniosłem wrażenie że czym większa buda tym lepiej grały, Planuję z czasem zmienić głośniki na inne też 10" dlatego pomysł na 112L . Miejsca mi nie szkoda mam gdzie postawić ,na zbyciu płyty więc planuję je wykorzystać :) Skrzynie mam zniszczoną ma już swoje lata wiec nie opłaca mi się jej przerabiać . Dlatego chcę zrobić coś nowego . zrobiłem parę symulacji i najlepszy efekt wychodzi w bass reflex. Chciałbym się dowiedzieć Co o tym sądzicie .

Skomentuj

Zamieszczone przez RumaŁ Zobacz posta
          Chciałbym się dowiedzieć Co o tym sądzicie .
          nie, niechcialbys

Skomentuj

Czemu niby ? , słucham propozycji .

Skomentuj

Masz kiepski glosnik w nieodpowiedniej skrzyni... Ale skoro ci sie podoba to tak sluchaj i sie ciesz
              Nawet nie chce pytac czym to zasilasz i jak filtrujesz...

Skomentuj

Czemu niby w nie odpowiedniej i złej skrzyni ?!! , czytałem wiele na temat tych głośników i wszyscy po nich jadą , nie rozumiem tego ;/ . grają dobrze a słuchałem tonsili i stx co maja znajomi i większość z nich stwierdziła że ten głośnik gra lepiej niż ich. nie chodzi tu o to że jestem niby jakimś "FANEM FIRMY PEIYING" bo sam wiem że robią g.... i to totalne ale to nie znaczy że trzeba wszystko krytykować . Do zasilania mam toroid 15,5VDC 350W i Blachowy 15,5VDC 350W wszystkie były 12VDC z UPS`ów i je przewijałem + ATX 350W Huntkey .12V do zasilania wzmacniacz i 3,3 na ledy równolegle wszystko. każdy ma oddzielny włącznik . kondensator phantom 1,2F + 0.1F w zasilaczu , Wzmacniacz Magnat classic RAPBULL 360 classic po lekkim tuningu wywaliłem podkładki silikonowe i dałem mikowe na pastach , kable 8AWG na ozłacanych złączkach , na głośniki 3.3mm^2 . Coś źle z zasilaniem i filtrem ?

Skomentuj

Samochodowka w domu... Nawet nie chce mi sie pisac
                  Rob tak zebys byl zadowolony. Nie chce ciebie krytykowac wiecej bo sie tylko obrazisz

Skomentuj

Ale o co mam się obrażać ?? przecież każdy ma swoje zdanie . nie zakładałem tutaj konta po to żeby się obrażać i kłócić :o

Skomentuj

Czaruję...
                    X