Na wstępie witam wszystkie koleżanki jak i kolegów z forum :)
Jestem tu nowy, myślę że miło mnie przyjmiecie.
Otóż, planuję wykonać w miarę mały subwoofer do samochodu.
Przeglądając internet, trafiłem na projekt subwoofera dla głośnika SW.STX.8.2.300.2x4.F.S.MC
Cena jest dosyć niska, mam zaufanie do tej firmy, więc chciałbym owy zakupić.
Projekt przedstawiony na diyaudio.pl pokazuje kolumnę br.
Tunel musi być dość długi, aby głośnik był poprawnie strojony. Konstrukcja nie przypadła mi wizualnie do gustu, wole paczki bardziej "kwadratowe" niż prostokątne, gdzie na płycie czołowej jest dużo miejsca.
Czy wybudowanie obudowy typu zamknięta o pojemności netto ~18 litrów do tego głośnika będzie dobra? Płyta o grubości 12mm.
Czy jednak wykonać troszkę większą skrzynie br, która by miała "bić na głowę" closed?
Na pewno przy br większe podbicie, lecz większe opóźnienie i mniejsza wytrzymałość mocowa, za to w closed liniowe zejście, mniejsze ryzyko uszkodzenia głośnika.
Nie wymagam wyrywania klapy bagażnika ani urywania lusterek :)
Chociaż, było by milo jakby potrafiło zatrząść czasami autem, wolałbym niższe zejście tonów niskich niż kick-bas.
Muzyka jaką by miał grać - każda, bez wyjątku.
Zasilany bluepunkt`em uzyskującym 450w@2ohm.
serdecznie pozdrawiam :)
Jestem tu nowy, myślę że miło mnie przyjmiecie.
Otóż, planuję wykonać w miarę mały subwoofer do samochodu.
Przeglądając internet, trafiłem na projekt subwoofera dla głośnika SW.STX.8.2.300.2x4.F.S.MC
Cena jest dosyć niska, mam zaufanie do tej firmy, więc chciałbym owy zakupić.
Projekt przedstawiony na diyaudio.pl pokazuje kolumnę br.
Tunel musi być dość długi, aby głośnik był poprawnie strojony. Konstrukcja nie przypadła mi wizualnie do gustu, wole paczki bardziej "kwadratowe" niż prostokątne, gdzie na płycie czołowej jest dużo miejsca.
Czy wybudowanie obudowy typu zamknięta o pojemności netto ~18 litrów do tego głośnika będzie dobra? Płyta o grubości 12mm.
Czy jednak wykonać troszkę większą skrzynie br, która by miała "bić na głowę" closed?
Na pewno przy br większe podbicie, lecz większe opóźnienie i mniejsza wytrzymałość mocowa, za to w closed liniowe zejście, mniejsze ryzyko uszkodzenia głośnika.
Nie wymagam wyrywania klapy bagażnika ani urywania lusterek :)
Chociaż, było by milo jakby potrafiło zatrząść czasami autem, wolałbym niższe zejście tonów niskich niż kick-bas.
Muzyka jaką by miał grać - każda, bez wyjątku.
Zasilany bluepunkt`em uzyskującym 450w@2ohm.
serdecznie pozdrawiam :)
Skomentuj