Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik 12" do 200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Sasza Zobacz posta
    No właśnie ja bardziej wolę "buczydło" i bass reflex. Dlatego się teraz zastanawiam czy brać tego JBL czy STX.
    ale zwroc uwage na to ze STX zejdzie nizej niz JBL. i od STXa glowa nie boli po 15min! :p

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Kup alpharda, sorry - fonicsa. To dopiero buczy i wydasz tylko 50zl!
    przesadzasz!
    znam duzo "markowych" glosnikow ktore sa wiekszymi buczydlami niz wysmiewane alphardy!

http://allegro.pl/alphard-sw-1203p-g...052573885.html
    seria SW w b-r "wybrzmiewa dlugo" co podoba sie poczatkujacym (moi bracia jezdza z tymi glosnikami)
    gra to dosc nisko, wystarczajaco mocno i wcale nie buczy jednostajnie
    zeby bylo ciekawiej to DLS za 500zl zagral tylko glosniej!

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Jak mozna bardziej lubic buczydlo ktore gubi sie przy wiekszosci kawalkow od tego ktory gra poprawnie w swojej cenie? Troche nie kumam, ale nie ja tego bede sluchal
    pisalem to juz nie raz na przykladzie mojego brata.
    "tamten byl lepszy bo gral dluzej basem"
    kiedy zmienilem mu alpharda SW803Z na STXa 8" z pierwszej serii

Alpharda nie kupie bo buczy za cicho
    widac tylko czytasz a nie sluchasz

Jestem skłonny ku JBL bo wydaje mi się ,że będzie grał mocniejszym basem.
    zagra glosniej i bedzie "kopal" ale nie bedzie gral niskim basem

Przyznam się jednak bez bicia ,nie wiem co oznacza, iż będzie się gubił, znaczy jakie będą konsekwencje?
    zamiast "bum bum bum" bedzie "buuu..."

---------- Post dodany o 12:04 ---------- Poprzedni post o 11:50 ----------

http://allegro.pl/wyprzedaz-boschman...968296796.html

Skomentuj

Ech sam już nie wiem co wybrać.
      Czy STX zagra niżej skoro producenci podają obudowy br STX 35HZ 45L, JBL 34HZ 49,95L to chyba znaczy ,że zagrają tak samo nisko? Poza tym według WinISD JBl będzie głośniejszy przy 40Hz o 1,18dB a przy 45Hz już o 3dB.
      Powiem tylko ,że zależy mi na mocnym, miękkim basie, mięsistym, dużym pompowaniu ciśnienia, nie wiem jak to jeszcze inaczej określić. Wydaje mi się także ,że STX ma twardsze zawieszenie i potrzebuje więcej mocy, żeby wytworzył właśnie taki miękki bas. No ale faktem jest, że "czytam a nie słucham" i mam nadzieję, że moje założenia co do głośnika zostały dobrze zrozumiane bo prosił bym o podjęcie ostatecznej decyzji przez Was a ja się postaram dostosować.

A w kwestii gubienia się głośnika to nie mam pojęcia czy będzie mi to przeszkadzać, musiałbym posłuchać obu przetworników.

Skomentuj

Czy STX zagra niżej skoro producenci podają obudowy br STX 35HZ 45L, JBL 34HZ 49,95L to chyba znaczy ,że zagrają tak samo nisko?
        nie - maja zalecana taka sama obudowe, a graja zupelnie inaczej

Powiem tylko ,że zależy mi na mocnym, miękkim basie, mięsistym, dużym pompowaniu ciśnienia, nie wiem jak to jeszcze inaczej określić.
        w takim razie JBL odpada

Skomentuj

Dobra to w takim razie biorę te STX.
          Dzięki za pomoc.

Skomentuj

Czaruję...
          X