Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie glosniki 10 cm? ... Subb w polce

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie glosniki 10 cm? ... Subb w polce

Witam. Jestem posiadaczem corrado. Glosniki znajduja sie w nim w desce rozdzielczej ( tak jak w golfie 3 ) i w drzwiach.
    Tez w drzwiach maja chyba 10 cm. wiec nie za duzo, te w desce chyba tez.
    Jakie glosniki polecacie? chce zeby to jakos gralo. Nie wiem czy kupic jeden zestaw odseparowany i dac gwizdki gdzies na desce a woffer w drzwi czy moze 2-3 drozne w drzwi i deske?
    Jaka marke polecacie zeby to dobrze gralo? Glosniki beda oczywiscie podpiete pod wzmacniacz.

Druga sprawa to subwoofer. Mam 15 " Rockford fosgate w skrzyni domowej roboty ( litrarz zgodnie z zaleceniami producenta )
    Po wrzucieniu go do corrado nie mam wgl bagaznika. Co sadzicie o wygluszeniu calego bagaznika i zrobieniu polki z jakies grubej deski i wbudowac glosnik w "polke"? Bedzie to gralo? czy nie bardzo? nie chodzi tu o trzesieniu autem. tylko przyjemnym graniem :)

http://diyaudio.pl/showthread.php/11...iki-VW-Corrado
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2243417.html
    low-END

Skomentuj

10cm + 15" sub?
      trace wiare, trace sens udzielania sie na forach :(

Skomentuj

15 calowy glosnik w tylnej polce - to jest dopiero wyobraznia! Nawet nie chce myslec, co sie moze stac przy nawet niewielkiej stluczce.

Skomentuj

takie rozwiazania byly popularne jakies 15-20 lat temu
          nawet u mnie w miescie znam taki jeden pojazd

Zamieszczone przez kogucik_94 Zobacz posta
          Mam 15 " Rockford fosgate w skrzyni domowej roboty ( litrarz zgodnie z zaleceniami producenta )
          Po wrzucieniu go do corrado nie mam wgl bagaznika. Co sadzicie o wygluszeniu calego bagaznika i zrobieniu polki z jakies grubej deski i wbudowac glosnik w "polke"? Bedzie to gralo? czy nie bardzo? nie chodzi tu o trzesieniu autem.
          to go zmien na 10" w malej zamknietej skrzyni!

Skomentuj

Po co odrazu krytykowac? napisalem tutaj o porade.
            Nie mam w drzwiach miejsca na 16cm glosniki, tylko 10 cm. A to ze subb chce w polce umiescic to krytyka z racji bezpieczenstwa czy to poprsotu nie bedzie gralo?
            10" nigdy nie bedzie mi gralo tak nisko jak 15" :(

A co bedzie jesli zrobie poprsotu mniejsza skrzynie do tej 15 " niz producent zaleca? :) Liczy sie tylko litrarz czy wymiary ?
            Last edited by kogucik_94; 15.05.2014, 15:19.

Skomentuj

Liczy sie tylko litrarz czy wymiary ?
              W Twoim wypadku litraz.

A co bedzie jesli zrobie poprsotu mniejsza skrzynie do tej 15 " niz producent zaleca?
              Zmienisz strojenie. Glosnik zagra inaczej.

10" nigdy nie bedzie mi gralo tak nisko jak 15"
              Z tym sie nie zgodze.

Skomentuj

Jakim wzmacniaczem masz to zamiar zasilić? I zapomnij od razu o połączeniu 10cm z 15" w bagaju. Z 8" jeszcze ujdzie, choć i tak bałbym się o brak kicka... Jak chcesz mieć bas i bagażnik to zrób drzwi na beton+ jakis fajny piecyk i do tego DLS R6a, albo Helony

Skomentuj

Nie mam w drzwiach miejsca na 16cm glosniki, tylko 10 cm.
                  Dziwne te twoje Corrado, z fabryki wychodziło z 13cm w drzwiach, a na 16 bardzo łatwo przerobić. Dobry zestaw z przodu to podstawa.
                  Last edited by wojtus; 15.05.2014, 21:56.
                  low-END

Skomentuj

Po co odrazu krytykowac? napisalem tutaj o porade.
                    bo dla nas to juz kolejny przyklad jak sie nie robi. mamy juz czasami dosyc takich pytan :/

Nie mam w drzwiach miejsca na 16cm glosniki, tylko 10 cm.
                    to sa stare proste samochody - bardzo latwo je przerobic!

A to ze subb chce w polce umiescic to krytyka z racji bezpieczenstwa czy to poprsotu nie bedzie gralo?
                    tak robilo sie 20 lat temu jak suby nie graly niskim basem. do takiego montazu potrzeba glosnika typu "free-air"
                    taki sub nigdy nie zagra nisko...

10" nigdy nie bedzie mi gralo tak nisko jak 15"
                    kolejna osoba ktora myli pojecie ilosci basu z zejsciem
                    zobacz samochody nastawione na jakosc - nigdzie nie ma wiekszych subow niz 10" :p (przynajmniej u nas nie widzialem)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      zobacz samochody nastawione na jakosc - nigdzie nie ma wiekszych subow niz 10" :p (przynajmniej u nas nie widzialem)
                      Ja mam 12" i działa

A tak co do tematu, nie próbuj być mądrzejszy i posłuchaj kolegów.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
                        Ja mam 12" i działa
                        ciebie jeszcze nie widzialem :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          ciebie jeszcze nie widzialem :p
                          Chętnie poznam osobiście, jakbyś kiedyś wizytował Szczecin to nie widzę problemu w odsłuchu

Skomentuj

Jest przecież Aliante 12", który został stworzony do celów innych niż masaż wnętrzności :) Oprócz Aliante tez jest parę innych 12 stworzonych typowo pod SQ i grę w CL.

Skomentuj

zajedź Paweł pogadamy

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
                                jakbyś kiedyś wizytował Szczecin to nie widzę problemu w odsłuchu
                                moze wypali 8 czerwca rowerkiem

Skomentuj

To odsieweze troche temat. Zeczyiwscie sprzodu w drzwiach sa 13 cm glosniki. Decyzja padla na zestaw odseparowany. Hertz EKS moze? co polecacie w przedziale cenowym 500-700 zl? :)
                                  Subwoofer zmienie na 12 " Hertz HX300D czy moze co innego polecacie?. Subb bedzie podlanczany do wzmacniacza BOSS R3400 D . A zestaw przedni pod A.D.S costam.
                                  Co o tym sadzicie?
                                  Btw slucham roznej muzyki od "techno" po czarne klimaty :)
                                  Last edited by kogucik_94; 21.05.2014, 15:35.

Skomentuj

Hertz EKS moze?
                                    nie trawie hertza od dawna. nie wiem co sa warte nowe serie, ale nie zszedlbym ponizej HSK
                                    czy na prawde az tak trudno ci przerobic boczki na 16cm? to nie musi byc ladne
                                    w starych samochodach to wcale nie jest takie trudne

Subwoofer zmienie na 12 " Hertz HX300D
                                    czyzby lokalny dystrybutor wciskal hertza?

Skomentuj

Musi to wygladac ladnie. Nie po to robi sie auto z zewnatrz wklada dobra felge, obniza itd zeby w srodku wygladal wybrakowany czy zdemolowany.
                                      Tego Hertza 12" znalazlem w dobrej cenie u mnie wiec sie pytam czy to cos dobrego jest czy nie :P

Skomentuj

http://www.caraudiosklepy.pl/excursi...53c-p1588.html to niedlugo odpalimy to dam znac jak to gra
                                        http://www.caraudiosklepy.pl/powerba...-50c-p199.html podobno sa cos warte - ja nie mialem
                                        http://www.caraudiosklepy.pl/u-dimen...mp-5-p201.html tansza seria nie za ciekawa. to bym zaryzykowal (tez nie slyszalem)
                                        http://allegro.pl/glosniki-morel-max...188090555.html uczciwa cena za te glosniki. nie ma sie czego czepic
                                        http://allegro.pl/focal-ps-130-dosko...246416110.html 13cm nie mialem, ale 16cm jak na ta cene godne uwagi
                                        http://allegro.pl/glosniki-samochodo...257479877.html 16cm byly na tyle dobre ze ich cen szybko skoczyla do ok 200zl. a tu widze 13cm nadal bardzo tanio. przykladowo morele sa duzo lepsze, ale diora to tylko 100zl
                                        http://allegro.pl/eton-pow-130-compr...224141794.html marka zacna. ale nic o tym nie wiem

Skomentuj

Czaruję...
                                        X