Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Magnat Xpress 12 Modyfikacja Oryginalnej obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Magnat Xpress 12 Modyfikacja Oryginalnej obudowy

Witam, Mam projekt podany przez producenta, lecz jest on dziwnie zestrojony bo strasznie są duże straty przy 35hz, przynajmniej tak mi się wydaje :) Moje pytanie brzmi na ile Hz może być strojona ta obudowa? i czy mógłby mi ktoś wyliczyć port szczelinowy zamiast okrągłego BR strojony na 35Hz do takiego litrażu obudowy? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Zamieszczone przez tomek_lyse Zobacz posta
    lecz jest on dziwnie zestrojony bo strasznie są duże straty przy 35hz, przynajmniej tak mi się wydaje
    straty czego?

Moje pytanie brzmi na ile Hz może być strojona ta obudowa?
    47Hz!

Skomentuj

Straty w decybelach jakiej długości port zastosować żeby było ok 35-40 Hz. Lub jaką szczelinę zastosować do tego strojenia?

Skomentuj

az tak leniwy jestes?
        wystarczy pobrac jakis program i wpisac kilka cyferek :/

Skomentuj

Właśnie o to chodzi że w winsd w br wychodzi mi długość coś ponad 22cm i nie wiem czy to nie za długo, a portu szczelinowego tam nie ma w ogóle

Skomentuj

wychodzi mi długość coś ponad 22cm i nie wiem czy to nie za długo
            skoro tak ma byc... u mnie innego wyniku nie bedzie :p
            ale ja bym go tak nisko nie stroil - nie zagra tak nisko. celuj w ok 38Hz

a portu szczelinowego tam nie ma w ogóle
            jest

Skomentuj

Jest port szelinowy, poprostu wybierasz przekrój kwadratowy/prostokątny zamiast okrągłego

Skomentuj

Tylko tam wychodzi mi 10x10 to trochę wydaje się duży ten kwadrat. Ją bym chciał żeby szczelina miała jakieś 2-3 cm szerokości tylko wtedy jak wysokość i długość

Skomentuj

To zmień wymiary...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Posłuchaj strojenie każdej skrzyni jest takie samo, wrzuć byle jakie dane.
                  Ustaw objetość i wysokość i szerokość wylotu a długość program Ci wyliczy
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czaruję...
                  X