Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio z BT do 500zł i jaki wzmacniacz do SW.STX.8.300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio z BT do 500zł i jaki wzmacniacz do SW.STX.8.300

Witam.Niedługo planuję wymianę oryginalnego radyjka ,bo gra jak dla mnie słabo vw gamma.Auto to VW passat b5 FL kombi.Głośniki seryjne,grają całkiem dobrze wiadomo nie audiofilsko ,ale da się tego słuchać ,nie jest to wielka jakość ale na początek musi wystarczyć.Jedyne co mi się nie podoba to słabo słychać wysokie tony.W starym aucie miałem wysokotonowe hertz dt16. Pomyślałem ,że ich założę sobie zamiast oryginalnych.Wyrównam głośność l-padem z głośnikami w drzwiach i jakoś to zagra.Mógłbym to pomierzyć ,bo mam mikrofon i się trochę bardziej pobawić ze zwrotnicami ,ale chyba nie ma to sensu tak myślę jeśli chodzi o seryjne głośniki.Chcę kupić radyjko z blutootch i z filtrami lpf i hpf i usb,mp3.Plan jest taki żeby głośniki przednie i tylne w drzwiach puścić od jakiś 60-80 Hz z radia ,a dolne pasmo uzupełni subek na SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC obudowa br 25 litrów 37Hz.

Jak na razie zainteresowałem się radyjkiem pioneer http://allegro.pl/pioneer-deh-x5600b...921671315.html nie ukrywam ,że chcę radyjko pod kolor pulpitu czyli czerwono niebieskie i nie wiem czy ten pionek jest wart tej ceny może coś mi zaproponujecie tylko nowy.

No i teraz wzmacniacz, jest masa tego nie orientuje się co dobre/mocne do subwoofera, miałem tylko carpowera myślałem nad hpb602 na przykład znalazłem używkę za 120zł może macie jakiś wzmak na opylenie wart uwagi to jestem otwarty na propozycje ,do 200zł przeznaczam na wzmacniacz nowy/używka.Wszystko planuję kupić po wypłacie i w końcu posłuchać muzyczki na jakimś poziomie z zejściem basu:) Czekam na odp i mile widzianą krytykę hihi.

Na zachęte pomyślałem ,że wrzucę fotki ,tak wygląda subek tylko brakuje mu osłony na głośnik.Nad tym jeszcze myśle:)

Skomentuj

Ale kloc...
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Hmm kloc,tak na fotkach wyglada moze ale to szescian
        o wymiarach 30x30x30cm na reala nie taki wielki.

Skomentuj

Zamieszczone przez lukiel84 Zobacz posta
          30x30x30cm na reala nie taki wielki.
          W prównaniu do głosnika to klocek ....

Skomentuj

Oj czepacie sie od Pawła obudowa to dla mnie też śmieszna konstrukcja bo głośnik wygląda również malutki a płyta czołowa szeroka,kwestia gustu moim zdaniem.Prosiłbym o radę jaki wzmacniacz czy da radę crunch gpx 1000.4 w mostku i w razie czego zostaną dwa kanały na front? No i te radio pionek czy kenio?

---------- Post dodany 07.02.2014 o 22:18 ---------- Poprzedni post 06.02.2014 o 22:11 ----------

Dziękuję wszystkim za pomoc.Bez was nie wiem co bym zrobił.Kupiłem radio pioneer deh-5600Bt i wzmacniacz magnat rx44 używany za 260zł.

Skomentuj

Czaruję...
            X