Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer 30cm Cadence CW-126-D4 2x4Ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer 30cm Cadence CW-126-D4 2x4Ohm

Hejo Panowie i Panie:)
    Zacznę od początku. Siedzę w tym necie i szukam jakiegoś punktu zaczepienia na temat budowy skrzyni do głośnika Subwoofer 30cm Cadence CW-126-D4 2x4Ohm band-pass z dwoma punktami wylotowymi lub bass reflex. Widzę że są programy ale tylko na Windowsa. Niestety ja mam maca i mam problem. Więc proszę was o pomoc w obliczeniu skrzyni którą chcę dopasować do samochodu. No chyba że wystarczą wam dane od producenta,które znajdują się w załączniku:)
    Załączone pliki

Zamieszczone przez kamilch-1984 Zobacz posta
    No chyba że wystarczą wam dane od producenta,które znajdują się w załączniku
    ta marka jest u nas od niedawna i nadal malo o niej informacji. wielu z nas nadal traktuje ja jak kolorowa chinszczyzne, co potwierdzaja podane parametry

Niestety ja mam maca i mam problem. Więc proszę was o pomoc w obliczeniu skrzyni którą chcę dopasować do samochodu.
    a dlaczego sie nie wysilisz i nie przeczytasz PDFa ktory podales?

Skomentuj

Czytam go i wiem że są informacje na temat skrzyń ale chciałbym się upewnić a więc wysłuchać inne osoby..
      Nie kupiłem go z powodu wyglądu.Polecono mi go w sklepie zajmującym się car audio.. Nigdy nie montowałem głośnika 2-cewkowego.
      Chcę zrobić na subwoofer pod zabudowę swojego bagażnika z prawdziwego zdarzenia tym bardziej że mam dostęp na co dzień do wszystkich komponentów.
      Po za tym na karcie producenta nie ma nic o obudowie pasmo-przepustowej wentylowanej po obu stronach:)
      A czy to tylko chińszczyzna to się jeszcze okażę :)

Skomentuj

Nie kupiłem go z powodu wyglądu.Polecono mi go w sklepie zajmującym się car audio..
        no to super sprzedawca

Po za tym na karcie producenta nie ma nic o obudowie pasmo-przepustowej wentylowanej po obu stronach
        standardowe podejscie. albo obecnie "chce skrzynie szczelinowa" albo kiedys "chce band-pass"
        skoro producent nie poleca takiego rodzaju obudowy to rob b-r

Skomentuj

Już nie jestem zadowolony z tego głośnika skoro uważasz że to tania chińszczyzna. Tym bardziej iż mówiłem mu o większej kwocie w której ma się zmieścić sam głośnik. Teraz mam obawy ale nie będę kombinował. Umieszczę go w przeznaczonej skrzyni przez producenta i zobaczymy.Będę tym pierwszym...

Skomentuj

uż nie jestem zadowolony z tego głośnika skoro uważasz że to tania chińszczyzna.
            puki nimi sie nie pobawie lub nie poznam opinii zaufanej osoby to bede tak uwazal.
            sklania nas ku temu wyglad, cena i kosmiczne parametry
            moze zmienie zdanie jak poslucham

Skomentuj

No tak parametry są kosmiczne ale zobaczymy co z nim da się zrobić:)
              Skoro wiem już że nie mogę liczyć na sprzedawce tego głośnika to powiedz mi TY w takim razie jaki wzmacniacz i kondensator kupić do tego głośnika:) biorąc pod uwagę że ten głośnik mógłby być znaną nam chińszczyzną:) Od razu powiem Tobie co za wzmacniacz polecił mi ten sam Pan :) audiomedia dg 1000.1
              Moim skromnym zdaniem chodź się nie znam lepszy jest wzmacniacz dwukanałowy,mylę się?

Koszt do 1000 zł
              Last edited by kamilch-1984; 06.04.2014, 18:57.

Skomentuj

jak ma byc tanio to moze byc ten audiomedia, chociaz ja bym kupil sprawdzonego peiyinga alien

Moim skromnym zdaniem chodź się nie znam lepszy jest wzmacniacz dwukanałowy,mylę się?
                wszystko zalezy do czego to ma byc. jak tylko na suba to nie ma znaczenia. lepiej monoblok

Skomentuj

Koszt do 1000 zł
                  taki budzet i taki badziew kupiles? :???:

Skomentuj

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    taki budzet i taki badziew kupiles? :???:
                    Kupiłem to co mi polecono. Tak jak pisałem już wcześniej. Nie miałem do czynienia z głośnikami 2-cewkowymi .

Widocznie niektórzy pracują w zawodzie takim a nie innym bo muszą a nie że chcą tak jak ten Pan który mi to wcisną.A co z Tobą? zamiast komentować to może mi pomożesz w dalszym wyborze czy nie?

jak ma byc tanio to moze byc ten audiomedia, chociaz ja bym kupil sprawdzonego peiyinga alien

wszystko zalezy do czego to ma byc. jak tylko na suba to nie ma znaczenia. lepiej monoblok
                    Wzmacniacz potrzebny jest mi tylko do subwoofera :) 6 kolejnych głośników ciągnie z radia i bardzo ładnie grają. Potrzebuję tylko mocniejszego w wysokiej jakości basu :)

Skomentuj

Nie miałem do czynienia z głośnikami 2-cewkowymi .
                      to nadal normalny glosnik. cewki laczysz tak jakbys mial 2 identyczne glosniki

Wzmacniacz potrzebny jest mi tylko do subwoofera 6 kolejnych głośników ciągnie z radia i bardzo ładnie grają. Potrzebuję tylko mocniejszego w wysokiej jakości basu
                      to jest podstawowy blad ktory robi 99% poczatkujacych w CA
                      jakbys podlaczyl te glosniki pod wzmacniacz to zagraja lepiej

Skomentuj

to nadal normalny glosnik. cewki laczysz tak jakbys mial 2 identyczne glosniki

to jest podstawowy blad ktory robi 99% poczatkujacych w CA
                        jakbys podlaczyl te glosniki pod wzmacniacz to zagraja lepiej
                        Sugerujesz więc żeby podłączyć wszystkie głośniki jakie mam w samochodzie?:)
                        Jest to możliwe tym bardziej że niedługo będę wymieniał wnętrze na jaśniejsze:)
                        A co za tym idzie bardzo dobry dostęp do okablowania.
                        Co ze wzmacniaczem.Teraz potrzebuję 4-kanałowego ????? :) do podłączenia mam 6-ść głośników z tego dwa tweetery firmy hertz ..

Skomentuj

Poloz instalacje pod 2 wzmacniacze i pociagnij kable w drzwi. Nie zaszkodzi

Skomentuj

o kurcze..chcesz żebym zrobił bombę na kołach:)
                            wszystkie kable muszę ciągnąć do bagażnika?
                            Last edited by kamilch-1984; 07.04.2014, 10:00.

Skomentuj

jak bedziesz miał w innym miejscu wzmacniacze to nie :)
                              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                jak bedziesz miał w innym miejscu wzmacniacze to nie :)
                                wszystko idzie do bagażnika:) w końcu to kombi więc jest w nim dużo miejsca:)
                                reasumując wszystko. Wiem że mam położyć przewody na dwa wzmacniacze a co z samymi wzmacniaczem?
                                muszę wiedzieć jakie gabaryty będzie miał żeby go umieścić w odpowiednim miejscu.
                                Więc jakieś sugestie?

Skomentuj

Budżet?
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

do 1000 zł razem z kondensatorem:)

Skomentuj

Lepiej poczytaj o zastosowaniu konda w ca

Skomentuj

O matko!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X